Guillermo Del Toro onthult dat 'Pinocchio' onderdeel is van thematische trilogie

In een interview vertelt de beroemde regisseur met welke van zijn films de stop-motion een emotionele verbintenis heeft.

Mitchell van Vuren 10 november 2022 10:30 in Algemeen
De recente Pinocchio wordt lyrisch ontvangen door critici, en belooft een prachtige film te worden om in de bioscoop te zien. Regisseur Guillermo del Toro vertelt met welke andere van zijn films de stopmotionfilm een onofficiële trilogie vormt.

Voor de derde keer dit jaar mogen we genieten van een film over de houten pop, die een jongetje werd. Bij Disney+ kwam de Disney-variant Pinocchio uit van Robert Zemeckis met een grote rol voor Tom Hanks.

Ook kwam van Lionsgate nog een recente versie uit, genaamd Pinocchio: A True Story. En nu sluit Del Toro de rij met zijn stopmotionfilm.

Onofficiële trilogie
Tegen Total Film vertelde Del Toro meer over zijn ideeën over de film. Hij zei: "Ik had het idee dat de beste manier om met Pinokkio om te gaan was om hem onderdeel te maken van een stopmotionfilm. Omdat iedereen op gelijke voet staat. Alle personages gaan heel goed samen met het poppenpersonage."

Hij vervolgde: "Ik zei dat het een film is die niet voor kinderen is, maar kinderen kunnen er wel naar kijken. Het is een onderdeel, samen met The Devil's Backbone en Pan's Labyrinth, van een soort trilogie van verhalen van kinderen tijdens tijden van oorlog, in zekere zin, of verloren onschuld."

Vanaf 24 november draait de film in de bisocoop!NieuwsFilm