The Last Airbender (2010)

Four nations, one destiny

Reviews (11)

kevindemen

Avatar

Zelfs het kauwen op een droge aardappel heeft een nog hogere entertainmentwaarde dan deze film. Waar deze regisseur nog een vermakelijke film aanbood als de sixth sense, bied hij hier meer. Doodsaaie dialogen, goed acterende drollen en niet te vergeten, al het andere dat het een onvergetelijke film maakt. Wat wil je nog meer? Nou geef mij die aardappel maar, want ik wil deze film zelfs niet opnieuw kijken als ik er miljoenen voor kreeg. Zoals ik al zei: zelfs het kauwen op een droge aardappel heeft een hogere enternaintmentwaarde. Daarom geef ik deze film een 2. Waarom geen 1? Omdat een droge aardappel een 3 zou krijgen, en omdat de film een moment van geluk bracht toen ik de aftiteling zag. Mooie tijd was dat!

mhulsie

Avatar

Heb de film net gezien en ik moet zeggen dat ik na de recensie gelezen te hebben de film erg mee vond vallen. Inderdaad, alles wordt constant uitgelegd d.m.v. dialogen en dit valt erg op maar ik vond het niet irritant. De special effects / CGI was indrukwekkend. Mij beviel de film wel! Ik ben altijd van mening dat een film die kwalitatief niet goed is wel erg leuk kan worden gevonden door de kijker. Andersom geldt ook. Volgens mij ben ik gewoon fan van CGI!!

RyanD

Avatar

Deze film is wel een hele grote flop. De serie is onzorgvuldig vertaald naar het witte doek en waar actiescenes dit type film vaak nog het kijken waard kunnen maken, viel er in deze film nauwelijks wat te bezichtigen. Dit heeft natuurlijk te maken met de regisseur. M. Night Shyamalan is niet het type regisseur dat een vuurwerkprent aflevert. Hij moet het hebben van films waarin mysterie en goed plot een sleutelrol vormen.
Een verfilming van Avatar was veel beter tot zijn recht gekomen als Michael Bay, Jerry Bruckheimer of Steven Spielberg zich hierover hadden ontfermd. Nu is het een teleurstellende film waar veel meer mee gedaan had kunnen en misschien zelfs moeten worden. VB: Ik had liever gezien dat Aang alle vier de elementen gedurende de film zou leren beheersen en dat deze tegen de eindclimax op spectaculaire wijze allemaal gebruikt zouden worden. Ach ja, misschien komt er een reboot waarin het verhaal anders zal worden verteld we'll see

Ramsz

Avatar

Ik heb geen begrip voor critici van The Last Airbender.

Een gigantische negatieve-media-hype werd er gecreerd nadat hij in de zalen draaide, en met name uit de Amerikaanse hoek werd (nu nog steeds ) de film de grond in geboord. :Z

Vanwege wat? Het falen van 3-D? Wat een onzin. De film bevat meer dan genoeg coole scenes, geslaagde kanten en een sterke boodschap.
Het is geen pareltje, maar om hem belabberd, slecht en een schande te noemen? Vraag me toch af waar al die onverklaarbare haat en nijd vandaan komt gezien er wel meer dan enkele films zijn uitgekomen die (in mijn ogen) vele malen slechter zijn. Maar echt niet zo negatief te kijk zijn gezet.

Ik heb hem thuis in 2-D gezien. Dit omdat ik na alle negatieve press geen kaartje wilde dokken. Achteraf baal ik nu dat ik de media geloofde, want deze film was een ware verademing tussen al die ellenlange lijsten van romkom's en schiet-knal-dood films; uiterst origineel en vol met positieve invloeden. Ik en mn broer, beiden geen volgers van de tekenfilmserie, vonden het een aangename verrassing, een vermakelijke film dus. En kijken dan ook uit naar deel 2 en 3!

Tarkus

Avatar

Prachtige beelden, mooie visuele effecten, en een pracht van een geluid (heb de film op Blu-ray gezien) heeft deze film.
Maar helaas is het verhaal bijzonder zwak, het leek mij een 'Lord Of The Rings'-kloon, maar dan wel een hele slechte.
Het kon me niet echt boeien en bovendien waren de vertolkingen ook ondermaats.
Kortom, mooi om zien wat betreft de beelden, maar niet voor het verhaal.
Een beetje een tegenvaller dus...

freek073

Avatar

Ik vond dit zeker geen slechte film, waargetrouw gecast, eigenlijk is alles wel zo'n beetje waargetrouw aan de serie. Misschien gaat het verhaal allemaal wel net effe iets te snel en is het ook geen topfilm, maar zeker wel de moeite om een keer te kijken. Wat betreft de effecten zijn ze er erg goed in geslaagd vind ik, met genoeg actie en vechtkunsten. Ik snap ook niet alle kritiek hierzo, lijkt wel of mensen soms andere recencies een beetje napraten, maar ieder natuurlijk zijn ding. :B

Windblade

Avatar

Ik vind het echt jammer dat deze film welke potentie had kunnen hebben zo slecht is geworden. ondanks dat de film er mooi uit zag en de sfeer van de serie goed deed overkomen en tevens de muziek er goed bij past was het verhaal te veel aangepast wat de film voor mij de nek heeft omgedraaid. tevens was inderdaad ook het acteerwerk van de meeste acteurs op een veel te laag niveau. Deze serie heeft echt meer verdient want de tekenfilm heeft al bewezen dat het een mooi en goed verhaal is.

Ik ben trouwens altijd een voorstander voor Shyamalan z'n films geweest, maar achter deze film kan ik gewoon niet staan. Voor een fan van de tekenfilm is het echt een teleurstelling :(

MrMyrmica

Avatar

Heb hem gezien zonder 3D(aan de reacties hier op FT te lezen had dat toch niet veel uitgemaakt). En ik vond hem echt kut, ik stoorde me de hele tijd aan de soms neppe gevechtsscenes en gesprekken. De kop van de avatar(ben zn naam vergeten) was te kinderachtig naar mijn idee. De fantasiewereld was wel weer leuk gemaakt. Ik hoop dat Shyamalan de vervolgen iets minder kinderachtig aanpakt.
En ja ik weet dat het toch een beetje een kinderfilm is maar laat dat dan ook merken in de trailer! Want die trailer is nog vetter actievoller dan de film zelf!
Mijn mening: Niet gaan tenzij je wel van een kinderfilm houdt.

MrM

Avatar

Naar mijn mening is Shyamalan er HELAAS niet in geslaagd om wat meer diepgang in de personages te bouwen.
Om een klein voorbeeldje te geven. Die broer van het meisje dat een ''water bender'' is (sorry ken de namen niet) word verlieft op de mooie prinses, ze gaan veel met elkaar om, maar Shyamalan laat dit alleen maar zien door een aantal shots waar ze samen lopen, en verwacht erna dat wij meeleven met die jongen als de mooie prinses haar leven opgeeft voor het leven van een van die 'spirits'. er word gewoon te weinig aandacht besteed aan de personages en zo krijgen ze geen diepgang, naar mijn mening.
Wat ik heel erg jammer vind, aangezien ik wel vind dat Shyamalan zeer goede films maakt. En ik graag weer een super film van hem zie.

timdekw

Avatar

Ik ben afgelopen zaterdag met weinig verwachtingen naar de film gegaan en ik moet zeggen dat het me geheel is meegevallen. Wederom snap ik de extreem slechte reacties niet. Wat de laatste tijd wel vaker het geval is met bepaalde films. Ik zal de eerste zijn die toegeeft dat er genoeg mankeert aan de film, maar hij is lang zo slecht niet als de kudde beweerd.
Ik was zelf totaal niet bekent met de serie en voor mij was dus alles nieuw, maar ik moet zeggen dat de film echt een heerlijk fantasievol verhaal heeft. Wel vond ik de film hier en daar iets te uitleggerig, maar het is dan ook een jeugdfilm dus dat is vrij logisch. Ook vond ik de film halverwege een beetje traag worden, maar dat duurde gelukkig niet al te lang.
De acteerprestaties waren ook absoluut niet van de bovenste plank, maar ik kan niet zeggen dat ik me er enorm aan heb gestoord. Maar dit is wel absoluut een verbeterpunt voor de eventuele toekomst van de franchise.
Verder vond ik dat de film prachtige beelden bevatte die helaas niet geheel tot hun recht kwamen wegens de slechte en behoorlijk lelijke 3D.
Ook zagen de gevechten er erg mooi uit, voor een Martial Arts liefhebber best mooi om naar te kijken hoe die kleine Aang zulke soepele bewegingen maakt. Over de CGI zal je mij niet horen dat zag er prima uit, maar ook hier verpest de 3D weer het één en ander.
De muziek was ook erg mooi en toepasselijk en typisch Shyamalan.
Ik heb horen klagen over dat het verhaal veel te serieus was en totaal geen humor bevatte, dit klopt ook niet. Ja, het verhaal is vrij serieus, maar er zit toch nog een beetje humor in. Het was niet erg veel, maar ik had me er meer aan gestoord als de film te grappig had proberen te zijn.
Bij veel films in dit genre gaat het verhaal onwijs van de hak op de tak en ontbreekt het aan enig gevoel of logica. Bij The Last Airbender vond ik dit totaal niet het geval en ik heb me er prima mee kunnen vermaken. Ik hoop werkelijk dat er nog een aantal vervolgen komen en wat mij betreft mag Shyamalan gewoon weer plaats nemen op de regiestoel. Helaas zal wel blijken dat de kudde hem van te voren weer zal afkraken, wat ze de laatste jaren met alle films van Shyamalan doen. Wat mij betreft heeft de regisseur pas één slechte film afgeleverd, nl. The Happening, en variëren al zijn andere films van geweldig tot minstens vermakelijk.
En om nou te zeggen dat ik de enige ben die de film goed vond is ook niet zo, want ik heb alleen maar positieve berichten gehoord in de zaal en er is niemand weggelopen (er werd zelfs door een aantal mensen geapplaudisseerd, maar dat vond ik dan ook weer iets te extreem).
Al met al een vermakelijke en mooie film waar genoeg aan mankeert, maar absoluut niet slecht is.
7,5/10

Jman

Avatar

Ik was al bang dat dit ging gebeuren, dit is de slechtste adaptie ooit! het verhaal gaat veel te snel.
de gesprekken tussen de personages zijn gewoon te stom voor woorden (Bijna zelfs grappig)
het acteer werk...wel laten we daar maar niet op in gaan zoals een voorganger al zei.
als je fan bent van de avatar series of gewoon iemand die een film wilt zien, SLA DEZE MAAR BETER OVER!
mijn stem is 1/5 kon ik maar 0.0001/5 doen..Bah!