Independence Day (1996)

Enjoy The Superbowl. It May Be Your Last (Superbowl Promo)

Reviews (8)

Mellie

Avatar

Nummer één in mijn lijstje van films met een mager/slecht verhaal maar toch vermakelijk door de special effects!

Deze film zette de trend van talloze films die het moeten hebben van de vorm i.p.v. de inhoud. De film heeft alles wat dergelijke films moeten hebben! Stereotypes: De kickass goodguy, het miskende genie, de mafkees die een held word etc.. Een slap verhaal, verstand op nul en kijken maar! En natuurlijk spetterende effects, het opblazen van het capitool blijft toch een klassieker!

Toch vond ik deze film destijds (mede door mijn leeftijd) best gaaf... Slappe aftreksels van deze film zoals "Day after tomorrow" en "10.000 BC" zijn echter verspilling van geld en eventueel talent!

Carlijn

Avatar

De scène waarin Will Smith die alien achter zich aan sleept kan ik wel 100 x zien... dat is zo hilarisch... maar idd, voor de rest hoeft ie niet zo verdomd vaak uitgezonden te worden.

Hij past zo in het lijstje van:
Matilda
You've Got Mail
en
Don't Tell Mom the Babysitter's Dead...

Vul zelf de rest maar in... maar ik hoef géén van deze films de komende 6 jaar te zien... :-s

CAGE

Avatar

Nou Mirel. De vierde juli was de onafhankelijkheidsdag in Amerika ergens in de tweede wereldoorlog of zoiets. Op die datum zou zo een beetje deze film op gebaseerd zijn. Dat de ameriken bevrijd waren. Maar tis wel inderdaad beetje raar, want je kan het daarop baseren maar de aliens hebben dan niks met de WO2 te maken. To make a long story short. Het is gebaseerd op de onafhankelijkheidsdag de 4de juli, want toen zouden de amerikanen bevrijd zijn van de aliens. Om het uit te leggen waar deze film dan in het algemeen over gaat. Wat logisch zeg. :}

Luniz

Avatar

Wat War of the worlds is geworden, zo had eigenlijk Independence Day moeten zijn. Alleen War of the worlds had wat minder popcornvermaak, maar was daarom wel erg interessant doordat het zo realistisch in beeld is gebracht. Wel was het einde wat vreemd. ID4 had een iets ander thema met hun onafhankelijkheidsdag, maar toch. Helaas was dat toen niet gelukt. Men vond het toendertijd niet nodig ga ik ervan uit. Gewoon lekker knallen met wat stoere acteurs en hun oneliners. Wat explosieve acties en klaar is Kees. Later kwam ook Armageddon enz. In die jaren was ik echt fan van deze films. Later werd ik ermee doodgegooid, wat negatieve reacties erover gelezen die me lieten realiseren dat deze films niet helemaal in orde zijn. Voor de rest is wel leuk voor een keertje. Maar we weten allemaal nu wel dat je het niet echt te serieus moet gaan nemen, en je gewoon voor de fun de film moet kijken. En niet als een critici de film moet zitten beoordelen/afzeiken.

Sven derks

Avatar

Hij is toch gewoon vet, of niet, dan. Het hele verhaal is niet eens geheel onlogisch. Er zitten veel elementen in de film die je bezig houden en dat maakt het sowieso een film die je aandacht erbij houdt. Verder zit er spanning, actie en humor in. Ik denk dat dit een film is die nu wat minder spectaculair lijkt, omdat er nu zoveel andere mogelijkheden zijn met computers, maar hij blijft stoer.

CAGE

Avatar

Alweer eens op tv! Tjonge jonge hebbben ze weer eens niks beters uit te zenden die commerciele zenders. Het begon goed met The Others, The Siege, maar nu zijn ze weer terug bij af. Lekkere reclame van de Amerikaanse propaganda. Wel leuke film om voor de een of twee keer te kijken maar dat was het dan ook weer! Ik weet bijna elk moment uit deze film, is niet meer leuk na zo vaak kijken!:N

gert

Avatar

Ik was een paar jaar geleden op vakantie in Canet Plage met wat vrienden. Op een dag lag ik met een maatje op het strand toen er nogal donkere wolken aankwamen. Het zag er zo mooi uit; een blauwe lucht en aan 1 kant een witte streep met daarachter gitzwarte wolken. Na een paar seconden was de wolk vlakbij; je zag de wolken aankomen alsof het een bulderende zwarte zee was met een witte branding. Het bleek onweer met winden met orkaankracht te zijn.
Anyway ik moest toen meteen aan ID4 denken; de scene dat de ruimteschepen aankomen zien er net zo uit en zijn toch wel erg mooi (en misschien wel geïnspireerd door een soortgelijk onweer).
De film op zich is nogal cliché, maar de special effects maken 'm wel de moeite waard.
Typische bier en chips film...

Djie

Avatar

Ach, soms moet je niet letten op alle achterliggende gedachtes die je bij een film kunt verzinnen. En je moet ook niet altijd bezig zijn met het vergelijken van een film met een andere.
Independence Day is gewoon een goeie film met leuk acteerwerk en een leuk verhaal, goede special effects (zeker voor die tijd) en het feit dat er dingetjes zijn die wat over-de-top overkomen, moet je voor lief nemen; het is tenslotte een sci-fi film, wat betekent dat het een 'beetje sterk' is allemaal. Het is misschien geen klassieker en misschien is de film wel wat te patriotisch. Maar het is wel een leuke film en hebt zeker wel een leuke avond door er naar te kijken.