Predator (1987)

In this movie, Arnold will experience every meaning of the word '' Pain ''.

Reviews (8)

jaime91

Avatar

Ik blijf het een fantastische actie/science fiction film vinden. Een simpel verhaal, begeleid door een fantastische muzikale score door Alan Silvestri met een hele badass cast. De enige kritiek die ik hierop heb is dat de CGI inmiddels best wat gedateerd is maar dat is helemaal niet gek voor een film van bijna 30 jaar oud. En er zit op het eind een vuistgevecht tussen Arnie en de Predator wat ietwat onduidelijk in beeld is gebracht. Maar dat hebben ze volgens mij gedaan om te maskeren dat Kevin Peter Hall die The Predator vertolkt zich amper kon bewegen in dat kostuum.

Echt een van mijn favoriete actiefilms aller tijden die alles in zich heeft wat een jaren 80 actiefilm hoort te hebben. Inclusief klassieke oneliners. Jammer dat John McTiernan toch relatief best weinig (actie)films geregisseerd heeft. Over het algemeen vind ik zijn films ontzettend tof! Al zitten er ook wel een paar missers tussen.

Tarkus

Avatar

Het was nog niet zo heel lang geleden dat ik deze film heb gezien.
Maar naar aanleiding van de nieuwe Predator film heb ik ze ineens alle 3 aangeschaft, vooral ook omdat de eerste 2 in een aanbieding tezamen te koop stonden in Blu-ray.
Het is zeker geen slechte film zoals ik reeds zei in mijn eerdere commentaar, maar wat de special effects betreft moet ik mijn eerdere mening toch bijstellen.
En waarschijnlijk heeft het te maken omdat ik de film nu op Blu-ray heb gezien dat het er allemaal veel beter uit ziet, en ook het geluid is nu uitstekend, het is zoals bij vele filmen heb ik al ondervonden met Blu-ray, alles ziet er beter uit en ook de sound heeft een enorme boost gekregen. Echt een aanwinst Blu-ray.
Daarom ook dat ik mijn score voor deze prent verhoog.

Commentaar 2010
Goede actiefilm met Arnold Schwarzenegger in de hoofdrol.
Toen de film verscheen eind jaren 80 was het een kaskraker, maar ondertussen heet de film toch veel van zijn elan verloren.
De special effects zijn niet meer zo indrukwekkend, en ook het verhaal is maar zwak.
Het is een doorsnee actieprent, die zeker niet slecht is, maar er bestaat ondertussen wel beter.
Ben meer benieuwd wat we van de nieuwste 'Predators' mogen verwachten.

Ratio Venijn

Avatar

Goed, ik moet toegeven dat ik geen fan ben van dit soort Hollywood-actiefilms(en ik noem het bewust geen sci-fi want daarvoor wordt het niet voldoende uitgediept...het is en blijft plat), en goed, het is een film van meer dan 20 jaar geleden, maar ik kon het niet nalaten de rating naar beneden toe bij te stellen: deze film is geen 8-min waard! Een 7, akkoord, maar dan alleen vanwege sentiment en het plaatsen in de tijdsgeest; er zijn films van meer dan 20 jaar oud die veel en veel beter gemaakt zijn, ook actiefilms. Maar heb je em nog nooit gezien, en houd je van "er is een held en die knapt het allemaal wel even op" dan zul je niet teleurgesteld worden.

Tarkus

Avatar

Goede actiefilm met Arnold Schwarzenegger in de hoofdrol.
Toen de film verscheen eind jaren 80 was het een kaskraker, maar ondertussen heet de film toch veel van zijn elan verloren.
De special effects zijn niet meer zo indrukwekkend, en ook het verhaal is maar zwak.
Het is een doorsnee actieprent, die zeker niet slecht is, maar er bestaat ondertussen wel beter.
Ben meer benieuwd wat we van de nieuwste 'Predators' mogen verwachten.

Otmeister

Avatar

Prima te verhapstukken, heerlijke jaren-80-film. Fantastische nostalgie naar de heerlijk slechte actiefilms uit die jaren. Zo worden ze tegenwoordig niet meer gemaakt. Alles valt of staat heden ten dage met het Blue-screen en alle overige computer-animaties.

Deze heerlijke rauwe '80-er-film valt daar nog buiten.

Lekkere actie met een heerlijke suspense zoals je dat alleen maar lekker rauw in een ver verleden zag. Ik verlang terug naar mijn bioscoopje in Haarlem... Een parel in de cinematografie en wederom Schwarzenegger, die daarvoor garant staat. Hoe je het ook wendt of keert, de man is een pionier geweest op het gebied van de harde actie. Terminator 2 is een absoluut én baanbrekend hoogtepunt geweest voor Hollywood. Net als The Matrix dat was, kenmerkte T2 een keerpunt. Vandaar werd alles anders.

Deze film kwam eerder uit en was allicht een voorbode op het onovertroffen en fantastische Terminator 2 (de soundtracht van GNFNR galmt nog steeds na).

Kijken dus.

Knox

Avatar

Predator heeft zeker een bijzonder kwaliteit. Het creeren van goeie actie en spanning met behulp van erg weinig middelen. Paar mannen in de jungle met af een toe een blur in de hoek van het scherm. Ik blijf altijd kijken als hij weer op is. Verder doet hij door zijn opzet ook nog steeds niet gedateerd aan, kijk maar eens naar andere Arnold films uit hetzelfde tijdperk. Ik kan de vergelijking met Alien wel begrijpen. Alien is misschien net wat meer. Meer verhaal, meer vormgeving, 8 jaar jonger ect. Completere film. Maar Alien is dan ook een echte klassieker. Predator gewoon een verdomd goeie film.

CAGE

Avatar

Sorry, ik spreek geen latijns of wat dat ook voor taal is. Terminus what the hell ! Anyways. Ik bedoel gewoon dat het een hele goeie film is. Misschien is een meesterwerk overdreven. Maar het is een 80' s actiefilm met inhoud, variatie ... En dat komt niet vaak voor bij actiefilms. Zo zie je maar hoe goed en serieus de regisseurs te werk gingen toen. Als je zo een films van nu bekijkt is het heel wat minder geworden. Dat maakt het tot een prima kunstwerk. Als ik nou weer overdrijf fijn. }:

skullsplitter

Avatar

Trailers zijn ook daar te vinden, en anders wel op Apple.com....

Fantastisch spannende film, redelijk controversieel ondanks de dubbele laag (leuk dat niemand hier inziet dat de regisseur dat hele stuk met painless en het andere wapengeweld ironisch bedoeld had, welgeteld 2 kogels raakte het beest en verder was alle actie overbodig. Producers wilde veel geknal, McTiernan wilde subtiliteit en zette bruut geweld zo mooi te kakken)

Monster is een geniale vondst, en ben persoonlijk ook een ZWARE fan Smiley face