The Hurt Locker (2008)

You'll know when you're in it.

Reviews (6)

RyanD

Avatar

Hoewel je even door de politieke propaganda heen moet kijken, is the Hurt Locker op zich een goede film. Het laat een realistisch beeld zien van het strijdveld waarin soldaten in het Midden-Oosten zich bevinden. Emoties, ondertonen en onzekerheden worden subtiel gefragmenteerd. Wat de film ook goed doet is een beperkte audiovisualiteit. Veel scenes worden nauwelijks met muziek ondersteund en dat geeft net dat extra realisme aan het verhaal.
Maar een oscar had deze film zeker NIET verdient. De film was meer een aaneenschakeling van gedocumentairde scenes zonder helder verhaal en richting. Ook de bijrollen van gerenommeerde acteurs als Ralph Fiennes en Guy Pierce is beschamend. Maar goed het was 2008 en de politieke correctheid omtrend de Irakinvasie zegevierde. Veel acteurs wilde kennelijk een steentje bijdragen hieraan.

robin001

Avatar

Altijd genieten, de reacties van de echte 'kenners'. Ik heb deze film gekregen en met heel veel plezier gekeken. Het is gewoon een goeie film, schijt of hij realistisch is of niet. Is Pulp Fiction realistisch? Nou dan, en ga me niet vertellen dat dat een kutfilm is. Kom op zeg. Ik heb geen verstand van films, als ik tijd heb naast 5x voetballen in de week wil ik gewoon even ontspannen met een leuke film en dat is met deze heel goed gelukt.

Tarkus

Avatar

Dat deze film een Oscar heeft kunnen winnen is me een raadsel.
Vond hem, op bepaalde scènes na, niet erg geloofwaardig.
En een goed verhaal zit er ook niet in, met daarop nog eens slechte vertolkingen. De grote namen op de hoes, die amper in beeld komen, Ralph Fiennes, David Morse en Guy Pearce, zijn er enkel als lokvogels.
Het enige dat ik geslaagd vond aan deze film is dat de locatie wel realistisch in beeld word gebracht... Maar om daar een Oscar voor te krijgen.. neen, totaal onverdiend.

vicero

Avatar

Zeer overdreven al die oscar nominaties. Ook duidelijk een doorgestoken kaart. Even een beetje promo maken voor het amerikaanse leger/oorlogsindustrie...oh oh oh wat doen we goed werk daar en oh oh oh wat hebben onze jongens het psychisch zwaar.
Er zal allemaal best een kern van waarheid inzitten, maar mij ligt het er allemaal iets te dik bovenop. Kan me niet aan de indruk onttrekken dat deze oscars gekocht zijn.
Best een aardige film, maar ik heb veel betere oorlogsfilms gezien.
Waar het het islam/westerse wereld conflict betreft was 'body of lies' een stuk beter, maar goed...dat is natuurlijk niet zulke goede reclame...

timdekw

Avatar

Ik vond de film enigszins tegenvallen.
Er wordt gezegd dat de film erg realistisch is... ik vind de roekeloosheid van het hoofdpersonage alles behalve realistisch. De film begint erg spannend en blijft dat ook een tijdje, maar op een gegeven moment zakte het tempo in en had ik moeite om mijn aandacht bij de film te houden.
Het moraal van het verhaal is ook compleet aan mij voorbij gegaan, waar gaat de film nou eigenlijk over?? Het blijkt gewoon een aaneenschakeling van losse missies en dan???
De acteerprestaties zijn erg goed, het camerawerk is prachtig en binnen het oorloggenre is dit toch een boven gemiddelde film. Maar helaas niet zo goed dat hij aan de top staat. De Oscar nominaties zijn erg makkelijk te verklaren, net zoals iedere andere oorlogsfilm waar Amerikanen bij betrokken zijn krijgt ook The Hurt Locker een aantal nominaties, maar beste film? Beste regie? Beste muziek?
De enige Oscar die de film naar mijn mening dan nog verdient is misschien die van beste camerawerk, we zullen het zien.

Bruce

Avatar

Geen idee of het reëel is wat de film laat zien (het is dan ook een film), maar ik zat op het puntje van mijn stoel.
Het laat een hoop 'echte' ellende zien en brengt ook erg veel spanning. Ik kreeg ook niet zo'n Amerikaanse vlag gevoel bij deze film. Relatief onbekende acteurs doen hier hele goede zaken en dat is een goede keuze. Was Bruce Willis een hoofdrol speler geweest dan was het documentair gevoel er absoluut niet geweest. Het is op sommige momenten echt alsof je met een cameraploeg meegaat op bombhunting.

Prachtig.