Nieuwe DC Universe wordt 'geen Marvel 2.0, maar beter'

James Gunn belooft ons een andere DC-wereld.

Bram de Groot 1 februari 2023 12:44 in Algemeen
In 2014 leverde James Gunn, toen bekend van de kleinschalige films Super (2010) en Slither (2006), de grote Marvel Studios-film Guardians of the Galaxy op. De film was een succes, mede door de gevatte humor. Nu is hij de baas van het vernieuwde DC Universe.

Eerder regisseerde hij voor DC de film The Suicide Squad (2021), een film die flink afwijkt van de andere films in het DC Extended Universe. Nu werkt hij aan het eerste hoofdstuk van het nieuwe DC Universe, dat de titel Chapter 1: Gods & Monsters draagt.

Tijdens een bijeenkomst gisteren onthulde Gunn dat hij veel bij Marvel heeft geleerd, maar dat hij niet van plan is die aanpak te kopiëren. Hij denkt zelfs dat zijn nieuwe universum beter wordt.

Marvel 2.0
"Veel mensen denken dat het Marvel 2.0 wordt en ik heb zeker veel geleerd bij Marvel," gaf Gunn toe. "Ik denk dat er veel verschillen zijn. Ik denk dat een van de redenen waarom ik van DC hou, is dat het echt een ander universum is."

"Het is een alternatieve wereld. Met Marvel is het over het algemeen New York, Chicago, San Francisco. Hier bij DCU hebben we Metropolis, Gotham, Themyscira en Atlantis en dat is allemaal weer een fictief universum, en dat is de wereld die we creëren," voegde de DC Studios-baas toe.

Flinke waslijst films en series
In een speciale video, die gisteren online kwam, werden de grootste aankondigingen samengevat. Er werden vijf films en vijf series aangekondigd. Hieronder de video.
NieuwsFilm

meest populair