X: First Class (2011)

Before he was Professor X, he was Charles. Before he was Magneto, he was Erik. Before they were enemies, they were allies.

Reviews (7)

Glennekeeeee

Avatar

Naar mijn gevoel misschien wel de beste X-Men van de hele reeks. De film gaat terug naar zijn roots, zowel qua personages als stijl. Waar Origins en The Last Stand bijna een actiespektakel waren gaat First Class terug naar wat 1 en 2 zo sterk maakten, een goed sterk verhaal, ijzersterke vertolkingen, dialogen die ver boven de gemiddelde blockbuster uitkomen en een schitterende setting. Vooral de dialogen tussen Magneto en Professor X zijn in deze film schitterend en het geeft alles nog zo veel beter zijn plaats uit de originele trilogie. Ook de relatie tussen Professor X en Mystique wordt hier schitterend weergegeven. Waar Origins de plank volledig missloeg doet deze film net het tegenovergestelde. De filmreeks terug leven in geblazen met dank aan de ijzersterke acteurs, het is nu al een plezier om het lijstje van acteurs te bekijken die in days of future past zullen komen.

8,75/10

Tidus

Avatar

Ik vond de film nogal tegenvallen eigenlijk.
Leuk die geschiedenis van Magneto en Professor X, maar de setting waarin dit gebeurd bevalt mij niet zo.

Te suggereren dat een werkelijk conflict (de koude oorlog) wordt opgelost door mutanten vind ik niet passelijk. Ik stoorde mij er tenminste aan.

Verder wordt de bad guy op het einde erg makkelijk verslagen. Zware tegenvaller.

De mutanten die in deze film komen opdraven vind ik ook eigenlijk maar wat suffig. Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet zeker weet of ze ook in de oorspronkelijke comics voorkomen, maar ze lijken mij lukraak erbij verzonnen. Zo komt het over in elk geval.

Toch is het verhaal wel redelijk spannend en ben je wel nieuwsgierig naar het einde. Ik hoop ook zeker dat er nog meerdere delen komen! Nog genoeg stof lijkt mij. Een deel met Apocalypse lijkt mij zeer zeker de moeite waard.

Voor mij niet het beste deel.

Tarkus

Avatar

Prima film, die een antwoord geeft op alle vragen die je je in de vorige filmen hebt gesteld.
Ik was een beetje bang dat de prent niet zo goed zou zijn aangezien er van de originele cast niemand aanwezig is, (op een cameo van High Jackman na), maar geen probleem hoor, iedereen doet het prima.
Het scenario is zeer de moeite waard, aardig gevonden dat men een ware gebeurtenis in het verhaal heeft verweven, echt puik.
Alle X-Men filmen op een rijtje gezet, dan steekt deze er met kop en schouder boven uit en mag men gerust nog een vervolg aan deze episode breien wat mij betreft.

jaime91

Avatar

Hele toffe x-men film en misschien ook nog wel de beste (tot nu toe). Persoonlijk vind ik iedereen wel goed gecast maar Fassbender en McAvoy zijn toch wel echt de toppers in deze film maar toch is deze film verre van perfect al kan deze film daar niet altijd wat aan doen. Ik zal met wat voorbeelden komen:

(Bevat spoilers!!!!)
1.Zo ziet beast er imo toch net niet eng genoeg uit ofzo ik vind de beast in X-Men 3 persoonlijk een veel betere look hebben de jongere versie is imo te furry ofzo.

2. Verder kloppen er chronologisch ook een paar dingen niet: zo raakt Xavier hier pas op het einde verlamd terwijl hij in X-Men 3 nog kan lopen. Ik geef toe daar kan deze film niet zo gek veel aan doen dat hadden ze gewoon nooit in X3 moeten doen. Hetzelfde probleem doet zich voor met Hank Maccoy die in X2 nog kort voorbij komt als mens en hier op jonge leeftijd al verandert in Beast. Verder klopt het volgens mij ook niet echt dat Alex Summers hierin zit, hij is namelijk het jongere broertje van Cyclops en als hij in de jaren 60 al een jaar of 20 is dan is hij in de tegenwoordige tijd 50+ wat hem veel ouder maakt dan Cyclops en dat vind ik persoonlijk best jammer. En volgens mij sloot Cyclops zich ook eerder aan bij Xavier dan zijn jongere broertje Alex (Havok). En de Wolverine grap klopt qua tijd ook niet maar dat maakte mij niet zo gek veel uit omdat ik het wel grappig vond dat hij ook voorbij kwam.

3. Wat ik ook raar vond was dat Xavier en Mystique hier een broer/zus relatie hebben terwijl ze in de X-Men Trilogie helemaal niet zo close zijn, hetzelfde probleem doet zich voor met haar relatie met Hank McCoy (Beast).

Wat wel tof is is dat deze film zich afspeelt tenmidde van de Cubacrisis en dat gaf de film naar mijn mening een realistisch tintje wat ik wel tof vond om te zien. Kortom ondanks dat deze film toch wat foutjes bevat waar hij zelf niet altijd veel aan kan doen geef ik deze film toch een 8 omdat deze net als de meeste superhero blockbusters de laatste tijd wel enorm veel vermaak te bieden heeft. De actie,humor en effects zijn om te smullen en het verhaal eromheen zorgt ook nog voor wat realisme. Gewoon lekker top vermaak en ik kan nu al niet wachten op First Class 2!

ghossler

Avatar

Ik ben zelf niet bekend met de origine van xavier en magneto qua comics enzo, maar wat klopt er dan niet in deze film.. en niet overeenkomt met de comics?

En voor de rest ook in mijn mening de beste xmen film tot nu toe gemaakt (2011). Geweldige cast, acteur talenten van die 2 hoofdrolspelers zijn te geweldig, die chemie spatte gwoon af het witte doek omg... geweldig, daarnaast qua geluid.. begrijp ik niet zozeer wat de minpunt is zoals hierboven genoemd. Verder ben ik eens dat de special effects op bepaalde onderdelen beter kon... wat ik wel erg vond was beast.. omg.. dat zag er niet uit man :S en mistique .. mja.. kon er mee door maar ook dat kon beter... sommige cameo's in de film waren geweldig en de droge humor tussendoor ook lachen ^^

daarnaast vond ik het zeer aangenaamd om de acteur te zien die shaw speelde. Ik wist niet dat hij die rol opzich nam. Zeer goede acteur en zoals eerder gezegd een zeer goede cast.

Zeker een aanrader voor degenen die het nog niet hebben gezien!

r3b00t

Avatar

Als X-Men fan was dit echt een enorme teleurstelling. Veel fouten ten opzichte van de personages. Het verhaal was tenenkrommend slecht. De special effects waren ook niet echt om naar huis over te schrijven. Ik heb hem afgekeken. Maar dit is een film die ik absoluut niet nog een keer hoef te zien.

Plus en min punten:
+ Goed gecast
+ Acteerwerk bovengemiddeld
- Geluid vond ik tegenvallen
- Special effects voelde niet af
- Onzinnig verhaal dat niet aansluit op de comics

::DFC::Nohands[NL]

Avatar

Een dikke 8 sterren voor deze fantastische film, echt een waardevol deel voor de overige X-Men films (waaronder Wolverine!!), echt een meesterlijke goede film.

Heb heel de film genoten van het verhaal de actie en de personages en de special effects, en uiteraard de leuke humor tussendoor!!!

De cast is ook heel dik in orde, uitschieter voor mij persoonlijk vind ik Michael Fassbender, wat een persoonlijkheid straalt die vent uit, hoop nog veel films met hem te zien in de toekomst.