'Dune' is qua box office op weg naar dominantie dit jaar

'Dune' is qua box office op weg naar dominantie dit jaar

De film doet het nu beter dan onder meer Shang-Chi.

De box office van Dune gaat wel heel lekker. De prestaties van de film van regisseur Denis Villeneuve worden gemeten aan de hand van twee zaken: de box office en de populariteit van de film op HBO Max.

De verfilming is sinds deze maand in de bioscoop te zien. En daar doet hij het goed. (Hoewel: in de Verenigde Staten moet de film nog draaien, daar is 'ie pas vanaf 22 oktober te zien.) De release van de film is een belangrijke, want het is de nieuwste toevoeging van Warner Bros. aan het rijtje hybride releases.

Goede prestaties
Eerder schreven we al dat de internationale release van Dune bepaald niet teleur stelde. In 24 markten haalde de film 36,8 miljoen dollar op en was 'ie bijna overal de nummer één aan de box office.

Daarmee loopt Dune op schema om de best presterende film van het jaar te worden.

Vergelijk je de internationale box office, doet de film het 4 procent beter dan Tenet in zijn eerste week. Maar ook 33 procent beter dan Black Widow, 58 procent beter dan Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings en 80 procent beter dan Godzilla vs. Kong.

Daarmee zit het wat de internationale release betreft in elk geval goed van Dune en is de film er hard naar op weg het gewoon goed genoeg te doen om een Part Two te rechtvaardigen.

NieuwsFilm

meest populair