Taken (2008)

They have taken his daughter. He will hunt them. He will find them. He will kill them.

Reviews (7)

Kabol

Avatar

Dit is dus een zwaar overschatte film. Plot volkomen ongeloofwaardig. Met de meest vreemde truuks weet de held binnen no-time de plek te vinden waar de boeven zitten. Ja duuhh... En dan volgt dus er een serie knokpartijen waar de gemiddelde stupide karatefilm ook wel weg mee weet. De held slaat ongeveer 30 personen per minuut tegen de vlakte. Daarbij speelt hij het ook nog klaar op mij geen indruk te maken. Als je het mij vraagt is dit dus gewoon een pief paf poef & knok-film. Ik kan me niet voorstellen dat dit nu de doorbraak van Liam Neeson moet zijn geweest. Dan is die film met die koffer in Berlijn echt 100 x beter qua spanning. Een gemiddelde Steven Seagal patsboem-show doet voor deze film niet onder. Famke Janssen niet per se slecht maar waarom ze zo gevierd is in de VS weet ik ook niet. En ja, er zijn ook films die ik keigoed vind hoor. Bv Fargo...

Olrik

Avatar

Liam Neeson is erg op dreef in deze film die hem omtoverde tot de actie
ster zoals iedereen hem nu kent en er zitten een aantal erg mooi uitgevoerde actiescènes in deze prent, maar voor de rest...
Taken is geen slechte film, maar naar mijn mening verschrikkelijk overgewaardeerd. Het plot is best wel rommelig en op sommige momenten zelfs absurd, kijk deze film dan ook niet als je een intelligente thriller verwacht, want dat is hij niet.
De welbekende scène waarin de dochter van het personage van Liam Neeson zich onder een bed verstopt is zenuwslopend en erg memorabel, maar de rest is best wel vergeetachtig. Liam Neeson zelf is uitstekend, maar de rest van de personages lijken geen eigen persoonlijkheid te hebben en de hoofdbaas / eindbaas is niet bepaald een sterk personage. Taken is beslist geen onaardige film, maar ik ben er gewoon minder enthousiast over dan anderen. Ik wou maar dat ik dat ook over zijn opvolgers kan zeggen...}:

6.5 / 10

RyanD

Avatar

Op een paar schoonheidsfoutjes na was Taken een ijzersterke thriller. De actie is hard en stijlvol. Een herkenbaar iets voor een Besson-productie.
Ook het verhaal komt na een stroef begin op volle toeren en houdt je op het puntje van je stoel tot aan de slotscene toe.
Vooral het sterke acteerwerk van Liam Neeson is indrukwekkend. Als ijskoude ex-CIA agent weet hij toch een bepaalde melodrama mee te nemen in zijn spel. Deze zachte kant, die voornamelijk bij de dochterscene's tevoorschijn komt, zorgt voor empathie voor Neesons karakter. Ookal zijn de beslissingen die zijn karakter neemt buitensporig.
Al met al is Taken een film die je in je collectie MOET hebben. Het plot van een 'dochter behoeden voor prostitutie' is in de best denkbare wijze op het scherm verschenen. Chapeau Luc Besson!

Frietgezicht

Avatar

Weinig bijzonders deze film.

De ontvoering aan het begin van de film is het enige moment dat de film spannend is en voor de rest is het een en al voorspelbaarheid zonder een twist of scene die bij zal blijven.

Hoe Neeson van punt 1 naar de de uiteindelijke finale komt is meer door stom toeval door goed detective-werk en alles gaat te simpel,ook ontbreken spectaculaire actie-scenes en zijn alle badguys figuranten die alleen maar klappen ontvangen en niet uitdelen.
De uiteindelijke hoofdbaas/eindbaas is zelfs maar een saai karakter die op het laatst pas verschijnt waardoor je je ook niet kan verheugen op een confrontatie.

De film mist dus vooral spanning en dat de vriendin van de dochter dood gevonden wordt maar z'n eigen dochter helemaal ongedeerd is natuurlijk wel erg ongeloofwaardig.

Erg slecht is het niet maar erg goed ook zeker niet en Liam Neeson zal betere aanbiedingen krijgen voor films en hoeft niet voor een oude Rambo te spelen.
Vanaf de ontvoering aan het begin tot de finale gaat de film best snel voorbij en vervelen zal de film niet maar schokkende twist,zenuwslopende momenten of een spectaculaire actie-scene ontbreekt dus 1x kijken is meer dan genoeg. 6je

Secret1994goesFilm

Avatar

Vind het een zalige film,en deze is ook één van m'n favoriete.
Enkel spijtig van het vrouwenhandel-thema maar dat maakt het nog spannender,erger en persoonlijker.
Liam doet het fantastisch goed als actieheld en hij laat niks hem in de weg lopen. Hij moet en zal z'n dochter terugvinden.
Ik walg enkel altijd in het begin van die moeder - -' ook de chantage en het gelieg in het begin vind ik zeer grof tegenover Liam.
Voor mij dus een goeie 10/10

Tarkus

Avatar

Opnieuw bekeken op blu-ray.
Heb niets te wijzigen aan mijn eerdere commentaar.

Commentaar 2009:
Sterke vertolking van Liam Neeson, die sterk doet denken aan James Bond, maar dan nog wat meer actie en geweld.
Het verhaal is voorspelbaar, maar dat neemt niet weg dat deze film barst van de actiescènes en spanning.
Helaas is de rol van Famke Janssen een beetje klein om haar echt te kunnen beoordelen.
Maar de ganse film is gebouwd rond het personage van Neeson en dat zit dan wel weer zeer goed.
Ik heb aan deze, weliswaar wat te korte, film bijzonder veel pret beleefd.

::DFC::Nohands[NL]

Avatar

Ik was zeer verrast door deze goede actie/thriller film, zeker door de rol van Liam Neeson die een uitstekende rol neerzette en nog veel stunts en andere dingen deed ongeacht zijn leeftijd!!


Helaas is deze film bij weinig mensen bekend, maar als je hem kan huren in de videotheek voor een spannend avondje film kijken is dit zeker een aanrader, had af en toe beetje Bourne gevoel, maar dat maakt mij niet uit daar lust ik wel pap van!!!