2012 (2009)

We Were Warned.

Reviews (8)

B4tmobile

Avatar

Haha, Bilbo, inderdaad. Deze film moet je maar met een korreltje zout nemen; de hele film slaat eigenlijk helemaal nergens op, maar je kan nog wel een oogje dichtknijpen vanwege de special effects. Wees gewaarschuwd allemaal, voor je het weet ben je nergens meer veilig wanneer de wereld plotseling instort ;)

Toch wel (7/10) waard om de lol van het kijken, maar weer geen 8 omdat ik nu nooit meer gerust in slaap kan vallen :P

Tarkus

Avatar

Dat deze prent het vooral moet hebben van de special effects daar zal wel niemand aan twijfelen. En die zijn dan ook van topklasse. Soms wel angstaanjagend.
Dat het volledige verhaal ongeloofwaardig is moet je er maar bij nemen, het is natuurlijk film en daarom ook dat de hoofdpersonages alsmaar aan de dood weten te ontsnappen, al sneuvelen er toch wel enkelen....
Je moet bij het scenario niet al te veel nadenken en er ok geen logica in zoeken, het is puur genieten van de soms verbluffende beelden en dat heb ik ook gedaan.
Geen topscore voor deze blockbuster, maar slecht vond ik hem nu ook weer niet... een prent voor de liefhebbers van rampenfilmen die hier weer van zullen smullen.

WD

Avatar

Hmm, vindt de film toch minder goed dan verwacht...
Toen ik in het begin de trailers ervan zag kon ik niet wachten, maja, zo een goeie film is het nou ook weer niet...
De cast is niet super geweldig maar dat hoeft ook niet in zo een films, want het draait meet om de special effects, maar helaas was die soms wat ongeloof waardig en de acteurs reagerden ook soms wat overdreven.
Maar ik ben het wel eens met Marcjeb over de cijfers, waarom een 1 geven..?
Oke, ik kan begrijpen dat je de film niet zo geweldig vindt, maar om dan een 1 te geven, is toch naar mijn mening debiel...

marcjeb

Avatar

Vind het zo grappig he, dat mensen een 1 durven te geven voor zon groot spektakel als dit.. Ben benieuwd waar die op oordelen ??
Willen ze het cijfer gewoon laag houden ? Snappen ze werkelijk niet waar de film om draait ? Zijn het gewoon idioten ?

DE film is een groot spektakel het ziet er heerlijk uit geweldige reis naar de redding, vind sommige acteurs wat overdreven dus een 7...

Maar bij deze geef ik de film ter compensatie van die 1, een 10..

Pharris

Avatar

Het begon allemaal zo mooi: een mysterieuze trailer van een nieuwe rampenfilm, zonder dat nou precies duidelijk werd wàt er nou ging gebeuren maar mèt een verwijzing van "zoek maar eens op Google". Hmmm... Cool, dacht ik. Een film met mogelijkheden: die moet ik zien!

Ik heb hem net gezien. En ik ben weer eens diep teleurgesteld in de Hollywood-mannen en -vrouwen. Want wat zo goed begon, bleek zo'n verschrikking te zijn. Het lukt ze gewoon niet, die Amerikanen, om nou eens een GOEDE rampenfilm te maken. Kijk, als je het nu hebt over het einde van de wereld (let op: de wereld, niet alleen de US of fucking A), dan wil ik dat ook zien. En niet zoals we 14 jaar geleden al deden met Independance Day, waarin de 'good ol' guys' wel eventjes de wereld redden en iedereen dansend van blijdschap het einde van de film inluidden.

Maar helaas, helaas... Ook dit keer kreeg ik weer een overkill aan special effects voor mijn kiezen, waaromheen een wazig verhaal was opgehangen met het geijkte Amerikaanse ingrediënt voor een rampenfilm: een gescheiden vader (waar je binnen 5 minuten al medelijden mee hebt), zijn ex-vrouw (die nog steeds op hem loopt te vitten, maar diep van binnen nog steeds om hem geeft), zijn kinderen (uiteraard een jongen en een meisje) en niet te vergeten mama's nieuwe lover (een uiteraard iets te gelikte snelle jongen die uiteraard meer verdient dan papa). Bij het zien van deze hoofdrolspelers weet je meteen dat:
a) paps en mams aan het einde van de film weer bij elkaar komen;
b) de nieuwe lover van mams ofwel het bijltje erbij neergooit ofwel (al dan niet vrijwillig) het loodje legt;
c) de kinderen minimaal een keertje in koor om hun pappie gaan gillen en aan het eind huilend in pappies armen vallen, waarbij laatstgenoemde fluistert dat alles goed zal komen.

Ondanks dat ik het eind van de film al min of meer kon voorspellen, bleef ik de hoop hebben dat het dit keer eens anders zou gaan lopen (fuck de happy endings!). Maar nee hoor, het al magere verhaal bleek tot op de minuut voorspelbaar en hoewel de special effects er indrukwekkend uitzagen, waren ze tenenkrommend onrealistisch. Met name het instorten van de aardkorst (waarbij de hoofdrolspelers de scheuren in de aarde steeds nèt voor weten te blijven, of ze dat nu in een vliegtuig, auto of hell, gewoon rennend doen), de ontploffing van Yellowstone Park (waarbij de schokgolf beperkt blijft tot een licht briesje) en niet te vergeten de manier waarop de mensen op de brug voorover vallen als de vloedgolven de Ark raken (terwijl de Ark volledig vastzat en niet eens bewoog) waren momenten waarop ik twijfelde of ik de film nou wel of niet af zou kijken. Maar het is me gelukt, ik heb de film helemaal gezien. En geloof me, het blijft bij 1 keer.

Wat is het toch de laatste tijd met die Hollywood films? Ben ik nou zo verwend of lukt het ze gewoon echt niet meer om een film met én een goed verhaal én goede special effects te maken?

Limbootje

Avatar

Had de aankondiging gelezen als zijnde een geweldige film.
Nou, dat is er eigenlijk niet van gekomen na het zien van deze "movie"

Het verhaal op zich is heel goed maar alle acties in het laatste deel zijn vooral op Amerikaanse smaak afgestemd(ik zie me al met een grote Antonov midden door een Amerikaanse stad manoevreren).
Ik moest gelijk denken aan het 9/11 gebeuren.
Kortom: voor Independence Day liefhebbers een must....

rednitro

Avatar

Realistisch? nee, goed geacteerd? nee, Mooie special effects? ja.

Je kan er kort over zijn.
Echte bios film, buiten de bios op DVD kan hij alleen maar tegenvalen.
Film start traag, dan is er actie op actie op actie en dan stort de film weer inéén als een pudding.

En dan is 2 en een half uur wel best lang voor een simpele rampen film.
Als je het zo tegen elkaar afweegt kom je tot een redelijke film.
En redelijke films krijgen van mijn geen 8, een voldoende maar dan ook nipt en geen cent meer. 6je.

Chips en popcorn film, de moeite waard als je lekker met een bak chips van special effect wil genieten.

Mark

Avatar

Heb de film net gezien en ik moet eerlijk zeggen dat ik zoveel special effects gezien heb dat ik de helft niet meer weet. Herinner me nog wel dat de film iets traag op gang komt en wel heel erg veel personages introduceert, en waarom? Het verhaal is niet echt iets om over naar huis te schrijven. Voor de rest is het alleen maar verwoesting, chaos en mensen die daar voor vluchten. Geweldig om te zien op groot scherm!

Mijn favoriete scene was die met die vulkaanuitbarsting. Die opbouw naar de uitbarsting zelf maakte het nog groter dan het was.