6 enorme flaters van Warner Bros. met het DC Extended Universe

De studio maakt grote fouten.

Bram de Groot 6 augustus 2022 09:34 in Featured
De afgelopen dagen kwamen Warner Bros. en zijn DC Extended Universe bijzonder negatief in het nieuws. Hieronder zes grote blunders die sinds 2013 zijn gemaakt.


Nog steeds geen Man of Steel 2
In 2013 verscheen Man of Steel met Henry Cavill als de titelheld. De film is misschien wel het beste wat de reeks heeft voortgebracht, maar een tweede solofilm met Superman is helaas nog niet verschenen.

Overhaast naar (Zack Snyder's) Justice League
In Batman v Superman werd de leden van de Justice League al geïntroduceerd. En dat was enorm overhaast, aangezien Batman v Superman pas de tweede film in de reeks was. Door de opeenstapelende problemen voor en achter de schermen is er nu geen samenhangend verhaal meer, maar wel vele personages. Kijk maar naar wat er nu nog wordt gedaan met Justice League, of Zack Snyder's Justice League.

Jesse Eisenberg als Lex Luthor
Nu was Batman v Superman: Dawn of Justice van Zack Snyder al geen enorm geweldige film, maar door acteur Jesse Eisenberg te casten als de superschurk Lex Luthor werd duidelijk dat de plank volledig werd misgeslagen. Het was een van de grootste blunders die werd gemaakt met de film in de toen nog jonge franchise.

Joker in Suicide Squad
De vertolking van de Joker door Jared Leto in Suicide Squad was een waar drama. Volgens onder meer Leto en regisseur David Ayer kwam dit doordat Warner Bros. de film en de rol van Leto compleet liet verwoesten op de montagetafel.

Loslaten toekomstplan (Snyderverse)
Ondanks dat niet iedereen vertrouwen had in de plannen van Zack Snyder met het DC Extended Universe zorgt het loslaten van zijn plannen voor meer problemen. Vele projecten werden aangekondigd en vele werden weer geschrapt of veranderd. Nu lijkt er helemaal geen plan te zijn en kunnen de films vooral als losstaande verhaaltjes gezien worden.

Cancelen van Batgirl
En ja, dan is er nu het cancelen van Batgirl. De film met actrice Leslie Grace gaat niet verschijnen en het is een eerste teken dat de franchise voor de zoveelste keer op de schop gaat. Of dat wat oplevert merken we pas over vele jaren. Batgirl was ook onderdeel van een nieuwe richting van het DCEU.

Uiteraard zijn er ook zaken goed gegaan! Dit lees je in een volgend artikel op FilmTotaal.

NieuwsFilm