Dit zijn de 10 favoriete rampenfilms van Roland Emmerich

Dit zijn de 10 favoriete rampenfilms van Roland Emmerich

Roland Emmerich zet 't op een rij.

Roland Emmerich is de onbetwiste koning van de rampenfilm. Hij heeft in een nieuw interview zijn tien favoriete rampenfilms ooit op een rij gezet.

De eerste waarmee Emmerich doorbrak, was Independence Day uit 1996. Hoewel hij meer verhalen in andere genres verteld heeft, zoekt hij constant manieren om steden of soms zelfs de wereld te verwoesten. Emmerich's interesse in het genre komt naar eigen zeggen met name voort uit het feit dat je op heel wat verschillende manieren de wereld kan laten eindigen.

Favoriete rampenfilms
Hieronder de lijst met de tien favoriete rampenfilms van Emmerich. Overigens niet op specifieke volgorde.

The Poseidon Adventure (1972): Een klassieke rampenfilm die behoorlijk prima visuele effecten heeft en draait om een groep overlevenden van het gekapseisde schip.

Titanic (1997): Het verhaal van het beruchte 'onzinkbare' schip dat toch zonk tijdens haar eerste reis. Het was de eerste film die 1 miljard dollar verdiende aan de wereldwijde box office.

Armageddon (1998): De grootste film van 1998 en eentje met een belachelijk (maar enorm amusant) uitgangspunt: een groep olieboorders wordt de ruimte in gestuurd als astronauten om een meteoriet die op de Aarde afkomt te verwoesten.

Deep Impact (1998): Waar Michael Bay met Armageddon kiest voor non-stop actie, focust Deep Impact zich op het menselijk drama dat zich voordoet als de wereld tot een einde komt.

The Towering Inferno (1974): Deze productie werd in samenwerking tussen 20th Century Fox en Warner Bros. gemaakt en liet een all-star cast in een brandend gebouw zien. Kreeg maar liefst tien (!) Oscar-nominaties.

The Impossible (2012): Volgt een familie die probeert te overleven in de vreselijke ramp in de Indische oceaan. Tom Holland is geweldig als de 12-jarige Lucas en kreeg hiermee de rol van Spider-Man.

World War Z (2013): Snelle zombies! Brad Pitt reist over de wereld om een dodelijk virus te onderzoeken dat mensen in zombies verandert. Met name de scène in Jeruzalem is goed volgens Emmerich.

Apollo 13 (1995): Deze film laat NASA's finest hour zien, als de hele organisatie samenwerkt om astronauten Jim Lovell, Fred Haise en Jack Swigert terug naar de Aarde te krijgen terwijl hun ruimtevaartuig op weg naar de maan beschadigt raakt.

Gravity (2013): Een race tegen de tijd volgen we in deze prachtig gemaakte film waarin twee astronauten tegen de tijd racen om terug op Aarde te komen nadat hun space shuttle verwoest wordt.

Twister (1996): Deze gigantische hit is een verhaal van storm chasers die achter tornado's aan gaan.

NieuwsFilm

meest populair