'n Beetje Verliefd

discussie

23 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Nickzy9

Avatar

Ik plaatste deze film in het rijtje van Schouf schouf habibbi. Dus had best wel wat verwacht. Maar het viel me enorm tegen. Slecht verhaal en helemaal niet leuk om naar te kijken. Ben teleur gesteld..

Cijfer: 4/10

Marty Feldman

Avatar

Kan men zich alsjeblieft beperken tot het bespreken van de film en niet proberen elkaars ENORME EGO's af te breken ??!!!

BOLO waar ben je of wellicht zijn er nog andere moderators aktief ?? :Z

lykathea

Avatar

Oh, ik dacht dat je die opmerking over "bekken" (ook al) cynisch bedoelde om me een beetje op de stang te jagen :P

Maar 't blijkt dat je 't echt onnodig en erg vind dat ik die woorden gebruik.

Sorry daarvoor alvast, maar de uitleg zal weer wat akelige woorden bevatten.

Ik heb niet zoveel met "woorden". Om mijn gevoelens te uiten over een film die ik niet goed vond, gebruik ik vaak een totaal losstaand woord om mijn expressie te versterken

Verschil tussen "mond houden" en "bek houden" vind ik nihil, je bedoelt hetzelfde, maar 't tweede komt toch wat sterker over, en dat is waarom ik zou praat/schrijf. - Het boeit mij totaal niet wat de keus van woorden is, alleen de expressie.

Deweb

Avatar

Sorry, verkeerd gelezen.

Maar ik vind wel dat je behoorlijk hard bent in je taalgebruik. Oké, je vind het geen leuke film maar moet je dat dan echt op deze manier en met dergelijk grof taalgebruik verwoorden? Je kan ook gewoon zeggen "ik vind het geen leuke film want...".

En dan hoeft dat "want" er niet eens bij, al ben ik wel benieuwd waarom je al deze verwensingen naar de film gooit.

lykathea

Avatar

In welke statement heb ik beweert dat hij "niet genoeg aandacht krijgt" ? If anything, beweer ik juist dat hij teveel aandacht krijgt/kreeg.

But please, do enlighten me.

Deweb

Avatar

Quido "Tijd voor een volgende stap."


Ik vond dit juist die volgende stap. Weg met de voor en nadelen over alochtonen en alle cliches die daarbij horen, gewoon een frisse film over hoe het is in Nederland.

@lykathea: Dat was cynisch bedoeld. Niet serieus ofzoiets. Je legt trouwens een nogal tegenstrijdige verklaring af. Enerzijds bestempel je dit als bagger en moet iedereen "zijn bek houden" (waren het geen beesten die een bek hadden?), anderzijds vind je dat het niet genoeg aandacht krijgt.
Beetje wrang.

M1r4

Avatar

Ik vond het best een redelijke film maar vond het wel storend dat er best wel potentieel in zat om het een leuke grappige film te laten zijn maar het gewoon niet helemaal uit de verf kwam...
Er had gewoon nog ietsje langer nagedacht moeten worden over het verhaal en hoe de scenes achter elkaar te zetten.

lykathea

Avatar

"Dat is ook logisch. Je kan jezelf ten slotte niet promoten met "wij zijn een slechte film, blijf maar weg en kijk een andere film".


Ok, laat ik 't dan beter zeggen.

De media, ik doel hier nu op praatshows als De Wereld Draait Door, Jensen etc, en die pseudo-recensenten van bv goede morgen nederland moeten eens hun bek houden als er weer zo'n schijtfilm als deze uitkomt, en die distributeurs, acteurs en de regisseur niet de kans geven dit soort bagger te promoten, door ze bijvoorbeeld eens niet uit te nodigen.

Het gezeik rond het woeden der gehele wereld toen 'ie net uitkwam was ook snel verdwenen toen men 'm eindelijk eens zelf zag, dus 't kan wel.

"Zonder dromen geen droomwereld" - dat zegt LLink dan...ach ja.

Whatever

Avatar

ViP "LOL.. maar jullie hebben wel gelijk, maar wat verwacht je anders... van een kunnen die nooit heeft geacteerd de cast slaat ook nergens op en de verhaal (Bahhh) bedoel toen ik dat zag wouw ik de film niet eens zien..

dus niet klagen!!"

Schrijf je ook recenties? Je moet wat doen met je talent!

Quido

Avatar

Ik snap het wel, maar je kunt het ook van de andere kant bekijken; we leven nu eenmaal in een samenleving waarin veel allochtonen rondlopen. Dus waarom zouden ze in een film ook niet voorkomen? Probleem is alleen dat elke film waarin een Marokkaan of Turk speelt door de media meteen gezien wordt als een multicultiproduct ...

Van mij hoeft het ook niet allemaal zo politiek-correct, en ik denk dat we wat humor betreft nu wel alles gezien hebben (na Shouf Shouf, Het Schnitzelparadijs en deze). Tijd voor een volgende stap.

Deweb

Avatar

Dat is ook logisch. Je kan jezelf ten slotte niet promoten met "wij zijn een slechte film, blijf maar weg en kijk een andere film".

@Quido: Dat weet ik ook wel. Maar we worden op wel meer gebieden overspoelt met onnodige multi-culti-gebeurtenissen met commercieel oogpunt zoals bijvoorbeeld Ali B en "kicks" (je weet wel, die film). Ik word er echter kotsmisselijk van.

Behalve dan van deze film, want deze gebruikt alochtonen meer zoals ze zijn: ze zijn hier, in Nederland. We leven nu eenmaal in die multiculturele samenleving samen met ons. Geweldig toch? We kunnen meer soorten eten krijgen dan ooit, meer soorten muziek en film...daar is al dat gedoe niet voor nodig. Als men begrijpt wat ik bedoel, maar naar ik vrees ben ik te vaag en zal men dat niet doen.

lykathea

Avatar

Mwah, qua media bedoel ik dan de praatprogramma's eigenlijk. - waar er genoeg van zijn hier.

Ik snap dat de trailers altijd wel zoiets hebben van dit is de beste film ooit.

Quido

Avatar

lykathea "Maar de media blijft er maar over doorzeiken. Er komt 1 zo'n film uit, en ze doen net alsof 't een nieuwe Kurosawa is. DIE MOET JE ZIEN. En dat dan een maand lang."
Zo gaat het toch bij elke film? En dan nog te bedenken dat de promotie bij NL films vaak juist behoorlijk nihil is i.v.m. de meuk (althans het overgrote deel is meuk) uit Hollywood.

lykathea

Avatar

Echt raar. Ik heb precies hetzelfde gevoel als Deweb, maar ook ik weet dat er eigenlijk maar vrij weinig multi-cult. films/series zijn gemaakt.

Maar de media blijft er maar over doorzeiken. Er komt 1 zo'n film uit, en ze doen net alsof 't een nieuwe Kurosawa is. DIE MOET JE ZIEN. En dat dan een maand lang.

Tja daar wordt je al gauw moe van.

Quido

Avatar

Deweb " Ik was wel een beetje sceptisch over de zoveelste multiculti-komedie waarmee we voor mijn gevoel de laatste jaren overspoeld worden"
Het is pas de derde ...

Krappe voldoende, maar de film mist de frisheid en speelse inslag van Het Schnitzelparadijs.

Deweb

Avatar

Petermans "Zo snel op TV zegt toch ook al genoeg, lijkt mij... :Y"


Nee, dat zegt je niet genoeg. Er worden namelijk per jaar 6 "telefilms" gemaakt: films die worden gemaakt voor de televisie.

Soms zitten daar films bij die door de distrubuteur goed genoeg worden geacht om ook in de bioscoop uit te brengen. Voorbeelden hiervan zijn o.a. Off Screen van Pieter Kuijpers. Echter, omdat ze nog steeds deel uitmaken van het telefilm-project worden ze ook gewoon op tv uitgezonden. En of dat jammer is? Ik vind van niet, zeker omdat ze zonder reclames uitgezonden kunnen worden.

Ik heb de film trouwens wél gezien (ergo: ik heb er een kaartje voor gekocht). Ik was wel een beetje sceptisch over de zoveelste multiculti-komedie waarmee we voor mijn gevoel de laatste jaren overspoeld worden, maar het viel me ernstig mee. Het verhaal draait niet zozeer om ons multiculturele landje, de alochtonen etc. Het is meer een "gewone" film waarin de personages overal en nergens vandaan komen. Oke, er worden wel grappen gemaakt over afkomsten enzo maar eigenlijk nog heel beschaaft. Niet zo van "o kijk eens lekker multicultureel doen". Gewoon een goede algemene grap.
De film speelt ook verder niet in op dingen zoals Ali B dat tot vervelens toe doet (De Marokanen zijn wel goed maar jullie zien dat niet weeeeh).

Ik heb me echt uitstekend vermaakt bij de film, die eigenlijk nauwelijks over Yes-R (die beter kan acteren dan je zo vermoeden) gaat. Pas later in de film komt zijn verhaallijn aan bod.

Gewoon een film om eens goed te lachen en om met een goed gevoel de aftiteling te bekijken.

ViP

Avatar

LOL.. maar jullie hebben wel gelijk, maar wat verwacht je anders... van een kunnen die nooit heeft geacteerd de cast slaat ook nergens op en de verhaal (Bahhh) bedoel toen ik dat zag wouw ik de film niet eens zien..

dus niet klagen!!

noam

Avatar

Jaks, wat heb ik toch een hekel aan dat kut marokkaantje

The Striker

Avatar

Nee, ik vond er echt niks aan. Yes-R is er alleen mar ingestopt om de kids te trekken. Eerlijk gezegd vond ik hem nog slechter dan Volle Maan. Dat zegt eigenlijk wel genoeg.

Sonic

Avatar

Is 'ie ook niet een heel klein beetje leuk ?

Petermans

Avatar

Zo snel op TV zegt toch ook al genoeg, lijkt mij... :Y

lykathea

Avatar

Een 7.9 :N, ach hou toch op...

Knox

Avatar

Aanfluiting die Yes-r kan voor geen meter acteren, en is nog irritanter als een steenpuist op mijn reet. Koolhoven wil even snel scorenm met deze goedkope prutskomedie.