De recensies voor 'Cruella' zijn binnen: Is deze nieuwe Disney-film top of flop?

De recensies voor 'Cruella' zijn binnen: Is deze nieuwe Disney-film top of flop?

De Amerikaanse reviews zijn over het algemeen vrij positief.

Disney's Cruella belooft een energieke kijkervaring te worden vol adembenemende fashion en krankzinnige gebeurtenissen. Dat blijkt uit de volledige recensies voor de film die vandaag zijn gepubliceerd. Toch is er ook hier en daar kritiek.

Op het moment van schrijven scoort Cruella een redelijk nette 75 procent op Rotten Tomatoes. Het gemiddelde cijfer dat de Amerikaanse recensenten aan de film geven is een 6.7. Vooral de acteerprestaties van Emma Stone (Estella/Cruella) en Emma Thompson (Baroness von Hellman) en de algehele vormgeving worden geprezen.

Cool, energiek en retro
Laten we eens kijken wat dat de critici precies te zeggen hebben. Brian Truitt van USA Today is in ieder geval erg te spreken over de film. "Met een waanzinnig gevoel voor mode, sprankelende retromuziek en fout vermakelijk titelpersonage, is Cruella de coolste Disney-film in tijden", schrijft hij in zijn recensie.


In haar genuanceerde recensie merkt Grance Randolph van Beyond The Trailer op dat Cruella geen perfecte film is, maar wel een titel die ze gerust nog een paar keer zou willen kijken. Ook zou ze direct groen licht geven aan een sequel als zij Disney was.

Lovia Gyarkye van The Hollywood Reporter is ook lovend. "Emma Stone weet met een bewonderingswaardige vaart en aanzienlijk veel charisma een nieuwe Cruella neer te zetten in deze grillig leuke, waanzinnige, schitterend gekostumeerde versie waarin wordt getoond hoe Cruella was voordat ze honden begon te ontvoeren en villen", schrijft zij.

Heeft weinig met 101 Dalmatiërs te maken
Richard Lawson van Vanity Fair is daarentegen niet echt te spreken over deze voorganger op 101 Dalmatiërs (1961). Volgens hem is het aan het einde van dit rit namelijk nog steeds helemaal duidelijk hoe de Cruella uit deze film uit zal groeien tot de vileine, bontjesjasdragende schurk zoals het publiek haar kent uit de animatieprent.


Bekijk de afbeelding
"Met deze piepende oorsprongsfilm probeert Disney wederom een ooit geweldig boeiende schurk te vermenselijken [...] met een tragisch achtergrondverhaal dat op grote schaal ingekocht lijkt te zijn bij een contentfabriek", merkt Lawson verder op in zijn overwegend negatieve review.

Matt Zoller Seitz van RogerEbert.com snapt ook niet helemaal wat Cruella precies te maken heeft met Cruella De Vil. Hij denkt dat het script ook een prima belevenis op had kunnen leveren als de naam van het hoofdpersonage vervangen zou zijn.


Ga jij deze film bekijken?
In Nederland is Cruella, een film van Craig Gillespie (I, Tonya), vanaf vrijdag op Disney+ te zien met VIP-toegang. Het bekijken van de film kost 21,99 euro en vereist een actief abonnement. Vanaf 27 augustus is Cruella voor alle abonnees te streamen zonder bijbetaling.

NieuwsFilm

meest populair