Marvel Studios Phase Four: Een volledige terugblik op alle films en series tot nu toe

Marvel Studios Phase Four: Een volledige terugblik op alle films en series tot nu toe

Dit kregen we te zien.

Eind juli hoorden we van Marvel Studios wat de plannen voor de komende jaren zijn: De Multiverse Saga. In deze artikelenreeks zetten we alle komende toevoegingen op een rij, inclusief wanneer je 'm kan verwachten en of dat in de bioscoop of op Disney+ is.

Voordat we echt van start gaan, zetten we vandaag alle films en series die tot nu toe verschenen in Phase Four voor je op een rij.

WandaVision: Dit project lanceerde Phase Four pas echt! En hoe. De eerste televisieserie van Marvel Studios draaide om Wanda Maximoff die om probeerde te gaan met het verlies van haar geliefde Vision. Gaandeweg leerden we Agatha Harkness kennen en werd Wanda de Scarlet Witch (wat later weer terug kwam).

The Falcon and the Winter Soldier: Een nieuwe Captain America! Dat is het voornaamste dat deze serie opzette. Tegelijk werd ook nog het idee opgezet van de Flag Smashers, een organisatie die opkwam na de Blip waarin iedereen uiteindelijk weer terugkeerde.

Loki: Deze MCU-serie volgde de variant van Loki die de gebeurtenissen overleefde in Avengers: Endgame en terecht kwam in een andere tijdlijn. Tijdens de serie leren we meer over verschillende universa, ontmoeten we meerdere varianten van Loki en is er ook nog eens de eerste Kang the Conquerer, de nieuwe Thanos.

Black Widow: Het afscheid van het personage Black Widow, en een film die een roerige geschiedenis kent, met name omdat Marvel en Disney 'm direct online lanceerden op Disney+ wegens de coronacrisis. Centraal staan nieuwe Black Widows, waaronder Yelena, die in latere MCU-projecten een rol krijgt.

What If?: Deze animatieserie introduceerde het multiversum en liet ons zien hoe het er allemaal uit kan zien. We zien verschillende varianten van bekende Marvel-verhaallijnen.

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings: Een alternatieve dimensie en een nieuwe held: Shang-Chi. Die zich aan het einde bij het team van Wong voegt. Dat is in een notendop wat we allemaal voorbij zien komen in deze film.

Eternals: Misschien wel de meest tegenvallende Marvel-film tot nu toe, ondanks een indrukwekkende cast en een zeer interessant uitgangspunt. We zien namelijk de vroege geschiedenis van het MCU en leren een groepje bovennatuurlijke wezens kennen die al millennia over de mensheid waken: de Eternals. Ook is de film het debuut van Blade!

Hawkeye: Deze serie zet het verhaal van Clint Barton voort, maar komt vooral ook met een opvolger in de vorm van Kate Bishop. Ook ontmoeten we Echo alvast.

Spider-Man: No Way Home: In deze film zien we de grenzen tussen universa vervagen doordat Doctor Strange los gaat met een toverspreuk om Peter Parker te helpen. Aan het einde is iedereen Peter Parkers identiteit vergeten en is 'ie er klaar voor een 'street-level' held te worden. Ook leuk: Charlie Cox' Daredevil keerde terug!

Moon Knight: Deze serie lanceert de Egyptische tak van het MCU en stelt ons voor aan een heel nieuwe, geconflicteerde held in de vorm van Moon Knight, die aangestuurd wordt door een Egyptische godheid.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness: Vat dit project maar eens in een paar zinnen samen! In deze MCU-film reist Doctor Strange door het multiversum om het meisje America Chavez te beschermen tegen de Scarlet Witch (die aan het einde dood lijkt te gaan). We leren meer over het multiversum en ontmoeten zelfs Patrick Stewart als Charles Xavier en zien een variant van Reed Richards!

Ms. Marvel: Nog meer nieuwe dimensies en misschien wel de lolligste superheldin in het MCU, de superenthousiaste, Pakistaans-Amerikaanse Kamala Khan. Zij is de eerste mutant van het MCU en klaar voor een ontmoeting met Captain Marvel!

Thor: Love and Thunder: Deze film is de meest recente die verscheen en laat zien hoe Thor met zichzelf in het reine moet komen. Natuurlijk lukt dat, maar hij moet er wel Jane Foster voor kwijtraken en het dochtertje van een superschurk adopteren.

She-Hulk: Attorney at Law: Deze show is nog altijd bezig op Disney+ en daarom zetten we niet op een rij wat de conclusies zijn. We ontmoeten in de serie Jennifer Walters, het beroemde nichtje van Bruce Banner.

NieuwsFilm

meest populair