Tron (2010)

The only way to win is to survive.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Reviews (7)

Magalaan

Avatar

Een goede scifi-film maken is niet gemakkelijk. Bij de meeste films heb je het idee dat het niet uitmaakt of ze nu op paarden, in autos of iets futuristisch rijden, het blijven dezelfde verhalen tegen een ander behang. De uitdaging is iets te maken dat wat verder gaat en onze fantasie echt prikkelt.

Tron doet daar wel een poging toe maar het komt niet echt uit de verf. Maar evenmin kan je zeggen dat het daarom een slechte film is. Het is alleen jammer dat als je zoveel aandacht besteed aan special effects de inhoud niet even sterk is. Dat blijkt vaak moeilijk omdat zulke films toch vaak om actie draaien en al snel een eindeloze reeks gevechtshandelingen en achtervolgingen wordt.

Als je niet te hoge verwachtingen hebt is de film onderhoudend genoeg voor een avondje kijken. Ik heb er geen spijt van gehad.

jaime91

Avatar

De film ziet er inderdaad zeeer mooi en gelikt uit. Ook de soundtrack past perfect en de cast is ook top! Garrett Hedlund is de perfecte keuze om de zoon van Jeff Bridges te spelen. Hij is niet alleen een goede acteur (net als Bridges) hij lijkt zelfs een beetje op hem. Verder is er ook nog Olivia Wilde,wat ook een prima actrice is die toevallig ook nog eens beeldschoon is.

Tot zover al het moois. Wat ik iets minder mooi vond was de jonge versie van Jeff Bridges. Ook dat ziet er wel oke uit maar je ziet gewoon dat we tegenwoordig heel veel met de techniek kunnen maken zoals dino's in Jurassic Park of de wereld van Avatar of deze wereld die er ook prachtig uitziet maar mensen kunnen we gewoon nog niet perfect namaken. Je ziet namelijk duidelijk dat de jonge Bridges CGI is. Nogmaals dit is niet heel erg als dat alleen in de computerwereld van Tron zo was maar je ziet hem ook heel kort even in het begin en dat is wel een beetje jammer. Het is niet heel slecht ofzo maar ook nog niet wat het moet zijn helaas. Ook zitten er hier en daar inderdaad nog wat losse eindjes. Want de film heet dan wel Tron Legacy maar zo heel veel zie je niet van die Tron. Sterker nog dat personage heeft maar een bijrol dus dat is best een tegenvaller.

Conclusie: De film ziet er grotendeels zeer gelikt uit. De cast en soundtrack is top en de wereld is prachtig vormgegeven. Ook de actiescenes zien er prima uit,kortom ik vind dit wel een aanrader hoor.Ook als je deel 1 niet gezien hebt want dat heb ik bijvoorbeeld ook niet. De film heeft verder ook wat minpuntjes maar dat wil ik hem best vergeven omdat ik me prima vermaakt heb.

shaunofthedead

Avatar

Ik vond het een saaie film. Ergens halverwege kon het me gewoon niet meer interesseren hoe het zou aflopen en het einde is dan ook al van ver te voorspellen. Het hele verhaal is erg cliché en de actiescènes zijn niet enerverend genoeg om je op het puntje van je stoel te brengen. Zelfs het lichtmotorenduel is een tegenvaller. Gelukkig zijn de acteerprestaties van een goed niveau, al kunnen zij ook niet verhelpen dat de kinderlijke dialogen het kijkplezier vergallen. Vooral Jeff Bridges speelt erg goed, maar het is veel te duidelijk dat zijn jongere versie cgi is. Andere pluspunten zijn de soundtrack van Daft Punk en de computerstad in het begin. Want hier ligt een ander pijnpunt van de film: na een tijdje heb je het wel gezien met die zwarte stad met zijn witte en oranje accenten. Nee, de film heeft mijn verwachtingen niet kunnen inlossen en glijdt erg vlug van je af.

5/10

Joop90

Avatar

Gisteren gezien, eerst had ik er hoge verwachtingen van, maar na de toch wel negatieve reacties hier ben ik gaan kijken met niet al te veel verwachtingen. Maar de film is gewoon top voor wat het gemaakt is. Zulke films bekijk ik niet zo voor het verhaal (dat hier wat cliché was maar al bij al nog goed meeviel). De special effects, decors, kledij en de muziek waren van de bovenste plank. Schitterende actiescènes, kortom één van de betere blockbusters van 2010. (Ik reken deze film nog bij 2010)
btw, een nominatie voor Daft Punk bij de oscars zou zeker niet misstaan hebben.

Acer

Avatar

Vond het moeilijk om hier eerlijk over te oordelen, dit is echt geen film voor mij. Dacht dat het kinderachtig en saai zou zijn, toch viel dit mee. Het wordt vrijwel direct spannend, door het verhaal te willen weten. En dit zit er ook wel in, verwacht geen meesterwerk. Maar het is goed te doen. Vond de film wel wat losse eindjes hebben, waar ik graag wat meer info had gehad over bepaalde personages (zoals "tron") de cast doet het niet slecht, kortom: de film komt beter uit de bus als verwacht.

major malfunction

Avatar

Tron gisteren tijdens de premiere gezien, moet zeggen hij viel me tegen. Maar aangezien hij in het lijstje van meest teleurstellende films van 2010 al bovenaan stond was ik er op voorbereid. Natuurlijk zag alles er uiterst gelikt uit, maar het verhaal vond ik graatmager - sommige gedeelten waren ronduit saai - dus tsja... wat blijft er dan nog van een film over? Een leuk jasje maar helaas zonder inhoud. Ik geef hem een 5

Orzonal

Avatar

Ik heb de film net gezien, en ik moet zeggen; hij viel erg goed mee.
Strak verhaalverloop, fantastische beelden, intrigerende muziek, vlotte actie.
Het is natuurlijk geen uitdagend scenario. Het verhaal brengt je van A naar B in een rotvaart (een enkele keer onderbroken door een trager stuk).
Maar laten we eerlijk zijn: eigenlijk moet je niets meer verlangen van een sf-actiefilm die 3D als visitekaartje wil afgeven.

Een goede filmervaring.