Hugo

Hugo (2011)

Unlock the secret

Reviews (7)

Olrik

Avatar

Hugo is een film die je niet echt verwacht had van de maker van films als Taxi Driver, Goodfellas, Casino en The Departed, maar zelfs met deze verfilming van het gelijknamige kinderboek Hugo heeft Martin Scorsese een geweldige film weten neer te zetten!
De film is voor mij een eerbetoon aan het werk van de gebroeders Lumiere, Charlie Chaplin en natuurlijk George Melies en is dus een feest voor de echte filmkenners.
De film ziet er tevens prachtig uit en de gehele cast speelt op hun best!
Misschien niet een film die je van Martin Scorsese verwacht, maar het resultaat is geweldig!

8,0 / 10

Jumbo

Avatar

Een prachtig uitziende film met ook voor jongere kijkers een goed te volgen verhaal. De decors zijn prachtig. Je waant je in het Parijs van weleer bij de opnamen die in het station zijn gesitueerd, maar ook daarbuiten. De film houd zich heel goed aan het boek wat ik na het zien van de film heb gekocht en gelezen. De film pakte me meteen door zijn uitstraling en de hoofdrolspelers. Asa Butterfield droeg de film op een meesterlijke manier en ook Ben Kigsley was weer top. Chloë Grace Moretz zette haar rol af en toe iets te dik aan, maar deed het voor de rest ook prima. Een opvallende en prettige verschijning vond ik Monsieur Frick een personage waar je niet langs heen kunt kijken. Ja, en dan was er natuurlijk nog de stationsinspecteur door Sacha Baron Cohen neergezet, ook voortreffelijk gedaan.
De actie in de film vond ik juist gedoseerd en zag er dan stralend uit. Kortom een geweldige film die ik een vette 10 heb gegeven. Genieten van de eerste tot de laatste minuut.

Tarkus

Avatar

De openingsbeelden van deze film, Parijs gezien vanuit de lucht, zijn werkelijk fenomenaal.
Ook de andere beelden zijn dat, en je merkt duidelijk dat deze film is gemaakt voor 3D, maar toch zijn de beelden ook mooi in 2D.
De cast doet het heel goed, vooral de beide kinderen konden me wel bekoren.
De film is eigenlijk een eerbetoon aan de prille jaren van de cinema, en meerbepaald aan cineast Georges Méliès.
Toch had ik met een regisseur als Scorsese meer verwacht van deze film, het verhaal vond ik nogal zwak en niet erg boeiend.
Duidelijk weer dat alle budget is gegaan naar de 3D en het scenario er weer heeft onder moeten lijden, een probleem dat tegenwoordig wel meer voorkomt in de filmwereld.
De 3D-hype is een beetje aan het uitdoven in de TV-wereld, nu nog in de bioscoop en wellicht krijgen we dan terug filmen met meer inhoud wat verhaal betreft. Een voorstander van 3D ben ik nooit geweest en van mij mag het gerust een stille dood sterven.

Lukas

Avatar

Ik heb de film snel na zijn release in België gezien, en het boek dat ik al twee keer had gelezen, werd bijna perfect verfilmd, zoals fans verwachten van filmmakers als ze een boek verfilmen dat ze graag lezen. Niet enkel het acteerwerk was goed, maar ook de manier waarop men de film filmde, en hoe het verhaal traag op gang van een donkere situatie waar een klein jongentje alleen de klokken onderhoud naar een jongen door aan te blijven dringen, en veel te nieuwsgierig te zijn, toch een beter leven krijgt. Mijn score is niet erg objectief, dus ik geef een 10 voor een goede film die wel in de cinema gedraaid, inplaats van enkel de slechte die veel geld verdienen.

B0ris

Avatar

Deze film was echt geweldig!Het enige kritiek punt vond ik het meisje, vond haar irritant overacteren.
Verder komt het verhaal een beetje langzaam op gang maar krijgt in het midden een leuke/onverwachte wending.
Het camerawerk is prachtig en 3D is zeker van toegevoegde waarde. De film heeft een bepaald sfeertje die erg verstrerkt word door de goed gekoze soundtrack. Ja deze film heeft zeker kans op een oscar!

Cijfer: 8

Joop90

Avatar

Naar de cinema geweest met het gevoel van: "krijgen we een kinderfilm te zien of zal het meer zijn?". Maar het was meer en hoe! Voor mij zonder twijfel één van de beste films van 2011. Prachtige setting, goed geacteerd, soundrack was top, de sfeer zat zo goed en ik heb met bewondering naar het 3D zitten kijken dat bij momenten indrukwekkend was. Een dikke 10/10 en sowieso voor mij één van de topfavorieten voor de oscars!

Banned

Avatar

Eén van de beste films van het jaar! Martin Scorsese maakt deze film uit liefde voor de cinema. Het is een ware gift om nog eens een film te zien die niet gemaakt is met dollar tekens in de ogen. Het publiek krijgt de beginselen van de filmgeschiedenis verfilmd te zien en maakt de film tot iets magisch. Zoals Hugo in de film zegt heeft alles een functie en alles in deze film heeft zijn functie en zit in elkaar als een handgemaakte klok die nooit zal vastlopen zolang mensen ernaar zullen kijken. Een pracht van een film! 10/10