HBO Max maakt er weer echt een lekkere week van vol films

Nieuwe films in overvloed bij HBO Max!

Jim Pedd 25 juni 2022 20:30 in Featured
HBO Max voegde deze week heel wat vrij onbekende titels toe. Gelukkig was er ook nog wel een en ander bekends, waaronder Kick-Ass, maar ook Jumanji - Welcome to the Jungle!

Victoria (2013)
Regie: Torun Lian | Cast: Iben Akerlie, Jakob Oftebro, Bill Skarsgård, Petronella Barker
Johannes, de zoon van een arme molenaar, ontmoet de 10-jarige Victoria, de dochter van een rijke landgoedeigenaar, op 14-jarige leeftijd. Gedurende de jaren die volgen stelt Johannes alles in het werk om haar te imponeren en te stijgen op de sociale ladder, waar hij niet in slaagt. Na een aantal ontmoetingen verklaren ze elkaar toch de liefde. Victoria wordt echter door haar vader verplicht de rijke Otto, de zoon van een bestuurder, te trouwen om de toekomstige welvaart van haar ouders zeker te stellen.

Ted - Show Me Love (2018)
Regie: Hannes Holm | Cast: Hanna Alström, Hanna Björn, Adam Pålsson, Peter Viitanen
De ongeëvenaarde doorbraak van Ted Gärdestad is ongekend in de Zweedse popgeschiedenis. In de vroege jaren 70 werd Zweden gegrepen door totale Ted-koorts en het hele land was gefascineerd door zijn vreugde, energie, talent en geweldige liedjes. Op een avond werd hij het eerste echte tieneridool van Zweden. De film is een verhaal over één van de grootste componisten van vandaag, zijn onaantastbare relatie met zijn broer Kenneth, met muziek en met het leven. Zijn muziek heeft op veel manieren de Zweedse pop gedefinieerd, met teksten van Kenneth, gevuld met leven, liefde, pijn en hoop.

Kick-Ass (2010)
Regie: Matthew Vaughn | Cast: Aaron Johnson, Garrett M. Brown, Evan Peters, Deborah Twiss
Kick-Ass gaat over de doorsnee tiener Dave Lizewski, een stripfan die besluit zijn obsessie als inspiratie te gebruiken en zelf een superheld te worden. Zoals een echte superheld betaamt, kiest hij een nieuwe naam: 'Kick-Ass'. Hij scoort een flitsend pak met masker en gevechtsstok en is zo klaar om de misdaad te bestrijden. Er is alleen één probleem: 'Kick-Ass' heeft absoluut geen superkrachten.

Eternal Summer (2015)
Regie: Andreas Öhman | Cast: Madeleine Martin, Filip Berg, Torkel Petersson, Fanny Ketter
Isak en Em ontmoeten elkaar in Stockholm en beginnen een relatie. Onverhoeds vertrekken ze op een roadtrip door het noorden van Zweden waar ze een andere draai aan hun reis geven. Wat begon als een gek avontuur verandert snel in een gevaarlijk spel. Uiteindelijk bereiken ze een punt waarvan ze niet meer kunnen terugkeren.

Jägarna 2 (2011)
Regie: Kjell Sundvall | Cast: Rolf Lassgård, Peter Stormare, Annika Nordin, Kim Tjernström
Erik moet terugkeren naar zijn dorpje in Zweden, om een brute moord op te lossen. Vertwijfeld keert hij terug, bang voor alle herinneringen. Maar Erik accepteert, en gaat de moeilijke uitdaging aan.

Børning 2 (2016)
Regie: Hallvard Bræin | Cast: Anders Baasmo Christiansen, Ida Husøy, Otto Jespersen, Sven Nordin
Roy Gundersen heeft twee jaar in de gevangenis gezeten wegens deelname aan een illegale straatrace. Wanneer hij vrijkomt zit hij volledig aan de grond, maar is vastbesloten om zijn leven weer op de rails te krijgen. In een poging om zijn leven te beteren en een goed rolmodel voor zijn dochter Nina te zijn, gaat hij werken bij een tankstation.

Børning (2014)
Regie: Hallvard Bræin | Cast: Anders Baasmo Christiansen, Ida Husøy, Sven Nordin, Otto Jespersen
Een groep enthousiaste autoliefhebbers besluit een illegale straatrace te organiseren. De race vertrekt vanaf Oslo en eindigt op de Noordkaap, een afstand van 2208 kilometer. 26 auto's verschijnen aan de start om de individuele en technische uitdaging aan te gaan.

Amundsen (2019)
Regie: Espen Sandberg | Cast: Pål Sverre Valheim Hagen, Christian Rubeck, Katherine Waterston, Trond Espen Seim
Deze film vertelt het levensverhaal van de Noorse ontdekkingsreiziger Roald Amundsen (1872-1928). Amundsen was de leider van de eerste expeditie om de Zuidpool te bereiken. Hij was ook de eerste mens die zowel de Noord- als de Zuidpool bereikte.

Kidnep (2015)
Regie: Diederik Ebbinge | Cast: Ruth Becquart, Rian Gerritsen, Kok-Hwa Lie, Marcel Musters
Bo is de enige zoon van rijke ouders en gaat naar een privéschool in Zwitserland. Als de vakantie begint, wordt hij ontvoerd en komt zijn rijke, veilige en afgesloten wereld op z'n kop te staan. Tijdens hun reis naar Nederland om de losgelddeadline te halen, vormen Bo en zijn ontvoerder Fred een vreemde vriendschap. In Fred vindt Bo de vader die hij mist en van hem leert hij voor zichzelf op te komen. Fred wordt geconfronteerd met waar hij altijd al voor weg rende en leert vader te worden.

Jumanji: Welcome to the Jungle (2017)
Regie: Jake Kasdan | Cast: Dwayne Johnson, Kevin Hart, Jack Black, Karen Gillan
Vier middelbare scholieren ontdekken een videogame console en worden letterlijk het spel ingesleurd. Daar worden ze volwassen avatars. Maar wat ze al snel ontdekken, is dat je Jumanji niet gewoon speelt. Je moet het overleven. Om het spel te verslaan en terug te keren naar de echte wereld, moeten ze het gevaarlijkste avontuur van hun levens zien te overleven en ontdekken wat Alan Parrish twintig jaar eerder achterliet en de manier veranderen waarop ze over zichzelf denken. Anders zullen ze nooit ontsnappen.

Helium (2014)
Regie: Eché Janga | Cast: Hans Dagelet, Manou Kersting, Poal Cairo, Dennis Rudge
Topcrimineel Frans Weeling is genoodzaakt onder te duiken in een vakantiepark op Texel. Daar wordt hij met zichzelf geconfronteerd en komt hij tot het besef dat er niets hogers haalbaar is in het leven dan wat hij al bereikt heeft. Het biedt hem een nieuw perspectief op zijn leven in de onderwereld en brengt hem aan het twijfelen.

God's Own Country (2017)
Regie: Francis Lee | Cast: Josh O'Connor, Gemma Jones, Harry Lister Smith, Ian Hart
Lente, Yorkshire. De jonge boer Johnny Saxby drinkt zijn dagelijkse frustraties weg en heeft seks om ze te vergeten. Tot hij op een dag een Roemeense migrant ontmoet, die zijn relatie met het werk verandert.

Full Contact (2015)
Regie: David Verbeek | Cast: Grégoire Colin, Lizzie Brocheré, Slimane Dazi, Alain Blazevic
Dronepiloot Ivan moet een locatie bombarderen, maar dat blijkt een school te zijn geweest. Het zorgt ervoor dat hij compleet doordraait en de grip op de realiteit verliest.

Cruise Control (2020)
Regie: Rudi Van Den Bossche | Cast: Gene Bervoets, Charlotte Anne Bongaerts, Peter Bulckaen, Robert De La Haye
Het zit Serge Gabriëls als filmregisseur de laatste jaren niet mee. Gelukkig krijgt Serge onverwacht de unieke kans om zijn levensdroom te realiseren: het maken van een liefdesfilm. Samen met zijn trouwe medewerkers, de sexy actrice Bianca en zijn boezemvriend Bob Kets, stelt hij een uitgelezen cast en crew samen. Maar al snel volgt een hallucinante ervaring met erg ingrijpende gevolgen. Niets schijnt nog te lukken, en de zenuwen van de regisseur en zijn team worden zwaar op de proef gesteld.

Code Blue (2011)
Regie: Urszula Antoniak | Cast: Bien de Moor, Lars Eidinger, Annemarie Prins, Sophie van Winden
De 36-jarige zonderlinge verpleegster Marian is nauwelijks in staat tot het maken van (intiem) contact. De dood is echter geen taboe voor haar en regelmatig past ze, een doodswens herkennend, onvrijwillige euthanasie toe op haar patiënten. Dan wordt ze getuige van een verkrachting, die ze vanuit het raam van haar appartement ziet. Als blijkt dat een man aan de overkant eveneens getuige is geweest zoekt ze contact, met grote gevolgen.

Calamity, une enfance de Martha Jane Cannary (2020)
Regie: Rémi Chayé | Cast: Alexandra Lamy, Alexis Tomassian, Jochen Hägele, Léonard Louf
Amerika, 1863. De 12-jarige Martha Jane trekt met haar familie en vele anderen naar het Westen van Amerika op zoek naar een beter leven. Als haar vader gewond raakt, moet ze voor haar broertje en zusje zorgen en de huifkar leren besturen. Ondanks dat ze wordt tegengewerkt omdat ze een meisje is, laat de stoere Martha zich niet kennen. Tot ze ten onrechte van diefstal wordt beschuldigd. Om haar onschuld te bewijzen vlucht ze, en belandt in allerlei spannende avonturen. Daarbij ontmoet ze bijzondere mensen, ontdekt goud en laat zien dat girl power met haar begon! Calamity is een handgetekende 2D animatiefilm.

NieuwsFilm