Het Kerstwonder van 2021: Eindelijk weer eens een film op $1 miljard dollar!

Het Kerstwonder van 2021: Eindelijk weer eens een film op $1 miljard dollar!

En welke titel dat is, laat zich natuurlijk raden...

We hopen natuurlijk dat jullie allemaal genieten van de feestdagen (voor zover dat mogelijk is), maar de mensen bij Sony Pictures zijn waarschijnlijk gelukkiger dan ooit met hun Kerstcadeau.

Want op de valreep van dit (ellende)jaar is er eindelijk weer eens een grote blockbuster in geslaagd om die magische miljardengrens te passeren.

We hebben het hier over... THE MATRIX RESUR...! Nee grapje, Spider-Man: No Way Home en hier had de Marvelfilm slechts 10 dagen voor nodig.

Dit is echter geen nieuw record, want recordhouder Avengers: Endgame stond in 2019 na 11 dagen al op meer dan $2 miljard dollar opbrengst.

Sector nog lang niet op zijn retour
Desalniettemin is dit een heel fijn toekomstbeeld voor de lijdende bioscopen. Eerder werden al de sequels Fast & Furious 9 en No Time To Die verslagen als 'de meest winstgevende film van 2021'.

Maar wat de prestatie écht indrukwekkend maakt (naast een release tijdens een pandemie), is dat No Way Home niet in China is uitgebracht. Van de nu 49 titels die meer dan $1 miljard dollar wisten te verdienen, deden 5 dit zonder de hulp van het Middenrijk.

Het wordt interessant om te zien waar dit gaat eindigen. Een box-office van $2 miljard dollar lijkt zonder China te hoog gegrepen, maar de $1,5 miljard dollar zou zeker gehaald moeten kunnen worden.

NieuwsFilm

meest populair