Terminator 2 (1991)

Hij zei "I'll Be Back". hij had gelijk. (He said, "I'll Be Back". He was right.) (Dutch DVD)

Reviews (9)

Mr. Hulot

Avatar

Als je kijkt naar het verhaaltje, dat behoorlijk rammelt, en de kwaliteit van de acteurs (idem dito), is het wonderbaarlijk dat dit zo’n ontzettend goede film geworden is. Schwarzenegger, Patrick en Hamilton zijn geen van drieën echt goede spelers, maar ze zijn zo goed gecast, en ze spelen met zo veel ingehouden plezier dat het een feest is om naar te kijken. Camerawerk en montage zijn meer dan prima, en vergeet de soundtrack niet: in plaats van de afgekloven bombastische symfonieklanken waarin dit soort film grossiert, is er gekozen voor een 90’s synthesizertrack, die de film strak en ritmisch voortstuwt. De mix van lompe stunts en gortdroog grof geweld afgewisseld met subtiele, vaak visuele grapjes is onweerstaanbaar. Er zitten meer goede grappen in deze film dan in 20 doorsnee Amerikaanse “komedies” bij elkaar, en ze werken zo goed omdat er geen nadruk op gelegd wordt. De hele film ademt een lekker gevoel, en alles zit precies op de goede plek. Verbluffend zijn de special effects: met een fractie van de rekenkracht waarmee tegenwoordig gesmeten wordt (met niet altijd even prettige resultaten) is een maximum aan resultaat geboekt. De animaties passen perfect in de film en zijn geen moment storend, integendeel.
Dat het script hier en daar voor geen meter klopt, is helemaal niet erg. Ook vergeven we Furlong graag dat hij niet de beste kinderrol ooit neerzet – hij doet in elk geval zijn best. Het enige dat ik op deze film aan te merken heb, is het einde. Hierin vliegen de effecten toch nog uit de bocht, wordt de montage opeens rommelig en traag, en wordt de film bovendien klef Amerikaans sentimenteel. Dat geeft een beetje een vreemde nasmaak, maar het komt gelukkig veel te laat in de film om die nog te kunnen verpesten. Een tijdloze klassieker in een genre dat normaal razendsnel ouderwets wordt.

MovieMazzter

Avatar

Na The Terminator uit 1984 opnieuw te hebben bekeken kon ik niet wachten om ook deze opnieuw te bekijken. Had het eerste deel 'slechts' een budget van 6 miljoen dollar, deze film gaat daar met ruim 100 miljoen dollar fors overheen, wat na het succes van deel 1 een begrijpelijke keuze was. Het resultaat mag er zijn want dit is 1 van de beste films ooit en net als deel 1 een kaskraker. Het orgineel verdient alle respect natuurlijk want het idee en de ingredienten waren voorradig voor dit fantastische vervolg. De film boeit vanaf het begin en blijft de volle 2 uur boeien. De speciale effecten hebben natuurlijk in vergelijk met 1984 ook een sprong voorwaarts gemaakt en alles ziet er top uit. Geweldig ook dat Linda Hamilton (Sarah Connor in deel 1 en 2) verandert is in een vrouw die van wanten weet en nu ook volop de strijd aangaat in plaats van alleen de weerloze en angstige vrouw uithangen. Top werk uiteraard ook weer van Arnold Schwarzenegger die in deze rol op zijn allerbest is. Ook prima werk van Linda Hamilton zogezegd, de nog erg jonge Edward Furlong en niet te vergeten Robert Patrick, die ik een beetje uit het oog ben verloren.
Heb me wederom uitstekend vermaakt met deze film, ongetwijfeld de beste in de reeks. Het valt niet mee het orgineel te overtreffen. Een film die iedereen gezien moet hebben. Deel 1 heb ik een 8 gegeven, deze een 9/10

Tarkus

Avatar

En ook deze nu op Blu-ray bekeken. Prachtig geluid vooral.
Maar verder heb ik uiteraard niets toe te voegen aan mijn eerste commentaar.
Is en blijft een topfilm !!

Commentaar 2008:
Het gebeurt zelden, maar dit is dus een uitzondering, een 2de deel dat beter is dan het eerste.
Ik heb de film al eerder gezien, en vond het toen al een stuk beter dan het eerste deel, maar deze versie, de director's cut, is nog eens stukken beter, en dat het nog wat langer duurt kan absoluut geen kwaad, integendeel zelfs, het had nog langer mogen duren.
Schwarzenegger is hier weer in topvorm evenals Linda Hamilton, die van het brave meisje in het eerste deel is veranderd in een heuse vechtmachine.
En als debuut in een grote film, brengt Edward Furlong het hier bijzonder goed vanaf, maar ondertussen weten we wel wat voor een talent deze jongen is.
En wat betreft de special effects, die zijn ook nog eens stukken beter dan het eerste deel, maar ja, de film is ook 7 jaar na de eerste gemaakt en op dat gebied is er natuurlijk al een grote vooruitgang gemaakt.
Kortom een pracht van een SF-Actie film met ook nog eens een pracht van een boodschap in verwerkt, ik laat het aan jullie over om die boodschap zelf te ontdekken.

ron1979

Avatar

Heb T2 onlangs weer eens gekeken. Ik ben er nu pas uit wat deze film één van de beste (actie) films aller tijden maakt.

Met het verhaal is niks mis, maar ook niet overdreven hoogstaand.
Acteerwerk is ook niet overweldigend, wel goed gecast.
Stunts zijn zeer ok en kunnen, denk ik, zelfs anno 2010 nog goed mee.

Maar wat de film echt tot een klapper maakt is volgens mij de soundtrack gecombineerd met de beelden. Man, ik krijg iedere keer gewoon kippenvel als dat "stalen-pijpen-deuntje" langs komt..

Remco

Avatar

Voor mij persoonlijk mijn favoriete film van de 90's zo niet allertijden. Ten eerste is het verhaal kwa opzicht erg goed de effecten (zeker voor die tijd) geweldig en de aktie scenes nog steeds uniek. Ook al schijnt Cameron een eikel te zijn hij kan als geen ander aktie combineren met een verhaal dat echt boeit. Jammer dat er een nieuwe reeks op stapel staat met een slechte regisseur. De serie zag er al helemaal niet uit ik hou het lekker bij de eerste twee de zullen nooit geëvenaard worden. Deel drie was niet slecht maar wel onnodig.

tukkerstein

Avatar

Het eerste deel was harder en moest het meer hebben van de spanning. Deel 2 moet het meer hebben van de zeer sterke actescènes. Het eerste half uur is extreem goed, met een geweldige Robert Patrick en prachtige actiescènes. Daarna wordt het ietsje minder om nog altijd absoluut de moeite waard te zijn.

Edward Furlong is helaas vrij irritant als John Connor, ik had hem liever vervangen gezien door een volwassen acteur (al had dan het script wel aangepast moeten worden).

Ageell

Avatar

Zo vet deze hele film. hoe ze eerst jack zoeken. dan hem vinden, vechten om hem.
maar ook briljante scenes waarin ze hele geweren op elkaar leeg schieten of wat lugubere scenes, met het likken en de daar opvolgende reactie. ;) pijnlijk
heerlijke film. ook na 10x

jammer dat edward furlong niet in deel III zat, ik miste hem echt.
ken m voor de rest alleen nog maar uit American History X

Rooster

Avatar

Absoluut één van DE beste actiefilm. Door al die fantastische spectaculaire scenes (die de tand des tijds absoluut doorstaan) valt het bijna niet meer op dat het verhaal toch niet zo bijster veel voorsteld. Want je gaat je toch wel een keer afvragen waarom ze gedurende de hele film de T-1000 met allerlei vuurwapens van uiteenlopend kaliber te lijf gaan terwijl het toch al heel snel duidelijk is dat dat eigenlijk nauwlijks effect heeft. En ja het komt natuurlijk ook nogal gekunsteld over dat Arnie nu de Goodguy is. Maar goed, een kniesoor die daarop let. Geweldige actie, klinkende oneliners, coole personages en vette muziek samensgesmolten tot een in de puntjes verzorgd geheel.
[rating 4]

BackGround

Avatar

Of arnold nu kan acteren of niet... Feit is dat hij wel geknipt is voor deze rol. Maar is het iemand wel eens opgevallen hoeveel versnellingen furlong op z'n (cross-motortje?) heeft tijdens die achtervolging met de vrachtwagen? Volgens mij had ie er wel een stuk of 20/30 opzitten hij bleef maar schakelen terwijl hij nergens hoefde terug te schakelen. Maar goed ik wil daar niet pietluttig over doen want dit is gewoon een goede film :+