'Dune' is qua box office op weg naar dominantie dit jaar

De film doet het nu beter dan onder meer Shang-Chi.

Jim Pedd 22 september 2021 22:30 in Algemeen
De box office van Dune gaat wel heel lekker. De prestaties van de film van regisseur Denis Villeneuve worden gemeten aan de hand van twee zaken: de box office en de populariteit van de film op HBO Max.

De verfilming is sinds deze maand in de bioscoop te zien. En daar doet hij het goed. (Hoewel: in de Verenigde Staten moet de film nog draaien, daar is 'ie pas vanaf 22 oktober te zien.) De release van de film is een belangrijke, want het is de nieuwste toevoeging van Warner Bros. aan het rijtje hybride releases.

Goede prestaties
Eerder schreven we al dat de internationale release van Dune bepaald niet teleur stelde. In 24 markten haalde de film 36,8 miljoen dollar op en was 'ie bijna overal de nummer één aan de box office.

Daarmee loopt Dune op schema om de best presterende film van het jaar te worden.

Vergelijk je de internationale box office, doet de film het 4 procent beter dan Tenet in zijn eerste week. Maar ook 33 procent beter dan Black Widow, 58 procent beter dan Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings en 80 procent beter dan Godzilla vs. Kong.

Daarmee zit het wat de internationale release betreft in elk geval goed van Dune en is de film er hard naar op weg het gewoon goed genoeg te doen om een Part Two te rechtvaardigen.

31 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Robbepost

Avatar

Goed nieuws!
Gisteren echt genoten van het indrukwekkende Dune.

Ik weet niet of iedereen het reclame plaatje van #YoursTrulyGermany ziet maar is dat Villeneuve?

Master Of Films

Avatar

Yes, yes, yes. Het gaat lekker. Ik moet mijn verwachtingen wel temperen, want (volgens mij) is er nog geen officiele woord dat Part Two wordt gemaakt. Maar toch kan ik dat gevoel niet geheel verbergen.

BTW: 22 oktober is Dune niet alleen in de USA te zien. Maar ook in China en in de U.K. Laten we het hopen dat deze succes nog verder aansteekt in deze markten.

Robbepost "Gisteren echt genoten van het indrukwekkende Dune."
En nu wat enthousiaster Smiley face

Robbepost

Avatar

^ Smiley face

Ik had net op de recensie gereageerd en geen zin om weer hetzelfde te posten.

PacificPower

Avatar

Cinematografie is top notch…. Maar die Timothee is echt BORING. Zit geen leven in dat gezicht. Als een lead nou niet bepaald geschikt om de film de dragen(wat ook niet gelukt is). Het leidde mij ook af om het verhaal echt boeiend te vinden. Ach ja, ik kwam vooral voor de prachtige plaatjes!

Master Of Films

Avatar

Robbepost "Ik had net op de recensie gereageerd en geen zin om weer hetzelfde te posten."
Beste Robbepost. Gefelicteerd. Je hebt met je recensie een Master of Films seal of approval gekregen. Smiley face En geloof mij nou maar. Die deel ik niet zomaar uit Smiley face

GreenHornet

Avatar

Zelfs zonder veel geld uit te geven aan marketing. Brengt de film veel geld op.

ThEnd

Avatar

Nee, er is nergens nog een officieel groen licht voor een vervolg gegeven, zal van Legendary en Warner Bros. samen moeten komen. Hopelijk slaat dit initiële succes inderdaad over naar de markten die nog moeten volgen!

Robbepost

Avatar

MOF,
Her is meer een enthousiaste reactie op de recensie, maar heel erg bedankt!
Ik zal je SOA Smiley face inlijsten Smiley face

adofmirosch

Avatar

Dit maakt me blij! Sinds War of the planet of the apes niet meer zo'n goede blockbuster gezien.

David Mills

Avatar

Ik kan mij niet voorstellen dat hier geen deel 2 van komt. Ik heb enorm genoten. Maar ik heb ook van Alita genoten en daar is vooralsnog niks bekend over een deel 2. Het is dus geen garantie

Steve-O

Avatar

Volgens mij staan Villeneuve en co. al in de startblokken. Met zulk goed nieuws als dit zal het niet lang duren voordat WB/Legendary ze het groene licht geven. Filmen in de herfst van 2022, waar Villeneuve op mikt, lijkt me dan prima mogelijk. Kijk enorm uit naar het vervolg, heb intens genoten van de film en ga zeker nog een keer!

Thiver

Avatar

PacificPower "Cinematografie is top notch…. Maar die Timothee is echt BORING. Zit geen leven in dat gezicht. (...) Ach ja, ik kwam vooral voor de prachtige plaatjes!"

Sinds wanneer is Timothée Chalamet geen prachtig plaatje?

ThEnd "Nee, er is nergens nog een officieel groen licht voor een vervolg gegeven, zal van Legendary en Warner Bros. samen moeten komen."

Ik verwacht dat we daar sowieso niets over gaan horen tot de Amerikaanse release. Dit soort nieuws wordt meestal pas bekendgemaakt na het openingsweekend.

horizon

Avatar

Twee keer Dune gezien.
Smiley face Ik heb bijdrage aan part two geleverd.

Artificialis

Avatar

Blade Runner 2049 was één van de beste sciencefictionfilms van de afgelopen jaren. Dune kan zeker aansluiten als het volgende hoogtepunt in Denis Villeneuve's oeuvre. Een cinematografische en muzikale ervaring die voor de optimale beleving zeker gezien moet worden in de bioscoop.

And...Action

Avatar

De 'Master of Films seal of approval'? Die wil ik ook.

Master Of Films

Avatar

Laat het zo zijn dat ik weer een Master of Films seal of approval (SOA) weggeven. En die gaat naar.......drumroll please mister Phil Collins.....dus de Master of Films seal of approval (SOA) gaat naar....And...Action... Smiley face Nou was het weer voor vandaag. Smiley face

kokosnoot

Avatar

Tis donderdag vandaag naar Dune ^__^

Maakt het uit of je hem in 2d of 3d ziet?

Popcultuurfreak

Avatar

Ik ga hem deze vrijdag kijken! Kan niet wachten

GreenHornet

Avatar

Ik verwacht een Dune Marathon in de Toekomst.

Master Of Films

Avatar

kokosnoot "Maakt het uit of je hem in 2d of 3d ziet?"
De intentie van Denis Villeneuve om ⊃∪∩⪽ te kijken is via IMAX. De film is digitaal opgenomen met Arri Alexa LF IMAX en Arri Alexa Mini LF IMAX camera's. Dat zijn 2D camera's. Denis Villeneuve & Greig Fraser (cinematographer) gebruiken 3D meer voor enhance the experience ipv een gimmick. Imho is de IMAX 3D versie de beste/mooiste belevenis als je eerste keer ⊃∪∩⪽ gaat bekijken. Het is bij Pathé wel de hoofdprijs die je moet betalen, maar is absoluut wel elke stuiver waard.
Thuis kijken (HBO Max versie) kan je beter maar bewaren voor een herhaling (b.v. als er een ⊃∪∩⪽ part 2 komt). Weliswaar laat de HBO Max versie nog een maandje op zich wachten. Dus voor een herhaling ben je op dit moment nog steeds afhankelijk van de bioscoop.

Robbepost

Avatar

^Nee hoor ik heb de film opgenomen met mijn telefoon.
Dus IMAX 3D kwaliteit!

johnstearne

Avatar

Dune doet het helemaal niet beter dan Shang Chi. Dune heeft bij zijn opening maar 36 miljoen opgehaald, waarbij Shang Chi bij zijn opening 75 miljoen heeft opgebracht. Wereldwijd heeft Shangchi 300 miljoen opgebracht. Het is ook niet moeilijk om beter dan TENET te zijn, want die was dan ook een mega flop. En je kan niet serieus menen dat je gaat vergelijken met Kong vs Godzilla? lol

Bron: https://www.boxofficemojo.com/title/tt9376612/?ref_=bo_se_r_1

Robbepost

Avatar

^Dat is inclusief de VS

Master Of Films

Avatar

@johnstearne
Rot toch op met dat Shang-Chi gel*l. Dat verhaal slaat als een tang op een varken. Doe eens je huiswerk!

Robbepost "^Nee hoor ik heb de film opgenomen met mijn telefoon.
Dus IMAX 3D kwaliteit!"
Hahaha Smiley face Smiley face Smiley face
Dit moet mij uiteraard denken aan een andere Dune regisseur. Zijn mening over kijken van films op mobieltjes blijft geweldig.

Robbepost

Avatar

^ Haha! Mooi filmpje!
Gelukkig bestaat er screenmirror Smiley face

Vastator_Mundorum

Avatar

Ik ben blijkbaar echt de enige die er niet hyped van word.. heb m gezien, vond t niet leuk. Zou niet naar deel 2 gaan. Maar blijkbaar ben ik de enige met die mening

kokosnoot

Avatar

Film net gezien! Heel erg genoten..echt een topper!
Dan zie je toch wel het verschil met formule films. Kan niet wachten op deel II. Hoop op drie delen maar hmm afwachten maar.

johnstearne

Avatar

@Vastator_Mundorum, ik heb em ook gezien, en ik vond em, om maar in filmtotaal termen te blijven zoals sommigen hier, vond ik het middelmatig. Zelfs IGN top critici vonden em mehhh.

Bron: https://www.youtube.com/watch?v=DqquKCvOxwA

PacificPower

Avatar

Mooie plaatjes, maar BORING, snoozzfest

NieuwsFilm

meest populair