Steven Spielberg over het weigeren van de 'Harry Potter'-films

Steven Spielberg over het weigeren van de 'Harry Potter'-films

Hij heeft er naderhand ook geen spijt van

Filmregisseur Steven Spielberg is een levende legende in de filmwereld. Met films als Jurassic Park, E.T the Extra-Terrestrial en Schindler's List op zijn CV hoeft hij niets meer te bewijzen. De regisseur heeft veel films mogen maken, maar heeft er ook veel links laten liggen, waaronder Harry Potter and The Sorcerer's Stone.

In een recent interview met de Indiase filmregisseur S.S. Rajamouli spreekt Spielberg zich uit over de keuze om de eerste film uit de populaire Harry Potter-franchise niet te regisseren.

Voor veel filmmakers zou een Harry Potter-film weigeren een keuze zijn geweest waar ze tot op de dag van vandaag spijt van zouden kunnen hebben. Spielberg denkt daar duidelijk anders over.

Familie
De Indiana Jones-regisseur geeft aan dat het weigeren van de magische film hem een waardevolle periode heeft opgebracht om tijd te kunnen spenderen met zijn vrouw en kinderen.

"Het conflict tussen kunst en familie kan je in tweeën scheuren. [...] Als ik opnames had was ik een paar maanden van huis waarbij ik mijn familie niet elke dag zag. Ik heb besloten om de eerste 'Harry Potter'-film niet te doen om mijn kinderen op te zien groeien.", aldus Spielberg.

Spielberg heeft hier naderhand alles behalve spijt van gekregen, aangezien hij zijn tijd met familie als extreem waardevol beschouwt.

"Ik heb een geweldige franchise opgeofferd, maar ik ben blij dat te hebben gedaan gezien ik tijd met familie ervoor terug heb gehad.", vervolgt de regisseur.

The Fablemans
Ook in Steven Spielberg's nieuwste film The Fablemans staat familie centraal. De film is gebaseerd op Spielberg's eigen leven en vertelt het verhaal van een jonge filmmaker en zijn relatie met zijn familie. Filmtotaal schreef er een recensie over die je hier kan lezen.

The Fablemans draait momenteel in de bioscoop. Bekijk de trailer hieronder:



NieuwsFilm

meest populair