Limitless (2011)

What if a pill could make you rich and powerful?

Reviews (6)

jaime91

Avatar

Prima film die niet echt te plaatsen is in 1 genre. Het is een beetje een manusje van alles. Er zit wat drama in,wat actie, maar het is ook een thriller en whodunit.Vind het idee van die drug geniaal bedacht! De visuele effecten zijn ontzettend goed en zorgen er als kijker voor dat je de drug ook voelt en meemaakt. vooral als Cooper het uiteindelijk begint te verliezen en hij gaten in zijn geheugen begint te krijgen.

Wel een film waar je absoluut je aandacht bij moet houden omdat het anders zeer verwarrend wordt,maar daar heb ik geen problemen mee gehad. Hij begint een beetje traag maar krijgt steeds meer vaart, en het probleem dat er naderhand wat meer actie bij komt kijken zoals Bram in zijn recensie omschreven heeft heb ik absoluut niet als een probleem ervaren. Ik vond dat juist wel prettig. Al vond ik dat ook wel weer meevallen. Af en toe komt er eens wat actie om de hoek kijken maar dit zorgt er vooral voor dat de film niet saai wordt en dat de vaart er dus in blijft zitten. Regisseur Neil Burger had er gemakkelijk nog meer een actiefilm van kunnen maken maar heeft zich naar mijn idee knap weten in te houden.De actiescenes worden namelijk goed gemixt met de effecten en het verhaal,en voelen nergens misplaatst aan. En het is ook wel weer eens fijn om een film te kijken waarbij je niet direct weet hoe het gaat aflopen.

Ook de spanning weten ze er goed in te houden want hoewel de film in het begin vooral draait om Eddie (Bradley Cooper) gaat het er naderhand vooral om wie slikt de drugs nog meer? Wie zit er achter Eddie aan? En wie weet er uberhaupt vanaf? Het wordt dus langzamerhand steeds meer een spannende thriller.

Bradley Cooper draagt de film met gemak en De Niro doet wat je van hem gewend bent. Abbie Cornish zet ook een goede prestatie neer maar is vooral prachtig om naar te kijken. Sluit me bij bovenstaande reacties aan,zeker een aanrader!

Croft

Avatar

Ok... Het is een prima film.

Pluspunten waren het acteerwerk, de uitwerking van het concept en de special effects (vond ik zeker een toevoeging hebben).
Een minpunt was uiteraard het feit dat deze film gebaseerd is op een mythe die belachelijk stom is en daarbij vond ik de film halverwege een beetje afdwalen naar een doorsnee drugs-verslaafde-verhaal zonder een duidelijk doel te hebben --> sommige dingen zouden wat meer benadrukt mogen worden.

Een 7+, dus afgerond een 7.

filmfreakz

Avatar

Acteer werk was op zich niets mis mee. Werd aleen tureluurs van dat snelle ge-edit en effecten. Verhaal was nou ook niet echt erg overtuigend. Maar omdat de acteurs op zich wel hun best hebben gedaan en ik de film waarempel tot het einde heb uitgekeken geef ik hem toch een zesje.

Tegenwoordig denken ze dat een beetje speciale effectjes genoeg is.
Waar blijft de tijd dat je nog een spannende film kon zien met slechts enkele acteurs een set die bestaat uit 1 huis of kamer en een verhaal wat je tot het laatste toe boeit (zoals de film deathtrap bijvoorbeeld).

Het is weer jammerlijk gesteld de laatste tijd met de films.

RyanD

Avatar

Limitless heeft een origineel plot. Charmante hoofdrolspelers. En een leuke visuele screenplay. Deze drie elementen zorgen voor een toch wel puike film. De vraag 'wat als een pilletje je ongekende denkkrachten kan geven?' is het filosoferen waard en dat is wat deze film precies doet.
Bradley Cooper is de nieuwe 'IT-boy' in Hollywood en heeft zat charme en belevingsvermogen om de film te dragen. Robert de Niro is als vanouds degelijk.
Het einde was wel ietwat over the top. Het was misschien beter geweest om Bradley Cooper te laten leren van de 'NZT-ervaring'om vervolgens op een eerlijke manier verder te leven. Dit gebeurd helaas niet. Bradley Cooper wordt senator en heeft zijn eigen laboratoria die een verbeterde versie van de NZT-pil fabriceert.
Al met al is de film absoluut het kijken waard!

Mod-edit: Spoilertags toegeveogd. Graag zelf opletten.

benjamin

Avatar

Leuke film. Bradley Cooper is uitstekend op dreef en draagt zonder moeite de film, Robert de Niro is ook weer eens te zien in een deftige rol na de Fockersfilm en Abbie Cornish is een goede actrice en niet lelijk. Het verhaaltje zelf had wel iets meer oplossingen mogen bieden op het einde, wie had die Vern bijvoorbeeld vermoord? , maar in z'n geheel was dit zeker goed voor een ontspannend avondje cinema.

Acer

Avatar

Heerlijke film Limitless, Bradley Cooper begint een echte A-acteur te worden en doet het prima naast Robert de Niro. De film begint met een trage aanloop en gaat opeens in een hoog tempo verder (beetje zelfde effect als het pilletje wellicht) Alle mogelijkheden staan open en wat doe je er dan mee, nou dat wordt wel duidelijk in Limitless. Vind dit echt ook een geweldige film, lekker druk maar niet overdreven. Alleen is het einde een beetje lichtelijk vaag, maar goed dat drukt de pret niet. Verdient een dikke acht, verder vind ik het ook een must-see movie, dus gewoon kijken !