Bekroond 'The Revenant'-regisseur noemt superhelden "trieste figuren"

Hij heeft enigszins recht van spreken, maar flauw is het wel...

Arjen Rooseboom 27 januari 2023 07:44 in Algemeen
Alejandro González Iñárritu, de veelgeprezen filmmaker achter titels als Birdman (2014) en The Revenant (2015), zei tijdens een recent BAFTA-evenement dat hij superhelden ziet als "droevige figuren".

Het is niet de eerste keer dat Iñárritu zijn frustratie uit en hij is verre van de eerste. Mensen letten wel extra op, omdat hij dus eerder 'Batman'-acteur Michael Keaton regisseerde in Birdman, een satirische film over een man die leeft in de schaduw van zijn beroemdste rol... een superheld.

Variety rapporteert over de laatste commentaren. Maar in plaats van het genre zelf, lijkt Iñárritu juist een bepaald publiek te bekritiseren dat de belofte en hoop in alledaagse personages niet kan zien en blijkbaar goden en monsters nodig heeft om van een verhaal te kunnen genieten.

Quote van de Tea Party in Beverly Hills:
"Ik zie elke dag helden. Ik zie mooie mensen echt heel moeilijke situaties doormaken en ongelooflijke dingen doen. En dat zijn de mensen waarmee ik een soort van contact heb. Maar dit soort helden met al die superkrachten, hebben we dat echt nodig? Dan ontbreekt er toch iets?"

En elke keer weer als een grote naam zich uitspreekt, halen hun opmerkingen de krantenkoppen of worden de diehard-fans boos.NieuwsFilm

meest populair