Clash of the Titans

Clash of the Titans (2010)

The Clash Begins 2.4.2010

Reviews (6)

Glennekeeeee

Avatar

Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet echt veel zin had in deze film maar omdat er niet echt iets anders op TV was, heb ik deze toch maar opgezet. De negatieve kritieken die ik overal al las moet ik toch lichtjes teniet doen. Zeker de eerste helft van de film is mooi opgebouwd met het uitleggen van het verhaal en de personages. Het is traag opgebouwd maar daarom zeker niet minder saai omdat je in een onbekende wereld komt waar de beelden je genoeg intrigeren om er een aangenaam kijkstuk van te maken. Daarna gaat het eigenlijk verkeerd met de film. Na die trage opbouw verwacht je veel en grootse actie maar eigenlijk heb je maar 3 echte gevechten en dat is toch de weinig. De actiescènes zijn wel gelikt maar zorgen eigenlijk voor weinig spanning. De vele effecten helpen daar niet bij, ondanks dat de effecten van hoogstaande kwaliteiten zijn. De acteurs doen het goed, maar ook niet meer. Enkel Ralph Fiennes kon mij echt bekoren als Hades. Liam Neeson had te weinig speelruimte voor Zeus en Worthington? Die speelt in een mediageile blockbuster dus die had helemaal geen ruimte om zijn (geringe) acteerkwaliteiten te tonen. Het einde valt ook licht tegen. Als een stad ten onder zou gaan mag het toch iets dramatischer in beeld komen maar de nadruk ligt niet op de ondergang van de stad maar op het hoofdpersonage waardoor vele zaken verloren gaan die de film boven het gemiddelde hadden kunnen brengen.

Een leuke film die je misschien best maar 1x ziet want de volgende keer zal er niet echt veel aan zijn. te gemiddeld...

6/10

jaime91

Avatar

Ik moet eerlijk bekennen normaal ben ik niet zo een fan van dit soort films en ik had er in het begin ook best moeite mee om de film af te kijken. (Ik heb de normale versie gezien trouwens ) Ik heb me uiteindelijk toch door het begin heen weten te slaan en toen de film echt vaart begon te krijgen en de actie erin kwam begon ik hem eigenlijk steeds meer te waarderen want eerlijk is eerlijk de actie in deze film is gewoon top.Verder heb ik mij niet zo gestoord aan de dialogen en mij vooral laten meeslepen door het verhaal,de special effects,de muziek maar vooral de geweldige actie die erin zit.Dus na alles zo een beetje bij elkaar opgeteld te hebben krijgt de film van mij toch een 6 omdat ie mij toch tot het einde heeft weten te boeien en zoals ik al eerder gezegd heb is dat toch enigzins knap aangezien dit soort films mij normaal niet zo weten vast te houden tot de aftiteling.

Tarkus

Avatar

Het verhaal zelf had misschien iets beter gekund, maar toch vind ik dit wel een geslaagde prent.
Vooral de special effects zijn prachtig, de film is eigenlijk niets anders dan een visueel hoogtepunt.
Wat niet wegneemt dat ik ook wel opgetogen was over de vertolkingen van de bekende en minder bekende leden van de cast.
De film duurt gezien de lange aftiteling (11 minuten) maar 96 minuten, maar van mij had ie gerust nog een uur langer mogen duren, alleen al om de prachtige beelden en de fantastische soundtrack.
Als ik de verschillende recensies en puntenbeoordelingen zie, vind ik de film toch erg onderschat.
Voor mij was ie prima...

Steve-O

Avatar

Ik verwachte geen ijzersterke film. Maar het is wel griekse mythologie en dat boeit mij wel.
Na het zien van de eerste trailers had ik zo iets van: Hmm, dit is wel een bioscoop bezoekje waard!' En ik heb deze dan ook gisteren gezien in de bios. Maar ik ben wel naar de 3D gegaan.
En dat is erg jammer, de film was gewoon in 2D met héél af en toe iets dat een beetje uit het scherm kwam...Echte geldverspilling, wil je deze in de bios zien? Ga dan lekker naar de 2D!!!!!:+
Wat ik vooral erg jammer vond (los van de 3D natuurlijk..) was dat ze de achtergrond verhalen erg snel uitlegden terwijl die interessant zijn. Bijvoorbeeld het verhaal van Medusa en de intro.

De special effects: Erg gaaf, sommige effecten zoals Medusa zelf (die toch mijn favoriete monster is) en de duistere 'wolken' van Hades hadden beter gekund. Poseidon had een te kleine rol en dat haar zag er érg nep uit...Hij is mijn favoriete Griekse god!!! Maar de schorpioenen en Pegasus maakten veel goed:9

Acteerprestatie's: Waren eerlijk gezegd redelijk...Veel rollen hadden echt wel wat uitgebreider mogen zijn, zoals van Zeus, Hades, Poseidon (ook al had ie niet zoveel te maken met het verhaal), Calibos en vast nog wel wat anderenO+.
Sam Worthington's rol was naar mijn idee ook net wat te kort/klein, hij kan zeker acteren maar het had veel beter kunnen zijn. En dan die Pete nogwat, echt slecht Blij dat ie dood ging.:P

De Kraken: Helaas lieten ze toch érg viel zien in trailers en tvspots dus er waren maar een paar shots die ik nog niet had gezien. Het is wel echt een motherfucker en supervet maar hij is echt te makkelijk verslagen. Kop van Medusa voorhouden en klaar...Had hem dan nog wat laten vernielen! Als hij voor het eerst schreeuwt was die shot echt net te kort..

Kijkwijzer: Eerlijk gezegd had deze van mij echt wel 16+ kunnen zijn. Dan was de actie wat groffer geweest en naar mijn idee zelfs leuker!!!

Vervolg: Die zal er vast wel komen als deze genoeg geld in het laatje brengt, dat tot zover wel aan het lukken is:P Het sterke van het verhaal vond ik dat de mensen in opstand kwamen tegen de goden. De goden krijgen hun onsterfelijkheid van de gebeden maar als er niet meer gebeden wordt en de mensen hun omver willen halen dan houden ze op met bestaan.Toch:? Er zijn in ieder geval nog genoeg verhalen en monsters en zoals ik al zei: ik hou van Griekse Mythologie en zal het vervolg zeker kijken:Y

Cijfer: 7

Orzonal

Avatar

Een film met mooie beelden, en goede actiescènes.
Goed geacteerd ook, wat niet altijd evident is in dit soort films.

Maar spijtig genoeg is het geen topper.
Daarvoor is het scenario iets te onduidelijk. De karakters zijn nauwelijks uitgewerkt, en het einde... is op z'n minst gezegd een beetje flauw.

Met wat meer aandacht voor het verhaal, en een paar rustpauzes extra had er véél meer ingezeten. Zonde, eigenlijk.

Ik hem 'm gezien, vond het de moeite, maar herbekijken hoeft voor mij niet.

timdekw

Avatar

Na het lezen van alle tegenvallende recensies verwachtte ik niets meer van de film.
Misschien ben ik gewoon makkelijk te vermaken of verwachtte de recensisten misschien teveel van de film, maar ik heb me prima vermaakt. Het is absoluut geen meesterwerk, maar toch nog erg leuk.
De acteurs zetten hun rollen prima neer, de film zit boordevol mythische wezens, welke er stuk voor stuk geweldig uitzien. De dialogen zijn hier en daar misschien wel een beetje cliché en vrij zwak, maar niet onwijs storrend.
Enige minpunt was, zoals al eerder gezegd, het 3D. De actiescene's werden hierdoor namelijk af en toe vrij wazig en moeilijk te volgen wat gewoon zonde is. En ook de close-ups van de karakters zagen er niet mooi afgewerkt uit. Op een gegeven moment heb ik bij bepaalde stukken mijn bril afgezet en dan zie je geen verschil... Ook leuk was de kleine verwijzing naar de originele film die ik kon ontdekken. Er zitten er ongetwijfeld nog meer in, maar kan me maar weinig van die film herinneren.
Al met al valt de film dus reuze mee en als je op zoek bent naar een vermakelijke actiefilm met geweldige mytische wezens zoek dan niet verder.