Captain America: The First Avenger (2011)

When patriots become heroes

Reviews (8)

Tarkus

Avatar

Als aanloop naar de 2de film deze eens opnieuw bekeken.
Blijft goed en spannend, toch benieuwd naar het vervolg nu...

Commentaar 2012:
Uitstekende actie-avonturen film uit de Marvel stal.
Hoewel het eerste half uur maar traag is, maakt het volgende anderhalf uur dat allemaal goed, met veel actie en suspense.
Goede special effects en een redelijk goed scenario en een puike cast, zorgen voor 2 uur kijkplezier.
Dat het verhaal zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog is voor mij een pluspunt, vind het altijd wel een goede achtergrond voor een film, ook als het om een fantasy-film gaat zoals in dit geval.
Kortom: een van de betere superheldenfilms die ik de laatste tijd heb gezien.

Moviespecialist

Avatar

Ik vind Captain America weer een totaal ander superheld verhaal hebben dan andere films van dit genre zoals Thor, iron-Man, The Hulk en X-Men.
Het Verhaal bevalt me wel en is dan ook niet slordig gemaakt.
De beste twee stukken van de film vind ik wel het gevecht op de trein door de Alpen en Captain America tegenover The Red Scull tussen de vlammenzee in een van de wapenloodsen van de Nazi's.
Captain America is een prima film waar bijna niets op aan te merken is.

7.0/10

evilkraanvogelz

Avatar

Als 'huiswerk' voor ik naar The Avengers ga wil ik graag alle voorafgaande films zien. Ik zag Thor, echt fantastisch! Alles wat een goede film moet hebben. Vervolgens zag ik dit, vol goede moed, maar... au. Dit is waarschijnlijk de aller slechtste film die ik dit jaar heb gezien. En ja mensen, ik heb dit jaar ook de 4e Twilight film gezien. Zelf die is beter dan dit.
Het verhaal is een ongelofelijk clishé. Je weet van te voren al precies wat er gaat gebeuren. Zeer goede acteurs leveren matig acteerwerk. Het liefdesverhaal is zo zwak als het maar kan. Verder zijn alle actiescenes een rommel en is er niks van te begrijpen. Ook geen mooie visual effects.
Toen ik zag dat Hugo Weaving er in speelde dacht ik: Yes! De man die zowel V, Agent Smith en Elrond speelde zit in de film! En dan ook nog eens met een Duits accent. Voor mij kon het niet meer stuk. Toch wel. Hij leek op een soort roodgeverfde Voldemort. Waarschijnlijk ziet hij er ook zo uit in de strip, maar is het niet de taak van de moderne films om de strips wat realistischer te maken?
De vraag voor mij was vooral: Waarom hebben de producenten de man gekozen die de 3e Jurassic Park heeft verpest? Waarom?
Zelfs de muziek, waar ik altijd erg op let viel tegen, toch een zeer ervaren, goede componist maar het deed me te veel denken een Star Wars V.
Toch ben ik benieuwd naar Iron Man, en the Avengers. Thor heeft me toch vertrouwen gegeven. Maar als er iemand dood moet in the Avengers, mag het van mij Captain America zijn. Hoewel ik zeker weet dat het niet gaat gebeuren. Want tegenwoordig worden zelfs slechte films uitgemolken.

jaime91

Avatar

Prima superhelden film die je precies geeft wat je ervan verwacht helaas niet meer maar zeker niet minder. De actiescenes zijn top,de effecten vrijwel altijd prima in orde het verhaal is standaard maar de WOII setting is fantastisch! Dit zorgt ervoor dat deze film dan ook net iets anders is dan andere superhelden films in het genre en maakt Captain America ook uniek in zijn soort net als de rest van The Avengers trouwens die allemaal uniek en totaal verschillend zijn. Er is alleen 1 minpunt wat ik toch nog ff kwijt wil en dat is het eerste halfuur waar je je echt even doorheen moet bijten,vooral als je naar de magere versie van Rogers(Captain America) moet kijken. Je ziet namelijk te goed dat dit gewoon fake is en het komt allemaal nogal onecht over. Verder is dit een prima actie/superhero film die doet wat ie moet doen. Hij staat dan ook op de 2de plek op mijn ranking lijst van beste avenger superheldenfilms.

Nu ik alle films die naar The Avengers leiden heb gezien is dit mijn lijst van beste naar minste film:
1.The Incredible Hulk
2.Captain America
3.Thor
4.Iron Man 1
5.Iron Man 2

Tarkus

Avatar

Uitstekende actie-avonturen film uit de Marvel stal.
Hoewel het eerste half uur maar traag is, maakt het volgende anderhalf uur dat allemaal goed, met veel actie en suspense.
Goede special effects en een redelijk goed scenario en een puike cast, zorgen voor 2 uur kijkplezier.
Dat het verhaal zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog is voor mij een pluspunt, vind het altijd wel een goede achtergrond voor een film, ook als het om een fantasy-film gaat zoals in dit geval.
Kortom: een van de betere superheldenfilms die ik de laatste tijd heb gezien.

Volksplein

Avatar

Kan er echt niet meer voor geven dan een drie. Je hebt totaal niet het gevoel alsof het in de tweede wereldoorlog afspeelt. Dat Hydra team is echt te lachwekkend voor woorden. Heil Hydra en dan die groet erbij, jezus man dat ze zich niet schamen. Verder heeft de film echt een slappe verhaallijn waarin de personages totaal niet in worden uitgediept. Captain America krijgt totaal geen tegenstand in de film wat de spanning ook niet ten goede komt. Blijft er over, de actiescènes, en die waren ook niet speciaal. Slechtste film over een avenger wat ik tot nu toe heb gezien. Ik heb medelijden met Thor dat hij met deze knakker moet samenwerken.

B@chelor

Avatar

Net gezien en ben dik tevreden. Ik vind Thor ietsje beter, maar Cap krijgt van mij een welverdiende 7. Het enige wat mij opviel is dat er weinig actie in zat. Niet dat ik er iets op tegen heb; ik had wel iets meer verwacht. Maar de actie die er was, was dik in orde

Ik heb de aftiteling kunnen uitzitten, en dat doe ik NOOIT, voor jawel een lekkermakertje voor volgend jaar. Naais.

batmaster

Avatar

Net gezien en vond hem tegenvallen. Had er denk ik te veel van verwacht. Natuurlijk is het een heerlijke vermakelijke actie film. Maar het was het gewoon niet. Het eerste half uur vond ik erg gaaf, maar als hij Captain America word vind ik het minder worden. Zodra hij het echte pak aankrijgt vind ik hem ook er minder sterk eruit zien. En ook als hij vecht tegen mannetjes, als hij iemand slaat vind ik het eruit zien alsof hij met touwen naar achter word getrokken. Wat ik het meest miste vond ik was het tweede wereld oorlog gevoel. Je zag het wel aan het decor en auto's dat het die tijd was, maar nergens de dreiging van nazi's en ook nergens haken kruizen. Hydra en zowel Tony Stark vond ik dat die te futuristische spullen hadden, het klopte niet echt bij die tijd. Bij Stark kon het nog wel, maar bij Hydra niet. Ook had Hydra dus een machine om Hydra agenten te maken, maar die gebruikte ze haast niet, wat zonde is. Tony Stark was erg leuk dat ze die in de film hadden gestopt, alleen hij was te slap, en te snel bang. Liever de acteur gehad uit de Iron Man 2 film, al speelt deze film zich 20 jaar eerder af.

Maar ja de film is gewoon te Amerikaans, Amerika dit, Amerika dat, maar je gaat ook Captain America zien. Dus het was wel te verwachten.

Het einde-einde vond ik ook verwarrend, ze vertelde niet hoe hij daar gekomen was, moeten we vast even op wachten.

Nu even iets goeds, Hugo Weaving was gewoon super, wat een villain zeg. Dat accent, top gewoon. Make-up ook gaaf gedaan als hij nog z'n masker op heeft en dan geslagen word. Ook Chris Evans als Cap was goed. Hij was een geloofwaardige en goede Captain America. Actie en effecten waren dik in orde. Deze film hoef je alleen niet in 3d te zien. Bij deze film is het helemaal niet nodig, en ziet het beeld er soms onscherp uit. Bucky was ook leuk gedaan.

Ik had gewoon te veel van de film verwacht. Had die middag nog een aflevering van de nieuwe Avengers serie gekeken, naar de origin van Captain America omdat ik er zo zin in had.

Heb me erg vermaakt, maar helaas.