Alice in Wonderland

Alice in Wonderland (2010)

You're invited to a very important date 3/5/10

Reviews (7)

Tarkus

Avatar

Daar ik deze film heb cadeau gekregen eens opnieuw bekeken, visueel is dit dus prachtig dat zei ik al, maar nu heb ik de film op blu-ray bekeken en is het nog eens zo mooi, en vooral het geluid is indrukwekkend.
Maar het is nog steeds niet mijn ding.

Commentaar 2012:
Leuk verhaal is dit wel, maar het is toch niet echt mijn ding, weinig filmen van Tim Burton trouwens.
Wel is dit visueel een prachtige film, schitterende special effects, helemaal niets op aan te merken.

Olrik

Avatar

Op het visuele vlak en de special effects heb ik absoluut niets aan te merken op Alice in Wonderland, maar het verhaal heeft me nooit echt aangesproken en ook Johnny Depp heeft me niet echt verbaasd met zijn rol als de hoedenmaker.
Persoonlijk vind ik dat Tim Burton meer uit de film had kunnen halen, maar het is natuurlijk ook moeilijk om zo'n soort verhaal perfect te verfilmen.
Geen slechte film, maar niet echt mijn ding.

6,5 / 10

Moviespecialist

Avatar

Ik heb absoluut niks tegen Alice in Wonderland, maar het is niet bepaalt zoals voor vele een van mijn topfilms.
De special effects van de film zijn geweldig en ook het verhaal is goed neergezet, maar de film heeft voor mij een aantal minpunten die niet hadden gehoeven.
Ten eerste vond ik de actrise die Alice speelt niet erg geschikt, ten tweede vond ik het erg franpant dat Alice na maar minder dan een week verblijf in Wonderland al een draak kan verslaan en daar de moed voor heeft, ten derde vond ik dat ze Johnny Depp die de hoeddenmaker speelde te weinig aan bod lieten en ten vierde vond ik het einde een grote teleurstelling.
De minpunten van de film willen voor mij niet zeggen dat Alice in Wonderland een slechte film is, maar ook niet dat het een van de beste films van 2010 is voor mij is het een gemiddelde film met een leuke uitvoering en prima special effects.

7.0/10

chuz

Avatar

Helemaal goed deze film. Alleen het verhaal is te cliche om uit te drukken. Bijna een op een uitwisselbaar met minstens een zestal flims en verhalen. Van jeanne d arc tot bored with the ring. Met een vleugje Peter pan. Een soort van zoek de verwijzing ala shreck een tot en met drie. Prima sfeer typisch Burton en zeker te genieten. Maar die eeuwige strijd tussen goed en kwaad.....boring. Doet geen recht aan de toon van het oorspronkelijke verhaal.

Toelietoesh

Avatar

Ge-wel-di-ge film.
Visuals vond ik heel erg indrukwekkend, verder worden de karakters heel goed neergezet en beschikt de film over een behoorlijk portie humor. Het hele sfeertje dat word neergezet klopt helemaal, en er zijn heel wat details in de film verstopt. Verder vind ik Mia geweldig goed acteert (de "boze" koningin wat minder).

8/10 (haal ik toch nog het gemiddelde omlaag)

Waarom dan toch geen 10?
Het verhaal is niet cliché, maar ook niet echt bijzonder.

mslamberink

Avatar

Ik vond de film helemaal leuk. Erg mooi gemaakt. Lust voor het oog. (zelfs de pluisjes die in de zomer in het bos rond dwarrelen waren zichtbaar) Heb hem 3d in de bios gezien en wist soms niet waar ik moest kijken zoveel was er te zien en wilde niets missen. (Helaas ook een storend lange jongen voor me zittend) Ik heb er veel plezier aan beleefd, de tijd vloog voorbij en ik ga hem zeker nog eens kijken.

X-s3ss!v3

Avatar

Ik had er een beetje té hoge verwachtingen van maar, vond hem zeker niet tegenvallen.
Vind het leuk dat er nog sommige kenmerken uit de Disney tekenfilm in zitten. doet me denken aan de jeugdige jaren.....
Het kon beter maarja....wat niet.
Ook vind ik de wending van het ''battlefield'' achtige idee iets té hoog gegrepen, maar maakt het toch weer apart.
Al met al een leuke film die je toch moet hebben gezien.