An Inconvenient Truth (2006)

A Global Warning

Reviews (7)

Franz

Avatar

In Groot-Brittannië heeft het gerecht beslist dat deze film niet aan scholieren vertoond mag worden zonder dat hen vooraf is verteld dat hetgeen in de film allemaal beweert word niet wetenschappelijk onderbouwd, op bepaalde punten zelfs bewezen onwaar, en in zijn geheel een politieke en geen wetenschappelijke visie is.

Dit is gewoon een door een politicus gemaakt stuk groenlinkse milieu propaganda, das niet erg, dat heet vrijheid van meningsuiting, maar dat moet je dus wel de goegemeenschap niet als wetenschappelijk bewezen waarheid verkopen.

Voor degenen die alsnog naar dit bedenkelijke werkje willen kijken, veel plezier, maar vergeet, als Ome Al met je klaar is, wel niet je broek op te trekken ;)

Baski

Avatar

En vergeet ook niet:

De aarde bestaat al miljoenen jaren, dan weer een ijstijd, dan weer aardoppervlak bezaait met zinderende vulkanen, enz..

Dus het valt allemaal wel mee, wat ze hier claimen.

Ben het er mee eens dat we het wel iets gezondere aan kunnen doen op aarde, maar laat ze eerst in de US, USSR en China beginnen.

Als je vooral bij die laatste 2 kijkt, hoeveel rotzooi ze de lucht en het water inbrengen bij consumeren en produceren.

Niet normaal. Kreeg er ademhalingsproblemen van.. :N

Otmeister

Avatar

1. Hoax;
2. Deze film zuigt aan alle kanten. Gebaseerd op cijfermatigheden van zeer discutabele orde;
3. Al Gore is een grootverbruiker van energie. "Een vinger in de reet voor iedereen die meedeed", om Jiskefet maar even aan te halen...;
4. Het sneeuwt hier goddomme hard. Zelfs in Spanje sneeuwt het als een idioot. Waar is die zogenaamde "global warming"?;
5. Kopenhagen;
6. Alsof er überhaupt iets gaat gebeuren aan de zogenaamde klimaatvervuiling... Geen enkel land is zo dom om de eigen voortgang te laten belemmeren door milieubeperkende (fiscale) maatregelen. China niet, India niet, Rusland niet, en zeker Amerika niet. Alleen het achtergestelde verdeelde Europa gelooft als ontwikkelde samenleving nog in een werkelijke oplossing. In Groot-Brittannië zijn ze zelfs op lokaal niveau bezig bomen te planten. Omdat het helpt. Nou, eens kijken wat daar over 10 jaar nog van over is. Als de wereldbevolking alleen maar uitdijt... Zeker in Europa. Waanzinnig klein werelddeel met een veel te grote pretentie.

http://www.mapsofindia.com/worldmap/world-map.gif

Kijk maar eens goed. Een pisvlek op de aardbol. Dat is Europa...

filmd0p

Avatar

Tuurlijk red de aarde het wel, daar gaat het toch ook helemaal niet om? Het gaat om zeer snelle opwarming van de aarde, wat zorgt voor het wegsmelten van alle ijskappen, waardoor het ecosysteem van slag raakt en sommige diersoorten zullen uitsterven. Ook zal grote hoeveelheden landmassa overspoelen en zullen er als het goed is meer tornado's en cyclonen ontstaan etc.

Op zich klopt die vergelijking met de kikker in kokend water wel die ook in de film gebruikt werd. Behalve dan dat we op zich wel bewust zijn maar er niet echt iets tegen doen. Misschien dat Obama meer teweeg zal brengen (America is de grootste vervuiler, met bijna 1/3e van alle CO2 uitstoot volgens de feiten in de film).

ovi

Avatar

Dat levensverhaal vond ik idd ook een beetje nutteloos, maar volgens mij is het bij Amerikaanse politici wel gebruikelijk om de actualiteit uit te leggen met behulp van je eigen levensverhaal.

Verder is de film wel leuk om te zien (alleen al om te zien hoe je een goede presentatie geeft Smiley face ), maar hij bevat eigenlijk niet zoveel nieuwe informatie. Je hebt eigenlijk alles wat Gore verteld al wel gehoord bij aardrijkskunde op de middelbare school.

Moviemagic

Avatar

Het persoonlijke leven was inderdaad een minpunt aan de film. Hij wilde waarschijnlijk dus ook even tussen neus en lippen door aangeven dat hij al decennia geleden al wist dat er veel mis ging in de natuur. Ook geeft hij aan dat mensen niet luisteren totdat ze door de realiteit worden wakker geschudt indien de verandering plotseling is en niet geleidelijk.

De zaken die hij verteld hadden nog beter over kunnen komen indien hij niet het steeds over zichzelf had. Soms lijkt het alsof hij het verlies tegen Bush niet heeft kunnen verwerken en op deze manier een middel heeft gekregen om toch nog te kunnen schoppen.

De docu heeft een erg goede ondertoon en wordt verteld door iemand die praat alsof hij ook weet waar hij over praat. De voorbeelden en verduidelijkingen zijn excellent. Jammer dat de "al Gore"-voorstelling toch nog een vreemde nasmaak achterlaat. Desallniettemin: Toch een aanrader.

KW

Avatar

In de film zijn 3 type filmpjes gemengd: (1) Al Gore die een diapresentatie doet, (2) Het persoonlijke leven van Al Gore en (3) beelden uit de realiteit.

Voornamelijk dat 2e heb ik als hinderlijk irritant ervaren, omdat het weinig toevoegd aan de film als "bewijsmateriaal". Het reikt een beetje naar zelfverheerlijking.

Van het 3e hebben we al genoeg gezien. Dus maakt alleen het 1e wat de film dan interessant maakt. En dat zit goed in elkaar.

De grote vraag blijft: wanneer gaat de mensheid over op actie?

Nog even dit. Ik vind het lovend dat Amerika eens kritisch is naar zichzelf toe. Bijvoorbeeld: dat Amerika 1 van 2 landen is die het Kyote verdrag niet hebben getekend, terwijl 150+ landen dat wel hebben gedaan. Ook de onvriendelijke autoindustrie wordt even aangestipt. Erg goed gedaan!