Armageddon (1998)

It's Closer Than You Think.

Reviews (10)

Tarkus

Avatar

Prima rampenfilm met een geweldige cast, de ene grote naam na de andere.
Het genre was eind jaren '90 niet zo populair meer als dat in de jaren '80 was, maar deze film zorgde wel voor een heropleving ervan.
Veel special effects natuurlijk en die zijn dan ook zeer goed, plus nog eens de humor die in filmen als deze voor een vrolijke noot moeten zorgen en je bent vertrokken voor meer dan 2 uur amusement.
En nog een pluspunt van de film: de soundtrack is prachtig !!

DVD-maniac

Avatar

Ik vond deze film beter als Deep Impact. Meer actie en minder kleffe, saaie romantiek. Het is een rampenfilm uit de zovelen en ook een film waar je je niet blind moet staren op waarheidsgehalte of wetenschappelijk bewezen feiten. Een zekere mate van verstand op 0 zetten is wel gewenst wil je van deze film kunnen genieten.
Dat afschuwelijke, overdreven Amerikaanse chauvinisme had van mij een stuk minder gemogen maar ja, het blijven Amerikanen That's why I told you 'Touch nothing'... but you're a bunch of cowboys'. Maar qua actie is deze film zeker wel de moeite waard.

Yanggie

Avatar

Armageddon is en blijft een heerlijk film. En dat Amerikaanse chauvinisme vind ik in dit geval juist heerlijk. Hoef voor mij niet altijd zo overdreven, maar in dit geval met zo'n rampenfilm vind ik het perfect. Ach gewoon lekker op de bank en kijken. Niet teveel achter zoeken. Gewoon lekker genieten.

Tja het is nou eenmaal lastig te behappen voor een gemiddelde Europeaan. Wij kennen nou eenmaal geen chauvinisme. In vele gevallen is het ieder voor zich.

Steve Harwin

Avatar

Eens in de zoveel miljoen jaar passeert ons zonnestelsel een regen van ruimtepuin waardoor er een verhoogde kans is op inslagen. Zo zijn ook de dinosaurussen op ons planeetje ooit uitgestorven.
We zitten momenteel weer (net voor)bij zo'n storm en we hebben in 1994 bij Jupiter gezien wat de gevolgen van zo'n inslag kunnen zijn.

En zo kreeg Hollywood een nieuw idee voor een film.
Geen Spielberg-bedenksel dus, maar gewoon inspelen op actualiteiten met een 'what if' elementje erin.

De twee films die we hiervan kennen zijn de soapy tranentrekker Deep impact en dit macho-gedrocht.
Leuke special effects en goede acteurs, dat dan weer wel.
En een origineel uitgangspunt t.o.v. alle remakes waarmee we zo'n beetje worden doodgeknuppeld.
Desondanks een dusdanig hoog belachelijkheidsgehalte dat het bijna een lachfilm is, ware het niet dat het macho-gehalte wat te fors en te serieus bedoeld is.

[rating 1.5]

Borretje06

Avatar

Tja mijn visie, lekkere weg kijk film een 7 is misschien wat hoog gegrepen maar een 6 krijgt hij wel en dat is mijn wereld nog een voldoende. Mijn broer en ik quoten ook regelmatig de film door het liedje leaving on a jetplane te gaan zingen zoals ze dat in de film ook doen.

Het verhaal is grappig en je moet het met een grote korrel zout nemen maar er zit stiekum nog best wat van mijn soort humor in. het golfballen incident op de mensen van greenpeace, de eisen die ze stellen om de lucht in te gaan etc etc

WoUtoMatiC

Avatar

Nietus, jij hebt gelijk!

Er is niets mis met Blockbusters, ontploffingen en films puur voor vermaak. Neem nu Star Wars, Die Hard, Starship Troopers et cetera.

Dit wil echter niet zeggen dat iedere film in die categorie automatisch een goede film is! Da's een beetje de wereld op de kop.

Ik zal dit illustreren met een voorbeeld:

"Poseidon suckt echt hard zeg. Wat een butt-film"
Nee, het is een blockbuster die je niet serieus moet nemen.
"Ooh, eigenlijk best wel een goede film dan. Wat grappig dat geen enkel karakter werd uitgewerkt!"
Ja, leuk hè. Echt een topper.
:}

Kenji

Avatar

Als iemand nu 'verstand op nul' roept bega ik een ongeluk. Deze film is niet slecht omdat het verhaal oppervlakkig is en de personages van bordkarton. Daar is helemaal niks mis mee: hetzelfde geldt voor, pak 'm beet, Predator. De diepgang van een surfplank en toch een hele goeie film.

Nee, deze film is slecht omdat het verhaal oppervlakkig is, de personages van bordkarton, én er toch nog van je wordt verlangd dat je wordt meegesleept door het halfgare drama en de krokodillentranen van B. Willis en zijn filmdochter L. Tyler.

Als je een popcornfilm maakt, maak dan een popcornfilm en laat dat valse sentiment achterwege.

Axeqlusive

Avatar

Tsja het verhaal is niet het sterkste punt, maar hey... who gives a BLIEP?... daar kom je toch niet voor als je naar een film als deze gaat? Of hem huurt of op de tv ziet?

Het is gewoon popcorn entertainment van de bovenste plank, de de vader/ dochter/ vriendje relatie... de neger met een komische opmerking als er een ramp gebeurt... maar wel erg fijn entertainment vooral het eerste stuk is geweldig!

plop

Avatar

Het blijft grappig hoe sommige (zelfs vaste) bezoekers dit soort films niet op waarde weten te schatten. Armageddon is een film die puur ter simpel vermaak dient en als je je dan gaat storen aan het onrealisme moet je m.i. de oorzaak zoeken bij jezelf als filmkijker.

Vermaak is een relatief begrip want de één ziet graag geniale grappen, de ander goed drama, weer een ander veel (on-)realisme etc. maar van hoe meer van die aspecten je kunt genieten, hoe beter, toch? Ik weet in elk geval van mezelf dat ik niet per se naar de bioscoop voor een stevig portie realisme. Het hangt gewoon samen met je verwachtingen -- naar Saving Private Ryan moet je gewoon met andere ogen kijken dan naar Con Air.

Calva

Avatar

Deze film vind ik dus echt pure bagger.
Naast een belachelijk verhaal (een groep olieboorders die ff in de ruimte worden gestuurd om de aarde weer eens te gaan redden), zit er echt een afschuwelijke fake-relatie in tussen Affleck en Tyler. Om het allemaal nog wat dramatischer te maken wordt Willis ook nog eens voor een moeilijke keuze gezet omdat hij Affleck niet kan uitstaan (goh, wie eigenlijk wel?).
Maar dat terzijde, welke idioot is er eigenlijk op het idee gekomen om Tyler de dochter te maken van Willis?

Met andere woorden: Een echte film van Bay en Bruckheimer: Grote acteurs (die even snel cashen), veel explosies en een belachelijk verhaal.
[rating 2]