Robin Hood (2010)

The untold story behind the legend.

Reviews (7)

Olrik

Avatar

Robin Hood is een van de meer recente films van Ridley Scott met in de hoofdrol de enige echte Russel Crowe als de legendarische held Robin Hood.
Er zijn talloze verfilmingen geweest van dit legendarische verhaal en in de ene film komt het beter tot zijn recht dan in de andere, maar deze film wijkt zoveel af van het verhaal van Robin Hood zoals iedereen het kent dat ik eigenlijk begin te twijfelen waar deze film precies over gaat.
Ik sta er altijd voor in dat een regisseur zijn eigen draai geeft aan iets wat iedereen kent, maar tijdens het kijken van deze film wist ik op een geven moment helemaal niet meer naar wat ik zat te kijken.
Het acteerwerk is prima, de film oogt mooi en de tijdgeest is erg goed weergegeven, maar desondanks deze pluspunten moet ik zeggen dat het verhaal op sommige momenten uiterst saai was en totaal niet tot zijn recht kwam.
Ik zie Ridley Scott veel liever weer de weg inslaan van sciencefiction ( Alien, Blade Runner en Prometheus ) of juist meer het misdaad genre ( Matchwick Men en American Gangster ), want hier is hij naar mijn mening veel beter in en ik zie ik hem veel liever dat doen dan een vervolg op deze saaie prent.
Robin Hood heeft beslist zijn goede kanten, maar bij mij is hij totaal niet in de smaak gevallen.

5.5 / 10

Bilbo

Avatar

Het kijken waard T+) Goed verhaal (met aan het begin een leuke historische gebeurtenis verwerkt Richard Leeuwenhart is inderdaad zo aan zijn einde gekomen ), goed acteerwerk, mooie shots, heerlijke actie, prachtige muziek, een lekker sfeertje. Voor een historisch correcte film hoef je deze niet te kijken, of een historisch gezien logische film ook niet.. ( Robin Hood gebruikt een longbow als hij aan het jagen is en overvallen et cetera. Die dingen hadden toendertijd een trekkracht van 80 pond ongeveer, en waren gemaakt voor oorlog, en niet voor jacht. Een historische Robin Hood had een lichter ruitersboogje gehad. ) Voor de rest een lekker filmpje :E

Een 8/10

johanmeesters

Avatar

Wat een bout film
niks aan, veelste lang middenstuk en een oersaai verhaal. de samenwerking tussen crowe en scott kan met deze laatse film het beste beeindigd worden , succes is maar een malig(gladiator) van deze acteurs had ik veel meer verwacht met name van blanchett, die twee jaar geleden nog schitterde in het geweldig the curious case of benjamin button, en crowe die na cinderella man geen een goeie fillm meer heeft ageleverd moet eens beter projecten uitzoeken, een 5

Filmpje12

Avatar

Ik heb ademloos zitten kijken naar deze film!
In één woord: FANTASTISCH!!
Inderdaad merk je er helemaal niks van dat hij ruim twee uur duurt..van mij had het nog wel even door mogen gaan.
Ik hoop dan ook echt dat er een vervolg komt, maar gezien de internationale recenties, zal dat wel niet..
Je moet goed opletten hoe het nou precies zit met de Fransen en de Engelsen, maar dat maakt het juist extra leuk..
Kortom: geweldig en absoluut wel in de sfeer van de Gladiator.

jaime91

Avatar

Om eerlijk te zijn ben ik niet zo een fan van Russel Crowe dus ik ging deze film al kijken met gemengde gevoelens en het eerste halfuur moest ik er ook echt even inkomen maar toen de film even op gang was begon ik me steeds meer te vermaken en werd ie in mijn ogen steeds beter. Zoals hierboven al gezegd is is het inderdaad niet het al oude robin hood verhaal zoals we het al zo vaak gezien hebben maar een voorganger hierop en krijg je een intressant kijkje over hoe Robin Longstride nu Robin of Loksley en Robin Hood geworden is en ik moet zeggen dat Ridley Scott hier iets heel fijns van heeft gemaakt en heel goed ware gebeurtenissen met fictie gemengd heeft.Verder las ik ook ergens dat er nog al wat humor en romantiek ontbrank aan deze film maar wat de humor betreft vond ik dat wel kloppen en romantiek zat er wat mij betreft toch zeker wel in.Nu nog even terugkomend op Russel Crow.Ik ben nou eenmaal geen fan van de man en waar dat aan ligt weet ik niet maar des ondanks vond ik hem in deze film fenomenaal en ik vind het echt een vondst om juist hem Robin Hood te laten spelen (want toen ik hoorde dat hij Robin ging spelen keek ik ook raar op). Kortom een knap staaltje werk en kijk reikhalzend uit naar een vervolg. Een dikke 8.

Tarkus

Avatar

Ik snap de vele slechte kritieken die deze film krijgt eerlijk gezegd niet helemaal hoor.
Ik vind dit een uitstekende prent, prima cast, prachtige beelden, sets en locaties.
Ik ga ermee akkoord, het is niet het Robin Hood-verhaal zoals we dat allemaal kennen, maar het is net dat wat me zo beviel aan deze film, niet weer eens dat verhaaltje van de boogschutter uit de bossen.
Ik vond dit verhaal best zeer goed, en het eindigt trouwens daar waar de vele eerdere Robin Hood-filmen net beginnen. Misschien dat Ridley Scott al met een vervolg in zijn hoofd zat toen hij aan deze film begin, hier kan hij makkelijk nog een film op laten aansluiten, met het welbekende originele verhaal dan. De cast heeft hij al.
2,5 Uur en ik heb me met deze knappe film geen seconde verveeld.
Topfilm en aanrader op Blu-ray wegens de knappe sound.

Steve-O

Avatar

Dit was beter dan ik had gedacht!!!
Oké, in het eerste halfuur was ik bij verreweg nog niet overtuigd dat dit nog wat ging worden, maar het tegendeel is zeker waar.
Russel Crowe is een erg goeie Robin Hood, Cate Blanchett speelt ook weer overtuigend.
Ik vond Mark Strong hier veel beter in dan dat 'ie in Sherlock Holmes was. Hij is wel een hele goeie acteur.
Er zitten ook echt een paar gave opnames in.

Dit is wel het kijken waard, ik heb genotenSmiley face
Ik ben wel benieuwd of er überhaupt een vervolg komt maar daar zal ik dan zeker naar uitkijken!