Nike-film 'AIR' van Ben Affleck en Matt Damon toch op het witte doek

Het duo keert weer terug op het witte doek.

Frank Vermeij 25 januari 2023 14:22 in Algemeen
Na ongeveer zeven jaar na Live By Night keert Ben Affleck terug als regisseur met zijn nieuwe film AIR met Matt Damon. De film gaat over de creatie van de desbetreffende Nike-schoen en komt nu toch uit in bioscopen voordat het te zien is op Prime Video.

Waargebeurd verhaal
De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal over hoe schoenenverkoper Sonny Vaccaro (Damon) ervoor zorgde dat Nike achter Michael Jordan aanging voor een samenwerking die leidde tot de creatie van de Air Jordan. Lees hieronder de officiële synopsis:

"AIR onthult de ongelooflijke baanbrekende samenwerking tussen een toenmalige rookie Michael Jordan en nike's prille basketbal-divisie die een revolutie teweegbracht in de sportwereld en de hedendaagse cultuur met het merk Air Jordan."

"Dit ontroerende verhaal volgt de carrièrebepalende gok van een onconventioneel team met alles op het spel, de compromisloze visie van een moeder die de waarde van het immense talent van haar zoon kent, en het basketbal-fenomeen dat de grootste aller tijden zou worden."

Artists Equity
AIR wordt de eerste film die wordt uitgebracht onder het nieuwe productiehuis 'Artists Equity' van Affleck en Damon. Affleck vertelde het volgende over de film:

"Matt en ik zijn erg enthousiast voor het publiek om AIR te zien en zijn er trots op dat het de eerste release van Artists Equity is."

"De film was een buitengewone ervaring waarbij we de eer hadden om samen te werken met enkele van de beste cast en crew in de branche, die allemaal passie, doorzettingsvermogen en creativiteit brachten in een collectieve inspanning om een opmerkelijk en ambitieus verhaal te recreëren."

Release
De film is vanaf 5 april te zien in de Amerikaanse bioscopen. Of de film ook in Nederland een release krijgt in de bioscopen is nog niet bekend.NieuwsFilm