Regisseur waarschuwt om géén kinderen mee te nemen naar deze 'kinderfilm'

En nee, het is geen 'Winnie the Pooh: Blood and Honey'...

Mitchell van Vuren 1 december 2022 07:06 in Algemeen
Na vele jaren is het wachten eindelijk afgelopen voor fans van Guillermo del Toro. Zijn nieuwste stopmotionfilm is eindelijk uit: Guillermo del Toro's Pinocchio. De film is echter af te raden voor kinderen, die uitkeken naar een nieuwe versie van het beroemde kinderverhaal over de houten pop, die een echte jongen werd.

Jeugdige kijkers kunnen zich beter wenden tot de versie van Disney, die tevens in 2022 uitkwam. In deze Pinocchio is er voldoende materiaal om nostalgisch bij te zwijmelen; iets waar de film van Del Toro ver vandaan blijft.

Het werk van Del Toro staat er bekend om sprookjesachtige verhalen een grimmige en duistere twist te geven, bijvoorbeeld Pan's Labyrinth en The Shape of Water. Ook het verhaal van Pinokkio ontsnapte hier niet aan, en het resultaat is niet per se kindvriendelijk te noemen.

Guillermo del Toro over zijn nieuwste film
Del Toro vertelde meer tegen SFX Magazine over zijn adaptatie van het kinderverhaal: "Het is niet gemaakt voor kinderen. Kinderen kunnen ernaar kijken. Maar het is niet gemaakt voor kinderen. Het is gemaakt voor ons."

Het zou dus niet een even grote fout zijn als je kind meenemen naar Winnie the Pooh: Blood and Honey, maar misschien is het alsnog beter om deze stopmotionfilm zonder jeugdig gezelschap te gaan kijken.

Guillermo del Toro's Pinocchio draait nu in de bioscopen.NieuwsFilm