5 ijzersterke films die je nu op Prime Video kan streamen

5 ijzersterke films die je nu op Prime Video kan streamen

Deze vijf topfilms wil je sowieso gezien hebben.

Prime Video voegt misschien geen tientallen nieuwe films toe per maand, de streamingdienst richt zich wel op het aanbieden van echte toptitels. Vandaag zetten we dan ook vijf ijzersterke films die je nu op Prime Video kan streamen voor je op een rij.

Mad Max: Fury Road (2015)
Bekijk de afbeeldingRegie: George Miller | Cast: Tom Hardy, Charlize Theron, Nicholas Hoult, Hugh Keays-Byrne
Opgejaagd door zijn turbulente verleden, gelooft Mad Max dat de beste manier om te overleven, in eenzaamheid ligt. Toch voegt hij zich bij een groep, die door de Wasteland vluchten in een War Rig, bestuurd door een elitaire Imperator, Furiosa. Ze ontsnappen van een citadel, getiranniseerd door Immortan Joe, van wie iets onvervangbaars gestolen is. Woedend, stuurt de krijgshuur al zijn bendes op hen af en achtervolgt hij hen in een Road War.

Gravity (2013)
Bekijk de afbeeldingRegie: Alfonso Cuarón | Cast: Sandra Bullock, George Clooney, Ed Harris, Orto Ignatiussen
Gravity vertelt het verhaal van een groep astronauten die in de ruimte bezig is met een reparatie aan de Hubble telescoop. Een groot aantal leden wordt echter gedood door resten van een ontplofte satelliet. Uiteindelijk blijft een vrouwelijke astronaut (Bullock) over, die uit alle macht probeert om terug te keren naar de Aarde. Een andere overlevende (Clooney) neemt het allemaal niet zo serieus.

American Sniper (2014)
Bekijk de afbeeldingRegie: Clint Eastwood | Cast: Bradley Cooper, Kyle Gallner, Cole Konis, Ben Reed
'American Sniper' is gebaseerd op de memoires van Navy SEAL Chris Kyle, geschreven door Scott McEwen en Jim DeFelice. Navy SEAL Chris Kyle is de dodelijkste schutter aller tijden en wordt door zijn vijanden "de duivel" genoemd. Van 1999 tot 2009 vestigde hij een record met de meeste moorden als scherpschutter in de geschiedenis van het Amerikaanse leger. Kyle leerde de fijne kneepjes van het vak al toen hij een kind was en zou een prominente rol gaan spelen in de strijd tegen het terrorisme die na 9/11 van start ging.

Terminator 2 (1991)
Bekijk de afbeeldingRegie: James Cameron | Cast: Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton, Edward Furlong, Robert Patrick
Een computer genaamd Skynet bevecht de mensen en hun bestaan, althans wat er nog van over is want bijna de gehele mensheid is uitgeroeid sinds 1997. Skynet heeft echter een manier gevonden om enkele strijders, Terminators genaamd, terug te sturen in de tijd. Een terminator wordt terug gestuurd naar 1995, om daar de leider van de rebellen te vernietigen terwijl hij nog een kind is.

1917 (2019)
Bekijk de afbeeldingRegie: Sam Mendes | Cast: Dean-Charles Chapman, George MacKay, Daniel Mays, Colin Firth
1917. Op het hoogtepunt van de Eerste Wereldoorlog krijgen twee jonge Britse soldaten Schofield (George MacKay; bekend van Captain Fantastic) en Blake (Dean-Charles Chapman; van Game of Thrones) een op het eerste gezicht onmogelijke missie toegewezen. In een race tegen de klok moeten ze vijandelijk terrein betreden en een boodschap afleveren waarmee zij een dodelijke aanval op honderden soldaten kunnen voorkomen - waaronder Blake zijn eigen broer.

NieuwsFilm

meest populair