Carrièremissers: Rosamund Pike als Lois Lane in 'Man Of Steel'

Had maar voor het andere gekozen...

Arjen Rooseboom 25 November 2021 11:33 in Featured
In onze rubriek 'Carrièremissers' gaan we dieper in op bepaalde keuzes van acteurs/actrices die achteraf gezien niet zo verstandig bleken. Vandaag is het de beurt aan Rosamund Pike.

De 42-jarige actrice had rond 2011/2012 namelijk de luxe keuze, het spelen van razende reporter Lois Lane in Zack Snyders Superman-reboot Man Of Steel (naar verluid was ze ook in de race voor de Kryptonian Faora) of de rol van Andromeda in de sequel Wrath Of The Titans.

Ze koos voor het laatste, omdat ze het gevoel had veel meer te leren van die ervaring. In een interview met COLLIDER legt ze uit waarom:

"Ik denk dat ik vooral erg geïnteresseerd was in de manier waarop Jonathan [Liebesman] de regie van 'Wrath' benaderde. Weet je, soms kies je iets op basis van wat je denkt ervan te kunnen leren en ik zag daar uitdagingen. Ik heb veel opgestoken over het maken van actiescènes".

Batman v Superman & Justice League
Uiteindelijk was het Amy Adams die er met de eer vandoor ging en het personage zelfs nog tweemaal mocht spelen nadat Man Of Steel een waanzinnig kassucces werd. Dit kan niet gezegd worden van Wrath Of The Titans waardoor de plannen voor een potentieel derde deel, getiteld Revenge Of The Titans, in de prullenbak verdwenen.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

RobzZ01

Avatar

Vind het een sterke actrice maar ben blij dat Lois Lane naar Amy is gegaan die het personage veel meer past naar mijn mening. Had Rosamund wel een toffe Faora gevonden.

Vraag me oprecht af waarom ze meer geïntrigeerd werd door de regie van Liebesman die geen goede film geregisseerd heeft (oke, die Texas Chainsaw sequel vond ik nog wel tof) terwijl Snyder net van 300 en Watchmen faam kwam. Heb in Wrath helemaal niets interessants gezien qua regie. Of het moet zijn dat het net een tandje beter was dan Clash…

RogueWon

Avatar

Wat een gezwam in de ruimte. Als je de bron leest staat er dat ze in de shortlist werd geplaatst. Dus de luxe om te kiezen is dus NIET waar. Verder doet het mij niks wat voor reden ze aangeeft. De werkelijkheid is is dat ze gewoon de eerste de beste rol heeft gekozen die haar werd aangeboden en dat was op dat moment Wrath of Titans. Heeft niks te maken met 'ervaring leren' of dergelijk gezwets. Trouwens, ze was ook niet eerste keuze voor Wrath of Titans, dat was namelijk Alexa Davalos.

David Mills

Avatar

Tja en ook Jack Reacher en Gone girl zijn betere films dan man of Steel dus ze heeft in die periode de goede keuze gemaakt

starbass

Avatar

Geen carriere misser, slaat nergens op.

Hoewel ik nig niet helemaal overtuigd ben van haar rol in de nieuwe Wheel of Time serie...

NieuwsFilm

meest populair