James Bond-ster over zijn ontbreken in 'Skyfall' en 'Spectre' zit

James Bond-ster over zijn ontbreken in 'Skyfall' en 'Spectre' zit

Jeffrey Wright over zijn ontbreken in de films.

James Bond-film Jeffrey Wright keert in No Time to Die terug als CIA-agent Felix Leiter. Hij vertelde tijdens een interview dat hij verrast was niet in Skyfall en Spectre.

In de vroege Bond-films was Leiter nooit een personage van groot belang. Maar in de Bond-films van acteur Daniel Craig is dat anders en heeft hij een grote rol. Het personage keert nu in No Time to Die en is daarmee een derde keer te zien met het 'gezicht' van Wright.

Niet te zien
Wright was in Casino Royale voor het eerst te zien als Felix Leiter. Hij keerde vervolgens ook terug in 2008 in Quantum of Solace en straks weer in No Time to Die. De acteur sprak met Total Film over het ontbreken in de twee films voor No Time to Die.

"Ik was echt verbaasd dat ik niet gebeld wordt voor de vorige twee," aldus Wright. "Maar het geeft meer gewicht aan de verschijningen van Felix als we hem niet te vaak zien."

De film begint vijf jaar na de gebeurtenissen van Spectre en laat zien hoe Leiter en Bond elkaar weer zien als oude vrienden in Jamaica. "We wilden vaststellen dat aan de kern van deze band een broederschap staat," concludeerde Wright. De zaak wordt al snel zakelijk, want hij wil Bond inschakelen voor een zaak.

NieuwsFilm

meest populair