Netflix-hit 'Army of the Dead' toch gelinkt aan 'Dawn of the Dead' uit 2004

Netflix-hit 'Army of the Dead' toch gelinkt aan 'Dawn of the Dead' uit 2004

Beide zombiefilms kwamen van Zack Snyder.

Met Army of the Dead keerde regisseur Zack Snyder (Justice League) terug naar zijn roots. In 2004 debuteerde de filmmaker namelijk heel succesvol met de remake Dawn of the Dead. Ondanks dat van te voren werd aangegeven dat de films niet verbonden zijn, is er nu toch een mooie knipoog naar Dawn ontdekt.

Naast dat in de film UFO's en robotzombies te zien zijn, blijkt er nu ook een verwijzing naar de gebeurtenissen in Dawn of the Dead te zitten. In die film zien we hoe een groep overlevenden vast komt te zitten in een winkelcentrum terwijl een zombie-uitbraak de stad Milwaukee verwoest.

Knipoog naar Dawn of the Dead
Een fan met haviksogen zag op een mobieltje van een van de personages een nieuwsbericht staan, met de koptekst "New Information Released About '04 Zombie Outbreak In Milwaukee". Duidelijk een vermakelijke easter egg!



Meer Army of the Dead
Ondertussen werken Netflix en Snyder aan meer Army of the Dead. Zo verschijnen de prequelfilm Army of Thieves en de prequel-animatieserie Army of the Dead: Lost Vegas op de streamingdienst. Snyder heeft ook plannen voor een vervolgfilm.



NieuwsFilm

meest populair