'Shang-Chi' kan Atlantis naar het Marvel-universum brengen

'Shang-Chi' kan Atlantis naar het Marvel-universum brengen

Doet Shang-Chi stiekem iets waar fans heel blij van zullen worden?

De draak in de trailer van Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings is misschien wel de duidelijkste hint naar het bestaan van Atlantis in het Marvel-universum tot nu toe.

Marvel heeft tot nu toe vermeden om Atlantis te noemen en het thuis van Namor the Sub-Mariner. Maar al in Iron Man 2 zagen we een referentie naar het verzonken koninkrijk en de geheime onderwaterstad. Vooral in Avengers: Endgame zat een opmerkelijk gesprek tussen Okoye en Black Widow over problemen onderwater.

Atlantis in het MCU
Hoewel Avengers: Endgame de eerste echt grote verwijzing was naar het thuisland van Namor, lijkt het erop dat we met Shang-Chi meer van Atlantis gaan zien.

In de tweede trailer zagen we namelijk een grote blauwe draak. Hij is 'The Great Protector', maar het is niet zeker waar hij op let. In de comics gaat het in elk geval om Atlantis (daar waakt een enorme draak over), dus wie weet zit hij ook in deze film.

Duidelijk is dat Marvel langzaamaan lijkt op te bouwen naar Atlantis en de verschijning van de onderwater-stad in zijn filmuniversum.

NieuwsFilm

meest populair