Percy Jackson and the Lightning Thief

Reviews (7)

Olrik

Avatar

Percy Jackson and the Lightning Thief is beslist een van de meest slechte fantasy films van de laatste jaren. Deze film heeft duidelijk zijn fans, maar ik begrijp niet hoe je dit een goede film kunt vinden. Logan Lerman heeft ondertussen met films als The Perks of Being a Wallflower en Fury weten te bewijzen dat hij een uitstekende acteur is, maar als Percy Jackson vind ik hem niet echt geschikt. Lerman is niet goed, maar hij is in ieder geval wel beter dan de andere acteurs in deze film. Het acteerwerk komt gewoon niet overtuigend over en je leeft op geen enkel moment met de personages mee. De monsters die op het pad van onze helden komen worden wel erg snel en makkelijk verslagen en met name de Minotaurus zag er ongelofelijk goedkoop uit. De scène waarin Percy's moeder wordt ontvoerd door deze Minotaurus is werkelijk hilarisch en ziet er erg slecht uit. Er is heel wat aan de hand in deze film en ik ging daar gewoon niet in mee, het was simpelweg teveel. De wereld die in deze film wordt gecreëerd is zo uitgebreid en zit zo gecompliceerd in elkaar dat je daar graag meer over zou willen weten, maar daar krijg je niet de kans voor. Het verhaal is rommelig en vaak nogal oninteressant. Geen aanrader deze film.

3.0 / 10

Tarkus

Avatar

Naar aanleiding van het verschijnen van de tweede film heb ik eerst deze eens opnieuw bekeken.
En ik moet zeggen dat hij me nog beter is bevallen dat de eerste kijkbeurt, zodanig zelfs dat ik mijn waardering wat heb verhoogd.
Het is en blijft een mooie film geschikt voor de ganse familie.

Commentaar 2010:
Hoewel het verhaal een beetje zwak is wist de film me toch te boeien.
De prent moet het vooral hebben van de vele special effects, en die zijn wel zeer goed, zodanig dat het de film zeer het bekijken waard maakt.
Over de vertolkingen ben ik ook wel best tevreden, mede dankzij de grote namen die aan de prent hun medewerking verlenen.
Ik heb me prima vermaakt met deze tienerfilm.

Muddyw

Avatar

Het fantasie-element vind ik prima. Daar kan ik me helemaal in laten op gaan. Maar sommige details op menselijk niveau zijn werkelijk te dom voor woorden. Immers in welke film dan ook, mensen blijven oren en ogen hebben. Hieronder een paar voorbeelden:

- Luidkeels praten na verstopt te hebben gezeten op het toilet in een nagebouwd Grieks museum, en dat dan al die zgn. schoonmakers hen niet hebben gehoord...
- Percy Jackson, een gedreven personage (ADHD), wat op onbegrijpelijke momenten weer zeer afwachtend is, zodat de scene nog langer kan doorgaan (gevochten kan worden)...
- De 2e of 3e parel uitgebreid gaan bekijken alvorens weg te rennen en dus hebben de schurken hem weer even te pakken. Ik zou zeggen: Pakken die parel en wegwezen, hij had de parel reeds herkend. Maar ja, misschien zijn de hersens van dit tienerpersonage nog niet volgroeid, en is ie wat traag :-P.

Je kunt dit vergelijken met bijv. een scene waarin een hoofdpersoon ergens binnen sluipt, waar mensen aanwezig kunnen zijn, maar wel schoenen draagt heeft welke harde geluiden maakt... zo hoor je toch altijd iemand aan komen? Of een vrouwelijke inspecteur op (naald)hakken, waar nooit mee te rennen valt of een crimineel geluidloos te verrassen.

Of nog zoiets: Als je iemand achtervolgt die dat niet door heeft, vervolgens op de grootst mogelijk afstand diegene gaan roepen. En dus rent diegene er uiteraard vandoor en krijg je 'm nooit te pakken.

Ach, en zo zijn er vast nog legio voorbeelden te noemen die werkelijk nergens op slaan Smiley face.

Ik vond Percy Jackson een vermakelijke film voor op tv, maar meer dan dat ook niet, mede door mijn bovengenoemde punten.

Ijsbrant

Avatar

Deze film heeft niet het niveau van de Harry Potter reeks maar is toch heel vermakelijk.
Het is waar dat de tijd vliegt als het leuk is. En dat is ook zo bij deze film. Toen ik hem uitgekeken had dacht ik dat hij nog maar net begonnen was. De boeken (heb ik ondertussen ook gelezen) zijn zeker de moeite waard! De makers van clash of the titans zouden trouwens een voorbeeld mogen nemen aan Medusa (Uma Thurman) van de film. Want hun Medusa is een afschuwelijk onding, precies weggelopen uit een videogame.

marcjeb

Avatar

Het begin was nog spannend met goede effects.

Totdat Percy naar dat zogenaamde traingskamp ging.. plastic zwaardjes en schilden, dat is toch geen trainen voor half goden.
Ik heb ook TE weinig water gezien, ik had hem wel graag een paar keer boos zien worden en hem dan met water zien spelen.. kreeg totaal geen kippevel. Het verhaal was ook niet echt boeiend Percy wordt vanuit het niets beschuligt iets te hebben gestolen ? Wist niet dat goden zo onozel waren, en daarbij het redden van mama is ook standaart.

Het muziek, nou dat is een 1 waard. Het heeft totaal niet ze eige style, ik hoorde nummers van lady gaga en top 40 muziek.
Dat doe je niet in zon film, Had op zem inst eige muziek verwacht zoals lotr of harry potter.

Verder was het wel gewoon een vermakelijke film vooral met die neger die af en toe wat grapjas maakte.

Frequence

Avatar

Joh.. ik schrok echt soms.. heb ik niet vaak in de bioscoop.
Ik vond het echter jammer dat sommige stukken vanuit het boek minder uitgebreid werden getoond. Maarja, dan ben je ook gedetailleerd bezig, en met 2 uur deze film kijken heb ik toch goed genoten. Ik hoop dat misschien in de latere films delen beter worden uitgewerkt want ik heb nu het gevoel dat hij de film juist liet afsluiten, dat het lijkt op 1 deel terwijl er nog 4 moeten volgen :D.

Een Stand-Alone film dus die hopelijk nog een even goed vervolg gaat krijgen.

Off-Topic: Als je de boeken nog niet hebt gelezen, doe dat! Echt een aanrader!T+)

timdekw

Avatar

Ik heb genoten van de film!!!!
Het is een zeer vermakelijke film, met een interessant verhaal, prachtige mytische wezens, actie, avontuur en humor.
Het is absoluut geen 10 waard, maar ik voelde me zeer vermaakt door de film en dat is waar het mij om gaat bij zulk soort films als deze.
Ook Chris Columbus is behoorlijk gegroeit na de Harry Potter films en weet hier een film neer te zetten welke ook voor volwassen leuk is om te kijken.
Wat mij betreft komen er nog een paar vervolgen op.