'Eternals' lijkt de eerste "rotten" film in het Marvel Cinematic Universe te worden

De twijfelachtige eer gaat mogelijk naar de film van Chloe Zao.

Bram de Groot 29 oktober 2021 13:35 in Algemeen
Met de film Nomadland won de bejubelde filmmaker Chloé Zhao eerder dit jaar twee Oscars, zowel voor Beste regisseur als Beste film. Het lijkt er echter niet op dat ze de juiste persoon is voor het maken van een film in het Marvel Cinematic Universe.

Uiteraard kan de schuld zeker niet in zijn geheel bij Zhao gelegd worden dat haar Eternals steeds zwakker lijkt te scoren onder de critici. Toen de eerste recensies online verschenen stond de film nog op 74 procent.

Gisteren bleek dat de scifi-film van Marvel Studios op 66 procent stond en daarmee op de Tomatometer van Rotten Tomatoes het zwakst scoort van alle films in het MCU.

Maar wordt Eternals ook Rotten?
Nu zo'n 24 uur later blijkt de film verder te zijn gedaald, met op het moment van schrijven een score van nog maar 61 procent en dat doet vermoeden dat de film zomaar de fresh-status moet inleveren. Mocht dat gebeuren, dan is Eternals de eerste van de dan 26 verschenen films in het Marvel Cinematic Universe, die geen verse tomaat heeft.

De zwakst scorende film tot op heden was Thor: The Dark World (2013) met 66 procent. Uiteraard staat tegenover de Tomatometer (op basis van recensies) de Audience Score (op basis van de bezoekers). Captain Marvel (2019) staat wat dat betreft op de zwakste score, een magere 45 procent.

Of de score verder zal dalen, wordt komende dagen duidelijk. De Marvel-film gaat in Nederland op 3 november in première. Er wordt overigens alsnog een grootse Box Office-start verwacht. Hieronder beelden van de galavoorstelling voorafgaand aan de première in Rome.NieuwsFilm