Wanneer is 'A Quiet Place Part II' eigenlijk een succes?

Wanneer is 'A Quiet Place Part II' eigenlijk een succes?

We kijken naar de kosten en wat dit betekent voor de film.

Vandaag kijken we naar het budget van A Quiet Place Part II en wat dat betekent voor de kansen op succes van deze horrorfilm.

A Quiet Place Part II doet het goed met de vroege kaartverkoop op Fandango en is het vervolg op de film A Quiet Place. Dat was in 2018 een verrassend grote box office hit met een verdienste van 340,9 miljoen dollar aan de wereldwijde box office.

Het ziet er goed uit
A Quiet Place Part II krijgt tot nu toe positieve recensies; critici noemen het een waardig vervolg en een film met heel wat opwindende ontwikkelingen. Maar de film is relatief duur.

Het productiebudget van A Quiet Place Part II bedroeg naar verluidt 61 miljoen dollar, flink meer dan de eerste film die tussen de 17 en 21 miljoen dollar kostte. Het verschil laat zien dat Paramount Pictures er zeker van is dat het een goede franchise kan worden.

Voor A Quiet Place Part II geldt dat de film op zijn minst 122 miljoen dollar moet verdienen om quitte te spelen wereldwijd. Dat heeft onder meer te maken met het marketingbudget, maar ook het feit dat filmstudio's wereldwijd niet overal evenveel mogen meepikken van de box office van een film.

Een vervolg
Van actrice Emily Blunt weten we dat Paramount Pictures de franchise graag voorlopig door wil laten gaan en dat een derde deel gepland staat. Of die ook weer groter wordt, is nog de vraag.

NieuwsFilm

meest populair