Deadpool (2016)

Feel the love Valentine's Day

Reviews (7)

MovieMazzter

Avatar

Een actie/komedie film met een nieuwe superheld : als dat maar goed gaat was mijn eerste reactie. Amerikaanse comedy is ook lang niet altijd mijn ding en een onconventionele Marvel superhero ook niet. Toch valt de film best mee. De humor komt niet altijd aan en soms is het ook wat te vaak en ongepast, maar een ander zal daar juist weer de lol van inzien (over the top en kracht van herhaling). Er zit ook wel wat onlogica in de film (in de gevechten tussen de andere figuren met bovennatuurlijke krachten, maar goed....). De vele actie vergoed in elk geval veel en de film verveelt zeker niet. Ryan Reynolds is ook goed bezig in de hoofdrol. Heb me best vermaakt met de film, maar een topper vind ik het niet. 7/10

Roeltje

Avatar

Heerlijke, vermakelijke film! De manier van zelfspot en eeuwige verwijzingen naar filmstudio's en popcultuur werkt heel goed. Ryan Reynolds zet een gortdroge en hilarische Deadpool neer. De actie is erg goed gechoreografeerd en uitgevoerd. Het liefdesverhaal in de film was goed gedaan. 'Deadpool' wist een prima balans te creëren tussen emotionele en grappige scenes. Er was veel meer uit de personages Collossus en Teenage Warhead te halen. Ze waren een beetje overbodige bij karakters. Ook een minpunt naar mijn idee was de wat gehaaste finale. Verder een hele vermakelijke film en een aanrader om ervoor naar de bios te gaan!

7/10

Frietgezicht

Avatar

Heerlijke film vol humor. Soms flauw en niet geslaagd maar de grappen volgen elkaar zo snel op dat een paar missers niet erg zijn(en geen enkele comedy ken 100% geslaagde grappen,zeker niet omdat smaken verschillen)

Hoogtepunten zijn Deadpool vs Colussus waarbij die wat breuken oploopt, het Jackman-masker en de X-Men grappen(McAvoy of Stewart of zijn jullie de enige 2 die hier wonen) maar er zijn er erg veel te noemen.
Het liefdesverhaal overtuigt en je begrijpt waarom die haar wilt redden. Ook zijn wisselwerking met zijn eerlijke soort van vriend overtuigt en met de badguy is ook weinig mis. Kritiekpuntje is dat de organisatie rond die badguy wat meer achtergrond had kunnen krijgen. Ze werken aan veel 'slaven' maar waarvoor?En waar zijn die slaven allemaal,hadden de badguy mooi kunnen helpen bij de strijd tegen Deadpool.
Ook hoorde ik opeens via zijn chick dat Deadpool al een jaar met zijn wraakmissie bezig was en haar zolang niet gezien had. Daarvoor kreeg ik meer het gevoel dat het om een klein maandje ging ofzo.

De gemiddelde persoon zal niet elke grap begrijpen want je moet wel een beetje een filmkenner zijn maar zelfs dan valt er genoeg te genieten.
De film is lekker grof,hard,leuke actie en ik vond dat de film snel voorbij ging wat goed is maar ook weer jammer.

Een 9

pmw84

Avatar

Ik wil dit echt heel graag kwijt.

De persoon die op FT de recenssie voor Deadpool heeft geschreven en beoordeeld moet zich volledig schamen! ... 5 sterren? are you fucking kidding me dude?

5 sterren zijn films zoals The Dark Knight !!!!!!!!!!!!

Deadpool is absoluuuuuuuut geen 5 sterren waard, eerder 3 of mssssssn 3.5! echt niet meer dan dat.

Ik heb deze film zo net in de bios bekeken en het is vermakend en leuk en ook grappig. Maar het biedt echt nikssssss bijzonders aan dat dit 5 sterren moet krijgen. Echt niet! Voor mij deze film is 6.5 waard, maar hier heb ik het een 7 gegeven. Soms heb ik het gevoel dat FT echt een Marvel fan is dan DC ... eigenlijk als Editor moet je geen fan zijn, maar neuteraal zo om jouw lezers niet in verkeerde hoek te duwen!

In ieder geval, Deadpool heeft een aardige verhaal ... alleen ik vond het minder dat er niet beetje meer acties in zaten ... af en toe over the top met bepaalde dingen

Scheerzeep

Avatar

Deadpool borduurt voort op een nieuwe fase superheldenfilms die regisseur James Gunn met zijn verfrissende Guardians of the Galaxy had ingezet. Echter wordt aan Deadpool een flinke lading over de top elementen toegevoegd en wijkt de R-rated film niet voor grof geweld, funzige humor en volledige naaktheid. Allemaal elementen die perfect passen bij deze in rode spandex verpakte anti-held. Ook het doorbreken van de vierde wand is een goede toevoeging. Helaas blijven er wel wat zwakheden over als je Reynolds' strakke superheldenpakje uittrekt; het verhaal is standaard en het plot danook in de basis erg zwak, ook heeft niet elk karakter een even goede uitdieping. Jammer, maar daar is best door heen te kijken. De hype doet zich misschien iets groter voor dan dat hij verdient, maar Deadpool weet zich met al zijn vernieuwende inkijk in het superhelden filmgerne, zeker staande te houden in de schimmige dead pool.

4/5 sterren (een 8)

Ereptile

Avatar

De actie in deze film is geweldig! De choreografie vond ik echt bizar goed om te zien! Die toon wordt in het begin van de film goed duidelijk gemaakt.

De humor is ook gewoon typisch Deadpool. En het aantal pop-culture referenties, en de grappen richting de eigen X-Men franchise komen gewoon goed aan. En dan natuurlijk Deadpool getrouw de 4e wand doorbreken.

Het verhaal zelf is misschien niet zo'n mega complex verhaal, en dat is ook eigenlijk helemaal niet nodig bij deze film.

Ryan Reynolds voelde zich vast als een kind in een snoepwinkel toen hij de film maakte. Ik vond hem echt geweldig spelen! En ook zijn medespelers vond ik totaal niet slecht.

De soundtrack vond ik ook echt geweldig. En ze hebben het idee voor de nummers misschien wel slim afgekeken van Guardians of the Galaxy.

Over het algemeen dus een heerlijke film, waarbij de zaal meerdere malen plat lag. En een uitstekende start van de comicbook films dit jaar Smiley face Ik geef het ook een 9/10 Smiley face

Kayton

Avatar

Deadpool, een film die van de geniale opening credits tot de geinige after credits scène geen moment verveelt.

De actie is goed gefilmd en lekker bruut. De humor is ook erg goed al komen niet alle grappen even goed aan.

De cast doet stuk voor stuk goed zijn of haar best en Ryan Reynolds is fantastisch als Deadpool.

Een superheldenfilm zoals je nog nooit eerder hebt gezien. Een absolute aanrader.
9/10