'Terminator 2' was inspiratie voor grote aankomende Marvel-film

'Terminator 2' was inspiratie voor grote aankomende Marvel-film

Het verhaal van de vriendschap tussen de Terminator en een kind leent zich ook bijzonder goed voor deze Marvel-kaskraker.

Schrijver-regisseur Ryan Coogler besprak onlangs hoe Terminator 2: Judgment Day een grote inspiratiebron vormde voor zijn nieuwe film Black Panther: Wakanda Forever. Niet op het vlak van moordzuchtige robots, maar op het niveau van het plot, vertelt hij tegen Collider.

Na het grote succes van Black Panther mocht Coogler terugkeren om het vervolg te regisseren voor Marvel. De laatste film in de MCU Phase Four vertelt over de rouwperiode in het koninkrijk Wakanda, dat na het verliezen van hun superheld voor een nieuwe grote uitdaging staat.

Het rijk wordt namelijk bedreigd door het onderzeese koninkrijk Talocan en zijn koning, Namor (Tenoch Huerta). In de film zal ook Riri Williams worden geïntroduceerd, die de superheld Ironheart zal gaan spelen.

Geïnspireerd door de Terminator
In de sequel komen de moordrobot T-800 (Arnold Schwarzenegger), geprogrammeerd om John Connor te beschermen, en de T-1000 (Robert Patrick), die erop gebrand is om Connor te doden, naar de toekomst. Ze delen het doel om Connor te vinden, maar wat ze met hem willen doen, verschilt radicaal.

In een recent interview met Collider vertelde Coogler meer over zijn inspiratie voor de nieuwe film, en hoe beide films twee personages bevatten die hetzelfde willen, maar hun doel op andere manieren bereiken.

Hij zei: "'Terminator 2' is een grote inspiratie voor deze film... En je denkt na over wat T-1000 wil, en wat de robot van Arnold Schwarzenegger wil. Ze willen allebei John Connor, maar T-1000 wil hem doden, Arnold Schwarzenegger's personage wil hem beschermen. Dat is de film. En ik kijk er zo naar en probeer ook tijd met hen door te brengen. Niet te veel, begrijp je wat ik bedoel? Maar genoeg dat je begrijpt waar ze vandaan komen en dat je ze gelooft als ze bedreigingen uiten."

NieuwsFilm

meest populair