Nieuwe Marvel-film 'Shang-Chi' gaat een wel heel lage opening tegemoet (de tweede laagste uit de geschiedenis van de studio)

Nieuwe Marvel-film 'Shang-Chi' gaat een wel heel lage opening tegemoet (de tweede laagste uit de geschiedenis van de studio)

Het ziet er helemaal niet zo lekker uit voor Shang-Chi.

Mogelijk gaat Marvel-film Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings het laagste openingsweekend voor het MCU tegemoet sinds The Incredible Hulk.

De film is de eerste solofilm voor een nieuwe held van het Marvel Cinematic Universe, sinds we in 2019 Captain Marvel konden zien. Fans kijken natuurlijk enorm uit naar de film, maar de box-office lijkt straks niet om naar huis te schrijven.

Een tegenvaller
De release van Shang-Chi zal straks exclusief in de bioscopen plaatsvinden. Dat in tegenstelling tot Black Widow, dat zowel in de bioscoop als via VIP-toegang op Disney+ te zien was. Shang-Chi is in de bioscoop te zien en 45 dagen later op de streamingdienst.

Die zet werd door Disney-baas Bob Chapek omschreven als een experiment om te kijken hoe comfortabel het publiek zich voelt. Ook wordt gekeken hoe een Marvel-film op dit moment kan presteren als deze exclusief in de bioscoop uitkomt.

Het lijkt erop dat dit een flinke klap gaat opleveren voor de Marvel-film. Boxoffice Pro schrijft dat de langetermijn-tracking van het openingsweekend, een range van tussen de 35 miljoen dollar en 55 miljoen dollar oplevert. Als de hoogste voorspelling uitkomt, doet de film het ongeveer net zo 'goed' als The Incredible Hulk, dat in 2008 met 55,4 miljoen dollar debuteerde. Een teleurstelling, want Black Widow opende nog met een opbrengst van 80 miljoen dollar.

Acteur Simu Liu is er niet blij mee en laat duidelijk weten dat wat hem betreft een megahit wordt. Bovendien vindt hij het maar niets dat Disney-baas Bob Chapek de release van de film in de bioscoop een experiment noemde.



NieuwsFilm

meest populair