Featured

Deze 6 mutanten bestaan nu al in het Marvel Cinematic Universe

Marvel embedt de mutanten nu al.

door Bram de Groot om 14:01 in Featured
In de nieuwste Marvel-film Black Widow werd - zoals je misschien al hebt gelezen - een mutant geïntroduceerd in het Marvel Cinematic Universe. De Nederlandse spierbundel Olivier Richters was namelijk te zien als Ursa Major. Het is één van de zes mutanten die nu al in het MCU zitten.

Uiteraard werd ook al Elizabeth Olsen als Wanda Maximoff / Scarlet Witch en Aaron Taylor-Johnson als Pietro Maximoff / Quicksilver geïntroduceerd. Ondanks dat hun herkomstverhaal werd aangepast, zijn zij wel degelijk mutanten. In WandaVision werd haar herkomst alweer een beetje bijgeschaafd naar een mutant vanaf geboorte.

Deadpool naar het MCU
En dat is er Deadpool van Ryan Reynolds. Marvel Studios-baas Kevin Feige heeft al bevestigd dat Deadpool op den duur naar het MCU komt en recent verscheen een promo waarin we Deadpool samen zien met het MCU-personage Korg (Taika Waititi). De tijd gaat uitwijzen hoe Deadpool inbreekt bij het MCU.En dan was er in WandaVision de cross-over met de eerdere X-Men films. We zagen Evan Peters (X-Men: Days of Future Past) terugkeren als Pietro Maximoff. Hij bleek uiteindelijk Ralph Bohner te zijn. Als laatste werd Madripoor - dus eigenlijk geen personage - geïntroduceerd. En Madripoor is een omgeving waar heel wat mutanten zijn geweest, zoals Wolverine en Viper.

Nabije toekomst méér mutanten
Komende tijd gaan we waarschijnlijk meer zien en horen over de mutanten in het Marvel Cinematic Universe. Waarschijnlijk gaat het Marvel Multiversum ons e.e.a. laten zien en ook de aanstaande films Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings en The Eternals kunnen mogelijk meer onthullen over de personages die tot een tijdje geleden niet gebruikt konden worden door Marvel Studios.

Onderstaande video van Mr Sunday Movies legt het allemaal verder voor je uit! Welke mutanten zou jij het liefst willen zien in het MCU?10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Laten we voorop stellen dat de X-men niet naar de M She U ... oh sorry MCU(!) komen. En de bron is niemand minder dan Victoria Alonso, Marvel Studios EVP of Production. Het is een doordenkertje. Smiley face

"I don't know where the future is going," Alonso told Nuke the Fridge. "It's funny that people call it the X-Men. There's a lot of female superheroes in that X-Men group, so I think it's outdated."

RogueWon

Avatar

Filmtotaal "In de nieuwste Marvel-film Black Widow werd - zoals je misschien al hebt gelezen - een mutant geïntroduceerd in het Marvel Cinematic Universe. "
Hij heeft zelf de verwijzing gemaakt naar mutant, maar dit is niet bevestigd door Marvel.
Filmtotaal "Uiteraard werd ook al Elizabeth Olsen als Wanda Maximoff / Scarlet Witch en Aaron Taylor-Johnson als Pietro Maximoff / Quicksilver geïntroduceerd. Ondanks dat hun herkomstverhaal werd aangepast, zijn zij wel degelijk mutanten. In WandaVision werd haar herkomst alweer een beetje bijgeschaafd naar een mutant vanaf geboorte."
Dit is een (grote) aanname, maar helemaal niet bevestigd door Marvel. Nergens wordt de term 'mutant' gebruikt.
Filmtotaal "Marvel Studios-baas Kevin Feige heeft al bevestigd dat Deadpool op den duur naar het MCU komt en recent verscheen een promo waarin we Deadpool samen zien met het MCU-personage Korg (Taika Waititi)"
Maar dus nog niet op dit moment (het punt van dit artikel).
Filmtotaal "En dan was er in WandaVision de cross-over met de eerdere X-Men films. We zagen Evan Peters (X-Men: Days of Future Past) terugkeren als Pietro Maximoff. Hij bleek uiteindelijk Ralph Bohner te zijn."
Geen mutant dus.
Filmtotaal "Als laatste werd Madripoor - dus eigenlijk geen personage - geïntroduceerd."
Wtf?
Concluderend: geen enkel mutant bestaat op dit moment in het MCU.

RogueWon

Avatar

Edit:

Filmtotaal "Marvel embedt de mutanten nu al."
Embedden in het Nederlands wordt alleen gebruikt in IT context (embedden van een link naar een website bijvoorbeeld).

Master Of Films

Avatar

Hmm...er was een tijd waarin we een bepaalde mening van RogueWon konden lezen mbt Black Widow. Neem aan dat de hetze voorbij is. Wordt RogueWon eindelijk met Gyros regime eens dat Black Widow de status aanrader wel verdient. Smiley face

RogueWon

Avatar

Edit: Black Widow is een draak van een film! Smiley face

Beyonder

Avatar

Quicksilver en Scarlet Witch zijn ook mutanten. Lees de comics maar.

Master Of Films

Avatar

RogueWon "Edit: Black Widow is een draak van een film! Smiley face"
....and we're back! Smiley face

RogueWon

Avatar

Beyonder "Quicksilver en Scarlet Witch zijn ook mutanten. Lees de comics maar"
no shit

Coola

Avatar

Inderdaad mooi dat wandavision bevestigd heeft dat wanda een mutant is.

Lurking metafan

Avatar

Arme Inhumans. Ooit extra aandacht gegeven als alternatief voor mutanten en de X-Men, in zowel de comics als op het scherm, omdat Marvel de X-Men rechten niet had en het beu werd om Fox te helpen bij hun filmrechten.

Maar nu heeft Marvel de filmrechten terug, kan mutanten weer opvoeren, hebben de X-Men in de comics een epische reboot gekregen door High Concept King Hickman, en was de Inhumans tv-serie ook nog eens om te huilen zo slecht.
Zo zijn de Inhumans weer teruggemanoeuvreerd naar de C-Lijst Smiley face

Warrig artikel trouwens. Evan Peters in Wandavision was een red herring: geen mutant, maar een betoverde Westview bewoner, dat toevallig door dezelfde acteur gespeeld werd als Quicksilver in de X-Men.

NieuwsFilm

meest populair