Real Steel (2011)

Courage is stronger than steel.

Reviews (6)

Olrik

Avatar

Ik moet eerlijk toegeven dat de boksende robots er realistisch en imponerend uitzien, maar de film was gewoon te voorspelbaar en raakte me daarom al snel kwijt. De vader-zoon band tussen het personage van Hugh Jackman en de jongen zat wel snor en was op sommige momenten best wel ontroerend, maar de rest van de personages leken geen karaktereigenschappen te hebben en lieten me volledig koud. Deze film had naar mijn mening iets korter van duur mogen zijn, want het was soms moeilijk om me erdoor heen te zetten en als dit nou eenmaal moeilijk is weet je dat er iets mis. De robots zagen er goed uit, Hugh Jackman was wel aardig en de vader-zoon band was soms echt ontroerend, maar daar staat tegenover dat de film vaak erg saai was, de andere personages niks te bieden hadden en het plot vaak voorspelbaar was.
Geen slechte film, maar hij had veel beter kunnen zijn.

6.0 / 10

DVD-maniac

Avatar

Ben een tijdje niet meer in de videotheek geweest dus deze film heb ik gisteren pas voor het eerst op tv gezien. Ik vond het een hele leuke sf-film. Normaal gesproken moet ik niets hebben van Rocky-achtige films maar het feit dat de boksers robots zijn maakte het wel interessant voor mij. Heb in ieder geval genoten van deze film van begin tot eind Jammer van Noisy Boy..vond het wel een gave robot

jaime91

Avatar

Een leuke film die mij de volle 2 uur prima heeft weten te vermaken. Ik verwachte in eerste instantie een kinderfilm maar uiteindelijk blijkt er toch veel meer hart en emotie in te zitten dan ik verwacht had. Hij is idd ontzettend cliche en hier en daar best voorspelbaar maar de acteerprestaties van de hele cast zijn zo goed net als de robot gevechten dan me dat vrijwel niet heeft gestoord. Een film die perfect geschikt voor jong en oud.

Secret1994goesFilm

Avatar

Meuh... vind hem ietsje minder.
Ben fan van Hugh Jackman,z'n actie-kantje toch...
Het begin was wat saai en ergerde me aan Jackman z'n slechte vader-kant en het veel te franke jongetje.
Nadat ze hun robot vinden wordt het wat toffer. Zie je hoe ze die trainen en zo,tof om te zien.
Daarna vermaakte de film me.
Maar dan verprutste het einde het voor mij...
Waarom hebben ze die Zeus niet in de pan gehakt? Wow,ze noemen je nu de kampioen,maar je hebt de trofee niet hoor.
EN na de wedstrijd gaf Jackman z'ne kleine terug af aan die tante en ging hij z'n eigen weg ofwa?
Einde kon beter ;S

Ga proberen een soort puntensysteem op te stellen want vind m'n punten meestal hetzelfde...
Acteren 2
Verhaal 1,5
Actie/Sci-Fi 1,5
Spanning 1,5
Einde 0,5
Totaal: 7

Tarkus

Avatar

De film is niet wat ik ervan had verwacht, neen.. hij is stukken beter !!
Veel actie, dat was te verwachten, maar ondanks dat de gevechten door robots gebeuren merk je toch enige emotie.
En dat het verhaal emotioneel is, mag blijken uit de vader-zoon relatie, die verhaallijn is zonder meer prachtig en mooi vertolkt, soms deed het me terugdenken aan die andere emotionele boksfilm met een vader-zoon relatie, 'The Champ', namelijk.
Wel, ik kan deze, voor sommigen misschien gewelddadige, film ten zeerste aanbevelen.
Ik heb er 2 uur van genoten.. Topper !!!

Acer

Avatar

Real Steel is een heerlijke film, zorgt voor goed vermaak ! Hugh Jackman is een uitstekende acteur en voert z'n rol vrijwel perfect uit, Evangeline Lilly is uiteraard een schoonheid en prettig voor het oog. Dakota Goyo zal zeker nog verder groeien in de filmwereld. Verder over Real Steel een film met mooie gevechten en een warm verhaal tussen vader en zoon, verdient een 8 en wat mij betreft een zekere aanrader !