Angst Coronapas lijkt terecht: bijna de helft slaat bioscoop over

Komende maanden veel grote films, maar ook de coronapas.

Bram de Groot 19 september 2021 22:30 in Algemeen
Gisteren plaatsten we de poll Welke invloed heeft de coronapas op jouw bioscoopbezoek? op FilmTotaal en uit die poll blijkt dat 43 procent van de ruim 1.200 stemmers denkt niet of duidelijk minder naar de bioscoop te gaan na de komst van de Coronapas op 25 september. Een toch opvallende uitkomst.

Of niet. Ook in Frankrijk kakte het bezoek in na de introductie van de Franse pas, en de Nederlandse bioscopen gaven al aan niet blij te zijn met de compleet andere maatregel. Ze hadden liever de "1,5-meter" aangehouden tijdens voorstellingen.

Hoop en angst
In een artikel van RTL Nieuws wordt duidelijk dat er hoop en angst is bij de bioscopen en distributeurs. "Het is niet te voorspellen wat het effect gaat zijn," meent Anne de Jong, directeur van Filmdistributeurs Nederland.

"De zomer was gewoon goed, ondanks de anderhalvemeterbeperkingen. We zaten 30 procent onder 2019 en dat was een recordjaar," aldus de Jong over de filmzomer. Vooral de films De slag om de Schelde, Luizenmoeder, Black Widow en de absolute nummer één Fast & Furious 9 scoorden sterk.

Grote films in aantocht
Een positieve ontwikkeling is dat er meer grote Hollywoodfilms gaan verschijnen. Na Dune verschijnt eind september - vlak na de invoering van de coronapas - de nieuwe James Bond-film No Time to Die. "De voorverkoop van kaartjes gaat in Engeland heel hard. Dat zijn cijfers van voor de pandemie," vertelde De Jong aan RTL Nieuws.

"Iedereen is heel erg blij dat de grote films nu uitgebracht gaan worden, maar we weten niet wat ons te wachten staat met de invoering van de coronapas," zijn de woorden van zorg over de pas die mensen verplicht aan te geven dat ze voldoen aan een van de drie G's (gevaccineerd, genezen of getest). Ook de extra kosten voor de controleplicht vindt De Jong zorgelijk.

"Er staat veel moois op het programma en dat geeft de hele sector een hoop energie," zei De Jonge. En dat is niet gek aangezien aankomende maanden ook de nieuwe Paul Verhoeven-film Benedetta, de Marvel-films Eternals, Venom 2 en Spider-Man: No Way Home en titels als Soof 3, Alles op tafel, Ghostbusters: Afterlife, West Side Story en The Matrix Resurrections verschijnen.

En... durven nu juist meer mensen naar de bioscoop?
Een klein lichtpuntje voor de bioscopen is misschien dat er nu juist weer meer mensen naar de bioscoop durven. De coronapas zou volgens de overheid een veiligere omgeving moeten garanderen. Over het effect valt op 1 november hopelijk iets zinnigs te zeggen door de beleidsbepalers.

Op basis van de poll onder filmliefhebbers wordt in ieder geval duidelijk dat heel wat mensen de bioscoop links laten liggen zolang de coronapas wordt gehanteerd.

52 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

kidcassidy

Avatar

Tja, wappies heb je nu één keer overal. Feesboek is hun lesboek en dan weet je genoeg.

Gigan72

Avatar

^
Feesboek is voor kids en voor mensen zonder leven.

Als iemand zeg het staat op feesboek dan kan ik die gene echt niet serieus nemen.

Popcultuurfreak

Avatar

Sorry hoor kid, noem ze wappies. Maar je moet gewoon vrij zijn om te kiezen. Dat ongevaccineerden worden behandelt als tweederangsburgers met extra stappen geeft hun alleen maar meer ammunitie en gelijk om boos te worden op de overheid wat mij betreft. En dit komt van iemand die gevaccineerd is.
85% van het land is gevaccineerd en nog steeds is het niet genoeg. Waar praten we nog over? Het is simpelweg een obsessie met veiligheid geworden. Dit soort dwang hoort een vrij land niet te tolereren. Je moet vertrouwen in mensen hebben dat ze het juiste doen. En anders is het toch hun risico, niet dat van jou?

Decepticon

Avatar

De bioscopen en theaters hebben een open brief geschreven waarin gevraagd werd a.u.b. de 1,5 meter regel te blijven handhaven. Blijkt volgens mij maar weer dat er ook totaal niet overlegd wordt met de sector. Waarom laten ze de sector geen keuze waarin ze zelf kunnen bepalen, of de 1,5 meter blijven hanteren of de corona pas.
En wat als over één of twee maand ofzo de pas weer afgeschaft wordt, wat een rompslomp dit de sector geeft.

Nature

Avatar

Dit krijg je als je verdeling in de samenleving creëert.
De horeca zal het ook gaan merken.

Joeri67

Avatar

Ik geloof er geen zak van.

Gevaccineerde vinden t prima om te weten dat er geen superspreaders in de zaal zitten.

En wees zelf ook eens eerlijk, een enquête onder film totaal lezers… wat heeft dat met film bezoekers te maken?

Popcultuurfreak

Avatar

@Joeri,
Gevaccineerden hoeven toch juist niet bang te zijn voor een infectie als het vaccin werkt? Wat is de logica waarmee we hanteren? Ook mensen dehumaniseren om hun superspreaders te noemen alsof de pest over Europa komt als die laatste 15% (wss inclusief kinderen) niet gevaccineerd worden voor hun eigen bestwil.
Als het na de groepsimmuniteit boven de 70% niet terug gaat naar normaal, wanneer dan wel?? Op het woord van anderen vertrouw ik onderhand niet. Want na 2 jaar zijn we nog bezig met deze ongein.

Wilskracht

Avatar

@Popcultuurfreak

85% is het gemiddelde over het land. In Rotterdam (waar ik woon) is het 58%. De lage graad komt door jongeren en laag-opgeleiden, waarbij de tweede groep de grootste kans maakt om in het ziekenhuis te belanden, die momenteel al vrij vol ligt (patienten met corona en uitgestelde ingrepen die worden ingehaald). Ik werk in de horeca en ben als de dood voor een nieuwe lockdown, dus doe mij die coronapas maar.

On Topic: Als je anderhalve meter behoudt, heb je toch een bezetting van 2/3? Dus als 43% niet of minder gaat, dan is het verschil toch maar tien procentpunt? 33% die niet bezet mág worden, ten opzichte van 43% die niet of minder zal gaan. Wat bovendien een vreemde vraag is. Ze hadden opgesplitst moeten worden. 1. Ik ga niet. 2. Ik ga minder vaak.

Overlord

Avatar

Dus op een site waar uitsluitend filmliefhebbers komen besluit maar de helft om naar de bioscoop te gaan na anderhalf nauwelijks releases en met zo veel moois op komst ?
Iedereen is gelukkig vrij om te kiezen, maar dit vind ik toch wel bijzonder. En het komt slechts zelden voor dat een zaal compleet uitverkocht is, dus die 70% zal in de praktijk niet vaak een probleem blijken

Henk71

Avatar

maakt mij niet uit ik blijf gewoon naar de bioscoop gaan want ik ben gevaccineerd dus kleine moeite om het te laten zien

Robbepost

Avatar

De tijd zal het leren, maar er is toch een enorme massa die niet op FT zit, wel gevaccineerd is en impulsief naar de bioscoop gaat. Dat is nu echt niet te voorspellen/peilen.

Dinsdag nog even lekker rustig naar Djoen in IMAX!

PickleRick

Avatar

Mooie enquête en discussie, maar als de periode met Corona pas maar lang genoeg duurt, dan gaan veel mensen die nu zeggen niet te gaan (vanwege de Corona pas) vanzelf alsnog overstag. Als ze 1x ergens de pas laten zien en merken hoe makkelijk het is (als je niet tot de test categorie behoort), dan is de denkbeeldige drempel weg. Persoonlijk gemak komt al snel op plek 1 boven intellectuele discussies en morele hoge grond.

Master Of Films

Avatar

Popcultuurfreak "Als het na de groepsimmuniteit boven de 70% niet terug gaat naar normaal, wanneer dan wel??"
Het was zelfs nog minder. Op 17 maart 2020 werd ons verteld.

Jaap van Dissel, hoofd van het RIVM, vertelt in Nieuwsuur dat ongeveer 50 tot 60 procent van de Nederlanders het virus zou moeten krijgen om groepsimmuniteit te bereiken. "Dat weten we op basis van de karakteristieken van de overdracht van het virus."
Bron: NOS

Wilskracht "De lage graad komt door jongeren en laag-opgeleiden, waarbij de tweede groep de grootste kans maakt om in het ziekenhuis te belanden, die momenteel al vrij vol ligt (patienten met corona en uitgestelde ingrepen die worden ingehaald)."
Dat is hun eigen keuze. Maar dat mag niet de maatschappij belemmeren met een kromme coronapas beleid. Als je niet wil laten vaccineren, dan moet je negatieve test laten zien. Maar een gevaccineerde hoeft alleen maar laten zien dat je gevaccineerd bent. Smiley face Wetende dat een gevaccineerde ook besmet kan raken!!!! https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5254440/gevaccineerd-ook-besmettelijk-anderen-besmetten-vaccin

We moeten deze kromme coronapas beleid afschaffen net zoals Denemarken.
Daar wordt COVID-19 gezien als een ‘gewone ziekte’ die voor altijd onder ons zal zijn.

centr1no

Avatar

Overlord "Dus op een site waar uitsluitend filmliefhebbers komen"
Er zijn filmliefhebbers genoeg die zelden in de bioscoop komen.
Popcultuurfreak "Wat is de logica waarmee we hanteren? "
Gelukkig niet jouw logica. Je hebt duidelijk geen idee wat het virus of de vaccinatie doet en ook niet wat groepsimmuniteit betekent. En waar haal je vandaan dat 85% gevaccineerd is? Het is 70%.
Popcultuurfreak "Want na 2 jaar zijn we nog bezig met deze ongein."
En waarom is dat? Omdat mensen zich niet aan maatregelen houden en vinden dat ze vrij moeten zijn om lak aan alles en iedereen te hebben zolang zij hun dingetje maar kunnen doen.
Met vaccinaties of een eerdere besmetting ben je niet immuun. Je lichaam kan zich beter en sneller weren tegen het virus waardoor er minder kans is dat je (ernstig) ziek wordt. Je kunt het virus echter nog steeds meedragen en verspreiden.
Hoe langer dit virus rond blijft gaan hoe groter de kans dat er mutaties komen die besmettelijker zijn of resistent tegen bepaalde medicijnen.

Dat idee dat men maar vrij moet zijn om wat dan ook te doen of te laten komt me echt de strot uit.
De excuses om zich niet te laten vaccineren zijn tekenen van de stupiditeit en het egoïsme waar de hele maatschappij rekening mee moet houden en onder lijd.
Het is hetzelfde gelul als bij het recht op vrije meningsuiting waarvan sommigen denken dat dat komt met een automatische vrijwaring van consequenties.
Je bent vrij om te kiezen, maar daar kleven consequenties aan. Net als bij alle andere keuzes die je maakt.

Het bezoek aan gelegenheden waar de kans op infectie groot is wordt terecht voorbehouden aan de mensen die de minste kans hebben ziek te worden en het virus het kortst met zich meedragen als ze onverhoopt toch besmet worden.
Dat is logica.

MikeyMo

Avatar

Ik vraag me af in hoeverre iemand die gevaccineerd is straks echt trouw blijft aan dat #ikweiger gebeuren. Ik kan me niet voorstellen dat na een week of 2-3 men nog steeds zo solidair is met de wappies als je toch wat wilt doen waarvoor een QR code vereist is.

STYD

Avatar

Wappies slaat al sowieso nergens op. Er is een deel die gewoon bang voor de vaccinatie is, ze weten niet wat het effect kan zijn op langere termijn. Ik vind gewoon dat iedereen het zelf mag bepalen. Want het grappige is dat zowel de mensen die de vaccinatie wel en niet nemen dit doen op basis van angst. De een wil het niet krijgen en de ander is juist weer bang dat men er ziek van wordt.

Gigan72

Avatar

Of je nou wel of geen vaccenatie neemt is een keuze
Maar neem je hem niet prima het is een eigen keuze.
Maar dan niet huilie huilie doen als je nergens meer in mag.
Ga ook niet zeggen ze nemen me vrijheid af en het is net zo als in de oorlog ( wat totaal geen vergelijking is ).
De regering dit de regering dat.... zo lang er een groot deel is wat geen vacenatie neemt blijven de regels en daar zijn jullie ook verantwoordelijk voor niet alleen de regering.
Elke keuze heeft consequenties.

Voor de duidelijheid ik ben ook niet blij met die regels.

GreenHornet

Avatar

QR code is net als het gele boekje als het niet op orde is kom je nergens binnen.

Maac

Avatar

STYD "Want het grappige is dat zowel de mensen die de vaccinatie wel en niet nemen dit doen op basis van angst. De een wil het niet krijgen en de ander is juist weer bang dat men er ziek van wordt."
Nee joh, wat een onzin. Dit zijn natuurlijk niet de enige 2 opties. De meeste mensen die zich hebben gevaccineerd willen gewoon terug naar hoe het was. Niemand is bang, dat is die gebruikelijke stelling dat Nederland bij elkaar hangt van angst en polarisatie veroorzaak door de overheid.
Deactiveer je Facebook account en kijk eens een keertje om je heen joh.

Popcultuurfreak

Avatar

@Master of films

Bron voor de 85 % eentje uit 2021

https://www.rivm.nl/nieuws/bijna-85-procent-18-plussers-tenminste-1-vaccinatie

Ik ben echt verbaasd over hoe mensen praktische vaccinatiedwang prima vinden. Als elke overheid deze streep mag over gaan moet je later niet huilen wanneer totalitaire regels jouw medische en sociale credit score bijhouden.

Master Of Films

Avatar

centr1no "En waar haal je vandaan dat 85% gevaccineerd is? Het is 70%."
En wat is jouw bron? Of bedoel je de 70% tov Europa.

Volgens deze bron is de geschatte landelijke waarde: 18 jaar en ouder: 81,7% met als datum: 15 september om 16:45. Dat komt over een met deze bron Volledig gevaccineerd: 81,7% (18 jaar en ouder).

horizon

Avatar

Ik heb geen feesboek en anti coronapas. En nu dan?

Coronapas is gewoon opstap naar meer. 1984, etc.

Vorig jaar riepen wappies: ze gaan coronapas invoeren! Iedereen riep wappies! (incl ministers: gaan we nooit doen).

En nu is die pas er. Wap wap.

Maar je wordt er niet magnetisch van en 5G heeft er ook niet me te maken.

Alleen maar: geld & macht.

Spider-fan

Avatar

Maar hoe vaak word je opnieuw getest nadat je de pas hebt? Je kunt het toch krijgen nadat je eerst negatief getest bent? Ik vind die anderhalve meter afstand logischer en veiliger voelen dan zo'n pas. En het is in de bioscoop sowieso prettig dat er geen mensen direct naast je zitten, i.v.m. zicht, mensen die praten tijdens de film, eten etc.

Artificialis

Avatar

Na 1,5 jaar zijn het wéér de bioscopen, restaurants, nachtclubs, festivals en theaters die de financiële klappen mogen opvangen. Voorstanders van de toegangspas zijn echt harteloze monsters. Jullie pakken wéér de bewegingsvrijheid en het levensonderhoud van andere mensen af.

Ik heb mij laten vaccineren omdat ik net als andere gevaccineerden een egoïst ben. Hiermee beperk ik mijn gezondheidsrisico's en behoud ik mijn bewegingsvrijheid. Laten we niet doen alsof gevaccineerden begaan zijn met het lot van anderen. We hebben dit gedaan voor onszelf. Een besmette gevaccineerde vormt een groter risico voor een ongevaccineerde dan andersom. Als we echt zo solidair zouden zijn zouden we ongevaccineerden niet blijven laten testen, maar onszelf.

kokosnoot

Avatar

+1 Decepticon, Artificialis (zit zeker wat in, in wat je zegt).

Steve-O

Avatar

Laat je sowieso vaccineren!!

DucoZ

Avatar

Ik vind die mensen die zeggen dat het geen discriminatie is omdat je een keuze hebt zo verschrikkelijk dom. Redenatie van een ezel.

Als je een bioscoop hebt waar alleen christenen naar binnen mogen, en je wilt als moslim naar binnen maar wordt toegang geweigerd. Dan is dat niet omdat je de keuze hebt christen te worden dat het dan geen discriminatie meer is. Je wordt dan als moslim gediscrimineerd.

justmikemovies

Avatar

Prima, ik zal ze niet missen. Meer kans op een goede stoel.

justmikemovies

Avatar

Prima, ik zal ze niet missen. Meer kans op een goede stoel.

rep_robert

Avatar

Niet gevaccineerden zijn gewoon hypocriet. De wetenschap werkt al tientallen jaren zo. Maar opeens door alle Facebook wijsheid gaan mensen lopen janken over "dit is mijn lichaam" en weet ik veel wat nog meer. Neem vooral kinderen en vaccineer ze ook niet tegen pokken en mazelen. Hang lekker de biblebelt genius uit en kom erachter dat je kinderen al jarenlang niet tot kinderopvangen worden toegelaten als ze gesn vaccinatie hebben. Maar nee, nu we corona hebben moeten we verbaast gaan doen.

horizon

Avatar

Waarom is elke niet gevaccineerde opeens iemand die zijn 'wijsheid' van Facebook haalt?

En daarbij zijn er genoeg die de gevestigde vaccinaties gewoon hebben of halen. Staat dus ook weer los van elkaar.

Dat is juist weer zo'n typisch polariserende opmerking.

centr1no

Avatar

@ Popcultuurfreak & Master of Films

Popcultuurfreak "85% van het land is gevaccineerd "
'Het land' is niet hetzelfde als '18-plussers'.
Mijn bron? 12 miljoen gevaccineerden op 17 miljoen Nederlanders.
Popcultuurfreak "Als elke overheid deze streep mag over gaan moet je later niet huilen wanneer totalitaire regels jouw medische en sociale credit score bijhouden."
Kinderen worden standaard al ingeënt tegen verschillende ziektes. Zoek voor de gein eens wat op over vaccinaties tegen pokken.
Nu is Corona nog een redelijk ongevaarlijk virus dat alleen de zwaksten treft. Maar wat doe je als er een mutatie komt die veel ernstiger is? Of wat als het Ebola is? Ga je dan ook lopen zeuren dat je eigenlijk geen vrije keuze hebt? Dat de grote boze regering weet dat je een spuitje hebt gehad?
Een regering zal uiteindelijk tot 'totalitaire' maatregelen gedwongen worden wanneer mensen zelf niet kunnen bepalen wat goed voor ze is.
Het simpele feit is dat hoe meer mensen gevaccineerd zijn, hoe sneller we allemaal weer 'normaal' onze dingen kunnen doen. Hoe het zeuren over wel of niet een vrije keus hebben of de irrationele angst voor een fictieve toekomst uit een boek van 1950 daar toe bij draagt is mij een raadsel.

We hebben al zo lang als er mensen op aarde rondlopen een nooit eindigend gevecht met ziektes, bacteriën en virussen.
Het is een klein wonder dat de wetenschap zo ver gevorderd is dat we er in de loop van de afgelopen eeuw een aantal hebben kunnen overwinnen.

PRIME

Avatar

Ik vind het hilarisch dat er ineens een sentiment ontstaat dat we ''solidair'' moeten zijn met mensen die zich niet laten vaccineren.
Daarnaast snap ik ook niet dat mensen hier massaal stemmen op ''ik ga niet meer naar de bioscoop''. Zijn dit dan mensen die wél een corona pas hebben, maar er toch voor kiezen niet te gaan?
Wat mij betreft mogen de anti-vaxxers solidair zijn met de mensen die zich wél laten vaccineren, want hoe je het ook went of keert, als we dat niet hadden gedaan, was er nu niks veranderd.
Daarnaast wordt je niet in je vrijheid beperkt, want je moet jezelf niet teveel credit geven. Volgens mij staat iedereen hier 5 dagen per week op om 8 uur lang op een locatie een taak uit te voeren, om vervolgens te eten, voor een scherm te zitten, en te gaan slapen.
Waar wordt je precies beperkt nu?
Als de stap om je te laten testen of vaccineren te groot is om weer mee te doen met een SAMENleving, dan is het echt jouw zaak. Dan ga je maar lekker uithuilen bij je facebook vriendjes.

Artificialis

Avatar

Het is bijzonder hoeveel mensen het normaal vinden om anderen van alles op te dringen. En daar consequenties aan te verbinden als er niet wordt meegewerkt. Het is dat ik na mijn vaccinatie nog steeds de keuzevrijheid van andere mensen respecteer, want op basis van de religieuze bekeringsdrang van anderen zou je bijna gaan denken dat er serieus wat mis mee is.

Ik roep Unmute Us en andere organisaties op om protesten te organiseren van ongekende omvang. In elke stad, elk dorp, elke straat als het moet. Het moet afgelopen zijn met de anti-horeca, anti-entertainment en anti-jongeren maatregelen van de afgelopen 1,5 jaar. De bioscopen moeten 100% open. De voorstanders van de toegangspas gaan maar mooi meebetalen aan de schadevergoeding voor de getroffen sectoren.

PRIME

Avatar

@Arti

Ik geef je in alle scenario's gelijk, behalve als het gaat om een wereldontwrichtend virus.
Je kan niet mee doen aan een samenleving als het goed gaat, en wanneer het slecht gaat een beetje gaan jankie over dat je niet weet wat er in een vaccin zit, terwijl we nooit vraagtekens hebben gezet bij medicatie van paracetamol tot reisvaccinaties.
Maar goed, als je lekker uit een kokosnoot wilt lurken op Bali dan is het natuurlijk PURE VRIJE KEUZE!!!!! om je te laten injecteren met meerdere vaccinaties tegen ziektes die mensen niet eens kennen.
Dat slap gelul argument over dwang kennen we nu wel.
Het is simpel, je hoeft je niet te vaccineren, maar daar staat een negatieve test tegenover. Zo moeilijk hoeft het toch niet te zijn. Denk een beetje aan je medemens. Ik hoef het niet op m'n geweten te hebben dat er iemand vreselijk ziek wordt, langdurig letsel oploopt of dood gaat omdat ik continue loop te huilie huilie over een test.

Maac

Avatar

PRIME "Daarnaast snap ik ook niet dat mensen hier massaal stemmen op ''ik ga niet meer naar de bioscoop''. Zijn dit dan mensen die wél een corona pas hebben, maar er toch voor kiezen niet te gaan?"
Dat is mijn vermoeden inderdaad. Volgens mij heeft het wel of niet hebben van de CoronaCheck app voor de meeste mensen niets te maken met een bioscoopbezoek.

Ik denk dat er een grote groep voornamelijk de bioscoop bezocht vanwege de vroege release ten opzichte van DVD of streaming en dan vaak voor de wat grotere producties het huis verliet. Deze groep gaat nu liever thuis voor de buis de films kijken, misschien met uitzondering van films zoals Dune of iets vergelijkbaars.

Misschien heb ik het mis hoor, maar ik verwacht dat niemand uit angst voor het virus geen bioscoopbezoeken meer pleegt. De meerwaarde is eraf.

PRIME

Avatar

@maac

Hmm ja, dat zou kunnen. Persoonlijk zou ik het jammer vinden als de bioscoop minder belangrijk wordt, maar ik heb dan ook nog een redelijk goeie bioscoop in de buurt.
Wordt soms wel droevig als ik andere theaters zie, en al helemaal in het buitenland.

Maac

Avatar

@PRIME
Ik kan me voorstellen dat bioscoopgangers balen van deze ontwikkeling. Een vriend van me werkt in een bioscoop en de afgelopen periode is niet gemakkelijk geweest.

In mijn optiek ligt er nu een grote verantwoordelijkheid bij de bioscopen om waarde toe te voegen, om de bioscoopervaring tot een niveau te brengen waar men het huis voor verlaat. Ik ben zelf niet creatief genoeg om zo iets te bedenken, maar ik vrees dat met beeld en geluid alleen ze er niet gaan komen.

horizon

Avatar

Daarnaast:
Als je in de bioscoop werkt hoef je niet te laten zien of je gevaccineerd bent. Dus alle ongevaccineerden gaan werken in bioscopen, theaters, horeca etc. ;)

Daarbij:
In Israel zijn de verhalen van virologen dat vaccin in effectiviteit tamelijk veel verminderd (andere landen spreken dit vooralsnog tegen). Daarom gaat Israel voor injectie nr.3 en is 4 al in voorbereiding.
(Komt trouwens van NOS.nl mocht iemand het zich afvragen).

Maar, stel dus, werking vaccin wordt minder: op welk moment wordt je groene vinkje rood? Bij 70% effect? 60% 50% 40%? Wanneer ben je weer echt 'gevaarlijk' voor je medemens... ondanks je vaccin.

Bereid je maar voor op nr3 in januari.

aeverhoog

Avatar

Als nou het volk thuis blijft dat de mond niet kan houden, aan het filmen en fotograferen blijft, de voeten over en tegen de stoelen voor zich legt en trapt, niet op de plekken gaat zitten die ze zelf hebben gekozen en die ook nog eens lak hebben aan de 1,5 meter, dan wordt filmbezoek weer een feestje.

DucoZ

Avatar

Ik vind dat je als ongevaccineerde niet mag klagen als je bepaalde dingen niet meer mag. Wel blijft het discriminatie.
Maar gevaccineerde mogen van mij ook niet klagen als ze plots scheel zijn, of een bloedprop krijgen, of verlammingsverschijnselen krijgen. Dat is dan gewoon echt puur je eigen schuld, geen medelijden verwachten of eisen dat er rekening wordt gehouden met je handicaps. Ook al is de kans dat je hiermee te maken krijgt erg klein, je hebt het risico genomen.

PRIME

Avatar

@horizon

Maar jij bent dus iemand die maar ff lukraak wat info op een forum neerkwakt. Want als je even goed leest naar wat er daar gaande is:
1. Waren snel met vaccineren, maar zijn blijven steken op 60% vaccinatiegraad
2. Explosie besmettingen te wijten aan 40% non vax
3. Grootste deel van die besmettingen vinden plaats onder oudere, niet gevaccineerde mensen
4. Meeste mensen daar hebben hun TWEEDE prik al 6 maanden geleden gehaald. Het is dus logisch dat de effectiviteit hier en daar af neemt. Net als bij een griep prik bijv.

Er is dus in feite niet super veel aan de hand als je gewoon gevaccineerd bent.

Master Of Films

Avatar

DucoZ "Maar gevaccineerde mogen van mij ook niet klagen als ze plots scheel zijn, of een bloedprop krijgen, of verlammingsverschijnselen krijgen. Dat is dan gewoon echt puur je eigen schuld, geen medelijden verwachten of eisen dat er rekening wordt gehouden met je handicaps. Ook al is de kans dat je hiermee te maken krijgt erg klein, je hebt het risico genomen."
En dat geld ook voor mensen die paracetamol inslikken.
In zeldzame gevallen (bij 0,1-1% van patiënten) kunnen echter de volgende bijwerkingen optreden: duizeligheid, koorts, sufheid, lage bloeddruk, jeuk, huiduitslag, depressie, verwardheid, maag-darmklachten, afwijkende leverfunctie, leverfalen.
Bij langdurig paracetamol gebruik kan er medicatie-afhankelijke hoofdpijn ontstaan, waarbij de paracetamol juist zorgt voor het ontstaan van hoofdpijn en men moet stoppen met het gebruik van de paracetamol.


Laat asperine maar ook liggen.
Vaak voorkomende bijwerkingen van aspirine zijn maagdarmklachten, zoals misselijkheid, maagpijn, braken en verstoorde spijsvertering. Deze klachten komen bij één op de tien gebruikers. Wondjes kunnen langer bloeden, doordat het middel de bloedstolling vermindert. Soms ontstaan overgevoeligheidsreacties van de huid, zoals rode verkleuring, jeuk en blaasvorming.


Terug naar een COVID-19 Vaccin. Bij Vaxzevria (voorheen: AstraZeneca COVID-19 Vaccin) is een zeldzame bijwerking aanwezig namelijk: trombose met lage bloedplaatjes aantallen. Maar wist je dat een lange vliegreis, langer dan 5 uur, ook een kans maakt op extra trombose risico, doordat het zuurstofgehalte van de lucht lager is.
Raar hé. Bijwerkingen van medicijnen. Smiley face

horizon

Avatar

@Prime,
alvorens zo snel te oordelen. Dit artikel:
https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2397874-extra-coronaprik-is-de-redding-voor-israel-anders-was-het-hier-een-ramp-geworden

"Israël is de grote koploper als het gaat om de derde prik: al drie miljoen inwoners kregen daar een derde dosis van het Pfizer-vaccin. De 'boosters' zijn beschikbaar voor iedereen boven de 12 jaar. Wie daar niet voor kiest, wordt zes maanden na het zetten van de tweede dosis niet langer als 'volledig gevaccineerd' gezien, en verliest ook de vrijheden die daarbij horen."

" "Zo rond eind juli, begin augustus, zagen we een hele snelle toename in het aantal coronabesmettingen. Ook zagen we een toename in het aantal ziekenhuisopnamen en ernstig zieken. Veel van die mensen waren volledig gevaccineerd."

"We merkten dat degenen die al in januari gevaccineerd waren, minder bescherming hadden dan de mensen die pas in april hun tweede prik hadden gekregen. Dus hoe langer geleden je de tweede prik had gekregen, hoe lager de bescherming was. Daarom was een boostprik een geoorloofde reactie.""

Dus hier wordt het orthodoxe gedeelte uitgehaald en de palestijnse gebieden. Waar inderdaad veel minder (of niet) gevaccineerd is. Maar ze hebben het duidelijk over mensen die twee vaccinaties hebben gehad waar effect minder werd en als je geen booster haalt je vinkje op rood gaat.

Ik ziet niet in waar ik zomaar iets heb neergekwakt. ;)

chefry1983

Avatar

Ik heb niet gestemd want m'n internet werkte niet goed. Maar ik ben zelf volledig gevaccineerd en maak geen problemen er over. Als mensen er voor kiezen om zich niet te laten vaccineren dan is dat hun keuze.

Civilian Supreme

Avatar

Wat een hoop onzin komt er weer voorbij zeg, dit is precies waarom ik al die discussies over covid wel kan schijten.
Waarom doen we al deze maatregelen ook niet voor de griep? Die is in 1x verdwenen toch? Gemiddeld meer dan 6000 griepdoden per jaar maar die zijn normaal gesproken zeker niet belangrijk, die doden hebben we allang geaccepteerd en waarom doen we dat dan ook niet bij deze ziekte die wss toch niet meer weggaat.
De doelgroep is gevaccineerd dus er is 0 reden niet alles terug te brengen naar normaal. En als we dan toch zo begaan zijn met anderen waarom dan niet alle opbrengsten van die mondkapjes, testen etc in de zorg stoppen. Zorg dat dat op orde komt, leid meer capabele mensen op. Heb je nu niks aan maar je moet ergens beginnen.

En als laatste, iemand zei het al, als je het echt goed wil doen moeten ze gewoon 1 lijn trekken, gevaccineerd of ongevaccineerd allemaal testen. Er zijn er al genoeg die gevaccineerd allerlei dingen ondernemen terwijl ze weten dat ze besmet zijn maar hey! Ik laat mijn vakantie/reisje/weekendje weg/feestje niet verpesten!

Goku32

Avatar

Erg jammer want dit waren wel titels die ik had willen zien

Goku32

Avatar

Ik laat me niet gebruiken door de overheid, dus erg jammer voor de bioscopen. Maar ik ga er niet meer heen, waarom zou ik me laten vaccineren alleen omdat 2 clowns dat zeggen in de politiek laat me niet lachen

centr1no

Avatar

Civilian Supreme "Waarom doen we al deze maatregelen ook niet voor de griep?"
Als je nu nog niet snapt dat het niet hetzelfde is als 'griep' dan heb je geen recht van spreken meer. Daarbovenop heb je de griepspuit, ga je naar de dokter, blijf je thuis omdat je ziek bent en zorg je in het algemeen, al was het maar uit fatsoen, dat je niet in de rondte gaat lopen hoesten en niezen. Mensen die potentieel kunnen overlijden aan een griep of de gevolgen daarvan zijn zich daarvan net zo bewust als nu met Covid.
Civilian Supreme "De doelgroep is gevaccineerd dus er is 0 reden niet alles terug te brengen naar normaal."
De doelgroep?
Omdat het virus nu voornamelijk de mensen met een zwakker afweersysteem harder treft wil dat niet zeggen dat daar de kous mee af is. Hoe langer het virus blijft hangen, hoe meer kans dat het zich kan ontwikkelen om efficiënter te besmetten en meer schade aan te richten.
Eén van de grote verschillen met de griep is echter dat deze epidemie daadwerkelijk te beëindigen is als er geen besmettingen meer zijn.

kokosnoot

Avatar

Ik ben niet tegen vaccinaties omdat ze zeker hun nut hebben.

Wat de meeste mensen echter niet weten is het volgende; De spikes van het covid-19 virus beschadigen je mitochondria.

Voor mensen die niet weten wat dat is, dat is je celkern, waar de energie productie voor het metabolisme van de cel zit. Noem het maar de batterij van je cel.

Zie dit onderzoek! research data Spikes

De spikes hijacken je ace2 receptor en laten die het maximale signaal geven aan de cel waterstofperoxide te maken. Zo worden de mitochondria beschadigt of zelfs vernietigd. Dat zou wel eens direct ook een verband kunnen hebben met long covid!
Dus waar de spikes ook vandaan komen, vaccinatie of via een echte besmetting. De spikes zullen altijd beschadigend (lees verouderend) in een bepaalde mate (afhankelijk van hun aantallen) werken op jouw mitochondria.

Een van de tekenen van bejaard zijn is minder en slecht werkende mitochondria! Je bent dan simpelweg snel uitgeput, alle organen, hersens inclusief.

Er zal dus een verhouding zijn tussen het aantal spikes dat je bij een covid besmetting ontwikkelt en bij het aantal spikes van een vaccinatie. Punt dat ik wil maken is, zonder bescherming tegen waterstofperoxide in de cel zal elk jaar 4 covid vaccinaties op den duur toch veroudering en beschadiging geven aan je mitochondria.

Met alfa liponzuur of de vet oplosbare vitamine c (ascorbyl palmitate) kan je dat neutraliseren (alleen vet oplosbare stoffen komen de cel in) op een eenvoudige manier. Of Rhodeola Rosea waar ook onderzoeken van zijn die de peroxides neutraliseren in de cel.

Grootste studie van veiligheid covid Vaccinatie

Daarom is het tof dat Pfizer nog eind dit jaar ongeveer komt met een enzymblokker dan heb je een geweldig ziekenhuis en ic middel voor covid patienten dat nooit meer gevoelig is voor mutaties! Want het replicatie enzym muteert niet.
Pfizer enzym blokker

Ongeveer 10 fabrikanten, China en Israel zijn allemaal bezig nu met enzym blokkers/replicatie blokkers.

Omdat het replicatie enzym, dat ook nodig is voor het virus om uit de cel te breken, niet kan muteren. Het is en blijft een protease klasse enzym. Dus dat is de zwakke plek van het virus en je hoeft nooit meer bang te zijn voor mutaties! Hele grote plus!

starbass

Avatar

Ik denk dat ik binnenkort maar weer eens naar de bios ga, geen probleem met de pas, en blijkbaar is het er lekker rustig.

Ieder wel denkend mens heeft is ondertussen gevaccineerd, laat de rest maar testen en zeuren over die pas.

MattMeldon

Avatar

@kokosnoot

kokosnoot "Wat de meeste mensen echter niet weten is het volgende; De spikes van het covid-19 virus beschadigen je mitochondria.

Voor mensen die niet weten wat dat is, dat is je celkern, waar de energie productie voor het metabolisme van de cel zit. Noem het maar de batterij van je cel.
Zie dit onderzoek! research data Spikes"

Het resultaat van dit onderzoek wil nog niet zeggen dat een vaccin met spikes ook onveilig is. Het vaccin blijft maar kort in je lichaam. Zie de volgende reacties op dit soort onderzoeken.
factcheck vaccine-generated spike-protein is safe contrary to viral claims
en
factcheck geen bewijs dat spike-eiwit na vaccinatie giftig is

NieuwsFilm

meest populair