Deze 10 films flopten in 2021 keihard aan de box office

Deze 10 films flopten in 2021 keihard aan de box office

Een pijnlijk jaar.

Sinds 2020 gaat het niet goed in de bioscoopsector. Dan zijn ze weer open en dan weer dicht. Dit jaar bracht gelukkig iets aan hoop, met Spider-Man: No Way Home, dat in zijn openingsweekend al meer dan een half miljard binnensleepte en daarmee een van de beste openingsweekends ooit beleefde. Het kan dus wel.

Maar de industrie is nog altijd richting herstel aan het sukkelen en dat betekent dat de box office van heel wat spraakmakende films behoorlijk tegen viel. De meeste bezoekers trokken naar de grote films rond superhelden, maar zelfs die deden het stukken slechter dan je redelijkerwijs had kunnen verwachten dit jaar. Musicals deden het verder ook uiterst slecht.

Tegelijk moet opgemerkt worden dat de box office van films als The Many Saints of Newark en Reminiscence slecht was, maar de simultane release op streamingdienst HBO Max het productiebedrijf geen windeieren gelegd zou hebben. Zoiets vertelde bijvoorbeeld Ann Sarnoff van WarnerMedia over de tegenvallende box office ("je ziet dat Sopranos ineens in de top 10 meest bekeken series staat, waarmee de franchise een heel nieuw leven heeft gekregen. Dat kan je niet alleen meten aan de box office.").

Tegelijk waren sommige films ook enorme flops, denk maar aan Snake Eyes, dat geen streamingcomponent heeft. We zetten hieronder de tien grootste flops op een rij.

Chaos Walking (2021)
Bekijk de afbeeldingRegie: Doug Liman | Cast: Tom Holland, Daisy Ridley, Demián Bichir, David Oyelowo
Productiebudget: 125 miljoen dollar
Wereldwijde box office: 26,5 miljoen dollar
Todd Hewitt is de laatste jongen in Prentisstown. Maar Prentisstown is niet als andere steden. Iedereen kan horen wat iedereen denkt, in een continue en overweldigende stroom lawaai. Privacy bestaat niet. Geheimen ook niet. Of toch wel? Net een maand voor zijn verjaardag, waarop hij een man zal worden, ontdekt Todd per ongeluk een plek van complete stilte. Dat zou onmogelijk moeten zijn. Maar Prentisstown heeft tegen hem gelogen, en dus moet hij op de vlucht.

In the Heights (2020)
Bekijk de afbeeldingRegie: Jon Chu | Cast: Lin-Manuel Miranda, Dascha Polanco, Stephanie Beatriz, Jimmy Smits
Productiebudget: 55 miljoen dollar
Wereldwijde box office: 43,9 miljoen dollar
De geur van een cafecito caliente hangt in de lucht even buiten metrohalte 181st Street, waar de mensen uit deze levendige en hechte gemeenschap door hun dromen worden samengebracht. Te midden van dit alles bevindt zich de sympathieke bodega-eigenaar Usnavi (Anthony Ramos) die elke cent die hij verdient opspaart, terwijl hij hoopt op en fantaseert en zingt over een beter leven.In the Heights vermengt de energieke muziek en songteksten van Lin-Manuel Miranda met het unieke talent van regisseur Jon M. Chu om een verhaal te vertellen. Samen geven zij gestalte aan een ​​wereld die heel erg zichzelf is, maar waar iedereen zich in kan herkennen.

Snake Eyes (2021)
Bekijk de afbeeldingRegie: Robert Schwentke | Cast: Samara Weaving, Henry Golding, Úrsula Corberó, Iko Uwais
Productiebudget: 88 miljoen dollar
Wereldwijde box office: 40,1 miljoen dollar
In 'Snake Eyes: G.I. Joe Origins' speelt Henry Golding (The Gentlemen) Snake Eyes, een strijder die wordt verwelkomd in een oude Japanse clan genaamd Arashikage nadat hij het leven van hun troonopvolger heeft gered. Bij aankomst in Japan leren de Arashikage Snake Eyes de manieren van de ninja-krijger, terwijl ze hem ook iets bieden waar hij naar verlangde: een thuis. Als geheimen uit zijn verleden worden onthuld, wordt de eer en loyaliteit van Snake Eyes op de proef gesteld.

The Suicide Squad (2021)
Bekijk de afbeeldingRegie: James Gunn | Cast: Margot Robbie, Idris Elba, John Cena, Joel Kinnaman
Productiebudget: 185 miljoen dollar
Wereldwijde box office: 167,4 miljoen dollar
Wanneer de aarde wordt aangevallen door een buitenaards wezen, Starro genaamd, krijgt de overheidsorganisatie A.R.G.U.S. de taak om een strijdmacht aan te stellen. Onder leiding van Amanda Waller wordt er een beroep gedaan op een aantal veroordeelde criminelen, bestaande uit onder andere Bloodsport, Savant, Captain Boomerang en Harley Quinn. In ruil voor strafvermindering worden zij op een gevaarlijke missie gestuurd onder de naam 'Task Force X'.

Reminiscence (2021)
Bekijk de afbeeldingRegie: Lisa Joy | Cast: Hugh Jackman, Rebecca Ferguson, Thandie Newton, Cliff Curtis
Productiebudget: 54 miljoen dollar
Wereldwijde box office: 15,8 miljoen dollar
Nick Bannister (Jackman) is een geheugendetective. Hij leidt zijn cliënten door het duistere, verleidelijke verleden en geeft ze toegang tot verloren herinneringen. Zijn leven aan de rand van de gezonken kust van Miami verandert voorgoed door Mae (Ferguson), een nieuwe cliënt. Maar in het verleden duiken kan een gevaarlijke obsessie worden. Als Bannister probeert te achterhalen hoe Mae is verdwenen, stuit hij op een een gewelddadig complot dat hem uiteindelijk confronteert met de vraag: Hoe ver ga je voor een geliefde?

Dear Evan Hansen (2021)
Bekijk de afbeeldingRegie: Stephen Chbosky | Cast: Ben Platt, Julianne Moore, Kaitlyn Dever, Amy Adams
Productiebudget: 28 miljoen dollar
Wereldwijde box office: 18,8 miljoen dollar
En eindexamenscholier met een sociale angststoornis kan maar moeilijk vrienden maken. Na de zelfmoord van een klasgenoot probeert hij een band te krijgen met diens familie door te beweren dat hij goed bevriend was met hun zoon.

The Many Saints of Newark (2021)
Bekijk de afbeeldingRegie: Alan Taylor | Cast: Alessandro Nivola, Leslie Odom Jr., Jon Bernthal, Vera Farmiga
Productiebudget: 50 miljoen dollar
Wereldwijde box office: 12,7 miljoen dollar
The Many Saints of Newark van New Line Cinema is de langverwachte prequel van de revolutionaire en veelvuldig onderscheiden HBO-dramaserie "The Sopranos" van David Chase. De jonge Anthony Soprano groeit op in een tumultueuze tijd in Newark. De machtige DiMeo-misdaadfamilie krijgt concurrentie van andere gangsters en dreigt de grip te verliezen op een stad die gebukt gaat onder rassenrellen. Dat de tijden veranderen, merkt ook zijn oom Dickie Moltisanti, naar wie Anthony vol bewondering opkijkt, die met veel moeite probeert zijn werk en privéleven op de rit te krijgen. Intussen is hij van grote invloed op zijn jonge neef, die mede daardoor uiteindelijk zal uitgroeien tot de machtige maffiabaas die wij allemaal hebben leren kennen: Tony Soprano.

The Last Duel (2021)
Bekijk de afbeeldingRegie: Ridley Scott | Cast: Matt Damon, Adam Driver, Jodie Comer, Harriet Walter
Productiebudget: 100 miljoen dollar
Wereldwijde box office: 30,5 miljoen dollar
In 'The Last Duel' ga je terug naar het Frankrijk in de 14e eeuw. De ridder Jean de Carrouges keert terug van een militaire expeditie en hoort van zijn vrouw dat zij verkracht is. Zij wijst een oude vriend van de ridder als dader aan. Deze schildknaap beweert echter dat hij onschuldig is. De vrienden voeren een duel om de waarheid: het Carrouges-Legris duel, het laatste gerechtelijke duel in Frankrijk.

King Richard (2021)
Bekijk de afbeeldingRegie: Reinaldo Marcus Green | Cast: Will Smith, Aunjanue Ellis, Jon Bernthal, Saniyya Sidney
Productiebudget: 50 miljoen dollar
Wereldwijde box office: 24,9 miljoen dollar
Richard Williams is vader van Venus en Serena voor wie hij een duidelijk doel voor ogen heeft. Door middel van onconventionele methodes traint hij zijn dochters en wil hij dat ze het onmogelijke bereiken en een indruk achterlaten op de wereld. Met de kracht van familie, een rotsvaste overtuiging en doorzettingsvermogen groeien Venus en Serena uit als getalenteerde topspelers binnen het tennis.

West Side Story (2021)
Bekijk de afbeeldingRegie: Steven Spielberg | Cast: Ansel Elgort, Ariana DeBose, David Alvarez
Productiebudget: 100 miljoen dollar
Wereldwijde box office: 27,1 miljoen dollar
West Side Story, geregisseerd door Steven Spielberg, speelt zich af in 1957 in New York en toont het klassieke verhaal van heftige rivaliteit en jeugdige liefde.

NieuwsFilm

meest populair