Carrièremissers: Rosamund Pike als Lois Lane in 'Man Of Steel'

Carrièremissers: Rosamund Pike als Lois Lane in 'Man Of Steel'

Had maar voor het andere gekozen...

In onze rubriek 'Carrièremissers' gaan we dieper in op bepaalde keuzes van acteurs/actrices die achteraf gezien niet zo verstandig bleken. Vandaag is het de beurt aan Rosamund Pike.

De 42-jarige actrice had rond 2011/2012 namelijk de luxe keuze, het spelen van razende reporter Lois Lane in Zack Snyders Superman-reboot Man Of Steel (naar verluid was ze ook in de race voor de Kryptonian Faora) of de rol van Andromeda in de sequel Wrath Of The Titans.

Ze koos voor het laatste, omdat ze het gevoel had veel meer te leren van die ervaring. In een interview met COLLIDER legt ze uit waarom:

"Ik denk dat ik vooral erg geïnteresseerd was in de manier waarop Jonathan [Liebesman] de regie van 'Wrath' benaderde. Weet je, soms kies je iets op basis van wat je denkt ervan te kunnen leren en ik zag daar uitdagingen. Ik heb veel opgestoken over het maken van actiescènes".

Batman v Superman & Justice League
Uiteindelijk was het Amy Adams die er met de eer vandoor ging en het personage zelfs nog tweemaal mocht spelen nadat Man Of Steel een waanzinnig kassucces werd. Dit kan niet gezegd worden van Wrath Of The Titans waardoor de plannen voor een potentieel derde deel, getiteld Revenge Of The Titans, in de prullenbak verdwenen.

NieuwsFilm

meest populair