James Bond-film 'No Time to Die' levert toch flink wat geld op

James Bond-film 'No Time to Die' levert toch flink wat geld op

De iconische franchise is na ruim 60 jaar nog hartstikke winstgevend.

No Time To Die, Daniel Craig's laatste uiting als James Bond, was zowel kritisch als financieel een groot succes. De film heeft een score van 83% op Rotten Tomatoes en eindigde met een omzet van ruim 774 miljoen dollar aan de internationale box-office. Nu is ook bekend hoeveel geld de film ook daadwerkelijk heeft opgebracht.

Omzet
No Time To Die is meerdere keren uitgesteld vanwege het coronavirus. De film werd daardoor steeds duurden en een definitief kostenplaatje was daarom onbekend voor het grote publiek.

Eon Productions, het productiehuis achter de Bond-franchise, heeft nu onthuld hoeveel winst er is gemaakt (grotendeels door No Time To Die). De winst bedroeg zo'n 285 miljoen dollar:

"De resultaten voor het jaar werden als meer dan bevredigend beschouwd door de bestuurders die een toename van de nettowinstgevendheid van de groep verwachten tijdens perioden waarin een film wordt uitgebracht", staat in het financieel rapport. "Dit werd geholpen door de voortzetting van een substantieel merchandisingcontract dat in 2017 werd overeengekomen."

Een deel van de opbrengst is dus ook afkomstig van merchandise, het betekent hoe dan ook dat No Time To Die een uiterst succesvolle film was en een waardig einde voor Daniel Craig's interpretatie van de actieheld.

Benoit Blanc
Hoewel er al druk wordt gewerkt aan de volgende Bond-film, is er nog weinig over bekend. De voormalige Bond heeft ondertussen weer een succesvolle nieuwe rol te maken met Benoit Blanc in Knives Out en Glass Onion.

Benieuwd naar Craig als de hilarische detective? Knives Out en Glass Onion zie je nu op Netflix. Hieronder zie je de trailer van Glass Onion.



NieuwsFilm

meest populair