Milennium: Mannen die Vrouwen haten

discussie

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

benjamin

Avatar

Als je kunt vertrekken van uitstekend bronmateriaal, ben je al half gewonnen. Deze film wijkt niet zo sterk af van de boeken van Larsson en heeft daardoor automatisch een goed verhaal te vertellen.

Maar helaas is de film al bij al niet zo denderend, iets wat pas echt duidelijk wordt als je hem vergelijkt met de superieure Amerikaanse remake.

Screambird

Avatar

Zoals eerdere reacties al zeiden: superfilm!

Zeker nu ik de overbodige Amerikaanse versie heb gezien, realiseer ik me dat een 'simpele' Zweedse film een geweldige verademing kan zijn ten opzichte van een (typisch) Amerikaanse.

Kassie

Avatar

Deze Zweedse versie is beter dan de Hollywood versie, houdt zich meer aan het boek. Het is mij opgevallen dat Amerikanen graag helden willen creeëren. Dat staat mij tegen. De acties in Hollywood versie zijn spectaculairder, de verkregen inzichten door de hoofdpersonage worden als bovenmenselijk uit de doeken gedaan. Ik ben blij een Europeaan te zijn, met een gematigder en realistischere kijk op zaken.

Poezebeestje

Avatar

P.s. deze film verdient een hogere ranking dan het huidige 7.7.

Poezebeestje

Avatar

De hele Millennium triologie krijgt van mij een dikke 10! Geweldige goede films. Het verhaal, het concept... prachtig. En ik raad de Zweedse variant aan boven de Amerikaanse, omdat ik Noomi Rapaca beter over vind komen: krachtiger en harder.

Steve-O

Avatar

Banned "Ik moest bijna kotsen van dat lelijke lijf !"

Als je goed leest (wat je dus niet doet) dan heb ik het zeker niet over de/een scene waarin ze naakt was :|
Maar over de scene die ik daarna beschreven had en waarvan het plaatje ook is.

arprive

Avatar

Niet vaak dat ik de film beter vind dan het boek, maar bij deze film is dat wel zo. En dat terwijl ik het boek al goed vind. De film heeft veel meer vaart en is daardoor spannender. Vooral Lisbeth wordt goed neergezet. Een aanrader.

Banned

Avatar

Steve-O "en die scène dat we Lisbeth voor het eerst in volle glorie te zien krijgen was voor mij te kort, ik vond het zó goed!:E"


Ik moest bijna kotsen van dat lelijke lijf !

Galu

Avatar

Vond dit tegenvallen nadat iedereen me had warm gemaakt.

13woutie13

Avatar

Toch wel een aardige boekverfilming.
Het is een spannende en interessante detective die goed in elkaar zit.
Er zitten leuke personage's in.

ik ben klaar voor het vervolg!