Dit aandeel in 'Ghostbusters: Afterlife' valt fans heel erg tegen (en dat is juist goed)

Dit aandeel in 'Ghostbusters: Afterlife' valt fans heel erg tegen (en dat is juist goed)

Maar waarom dan?

Attentie: Dit artikel bevat uiteraard SPOILERS!

Ghostbusters: Afterlife kwam zijn belofte na om de originele spokenjagers (Bill Murray, Dan Aykroyd en Ernie Hudson) weer te herenigen, maar nu blijkt dat dat uiteindelijk één van de minst opwindende momenten in de film is. Wat?

De terugkeer van Murray's Peter Venkman, Aykroyd's Raymond Stantz en Hudsons Winston Zeddmore in de derde akte tijdens de eindconfrontatie voelt gehaast en, misschien nog wel het meest schokkend, overbodig aan. Zie hieronder een screenshot van de Ghostbusters op leeftijd:

Bekijk de afbeelding
Goed dat het niet teveel afleid
Vreemd genoeg is dat volgens velen de juiste boost voor de reeks. De oud-castleden verschijnen slechts in één scène en hoewel die met gejuich wordt ontvangen door het publiek, had hij net zo goed weggelaten kunnen worden.

Want hoe bevredigend het ook is om het acteurs-trio terug in uniform te zien, ligt de primaire focus van Afterlife namelijk op het aspect 'familie' (klinkt bekend?) en dat wordt volgens velen goed aangepakt en uitgewerkt door regisseur Jason Reitman.

De kinderen Phoebe (McKenna Grace) en Trevor (Finn Wolfhard) sturen de franchise een nieuwe richting op door motivaties te krijgen die niets te maken hebben met spoken verjagen, waardoor de cameo van het oorspronkelijke team leuk is voor de vorm, maar niet essentieel voor het verhaal.

Twee post-credit-scènes wijzen echter stiekem toch op een mogelijk groter aandeel van hen in toekomstige sequels, dus de tijd zal het leren.

Bekijk ook ons FilmTotaal-interview met regisseur Jason Reitman.

NieuwsFilm

meest populair