Mission: Impossible - Ghost Protocol (2011)

No Plan. No Backup. No Choice.

Reviews (9)

Olrik

Avatar

Na Mission: Impossible - Ghost Protocol weer te hebben gezien weet ik weer precies waarom ik dol ben op goede actie films! Het verhaal is op zich simpel, maar de uitwerking en de actiescènes zijn zo indrukwekkend dat je als het ware je ogen er niet vanaf kan houden. De cast heeft erg goede chemostrie met elkaar en Tom Cruise in wederom geweldig als Ethan Hunt. Jeremy Renner als Brandt is ook uitstekend en hij is een goede toevoeging aan de film. Wat de film goed weet te doen is de juiste balans tussen actie en humor neer weten te zetten. Op het ene moment lach je om iets tussen de hoofdpersonages en op het andere moment zit je vol spanning naar een imposant opgezette scène te kijken, precies wat een film als deze hoort te doen. De scène waarin Tom Cruise de Burj Khalifa beklimt is beslist een van de beste scènes van de laatste jaren en is nog indrukwekkender als je je bedenkt dat Cruise dit echt deed. Het enige negatieve aan de film is de bad guy. Er is op zich niks mis met hem, maar hij heeft amper karakterontwikkeling en je leert erg weinig over hem. Op dat na is Ghost Protocol een erg goede Mission Impossible film en op dit moment mijn persoonlijke favoriet van de reeks. Kijken of Rogue Nation deze prent kan weten te overtreffen!

8.5 / 10

Glennekeeeee

Avatar

Onlangs herbekeken en verhoogd van een 9 naar een 10. Gewoon de beste uit de reeks al kan deel 3 wel bijna op gelijke voet staan. Deze film is gewoon af. Van de openingsequentie tot de finale... elke actiescène heeft vernuft, adembenemende beelden en spanning. het middenstuk in Dubai is wel heerlijk en brengt de film naar een hoger niveau maar ook de finale is top. niet de groteske van in dubai maar net meer pienter en heerlijk entertainend met de bewegende platformen. De badguy vond ik overtuigend genoeg al draait het in deze vooral om het team zelf en dat team is perfect gebalanceerd. er is plaats voor een komische nooit maar de talenten van de cast worden toch ook wel gebruikt in deze nagenoeg perfecte blockbuster

MI4 is een heerlijke blockbuster die in een heerlijke vaart door alle actie gaat. van kleine pientere actie tot grote bombastische visueel adembenemende actie samengesmolten met een topcast en een meer dan degelijk verhaal.

9,5/10

Moviespecialist

Avatar

Het eerste deel van Mission Imposible können mij niet echt bekoren terwijl het tweede en het derde deel wel deden.
Deel 4 is weer totaal anders dan zijn drie voorgangers, maar daar bedoel ik absoluut niet mee dat de film slecht is!
Het verhaal is goed bedacht, de acteurs spelen goed, de special effects zijn helemaal in orde en ik heb weer een geweldige film gezien wat is er nou verkeerd aan Ghost Protocol?

7.5/10

JamesBond

Avatar

Geweldige film!

Heb hem nogmaals bekeken maar nu op blu-ray.. En ik blijf bij wat ik eerder heb gezegd..

Lekker simpel verhaaltje, maar bij deze film hoef je daar niet echt op te letten..

De actie is in 1 woord fantastisch! Ik heb hem nu voor de 3e keer gezien en nog steeds blijft de actie spannend en ziet er nog steeds geweldig uit!
Van begin tot eind, overal is wel actie te vinden! En niet zo'n klein beetje ook!

De scène waar Tom Cruise de Burj Khalifa beklimt is toch wel het hoogtepunt van de film, ik zat met zweet in mijn handen te kijken, zo spannend was het.. Wat het nog realistischer maakt is dat hij het helemaal zelf gedaan heeft..

Ook de cast doet het heel goed.. Tom Cruise speelt zijn rol als Ethan Hunt bijzonder goed.. Ik vind Jeremy Renner als Brandt ook erg goed. Hij is naar mijn zeggen ook 1 van de betere acteurs van tegenwoordig en vind het leuk dat dit eigenlijk zijn grote doorbraak betekende.

Paula Patton als Jane Carter is ook een goed personage..

Terugkerende Simon Pegg als Benji Dunn is nog steeds een super personage!
Hij heeft hier een grotere rol dan in 'Mission: Impossible 3' en dat is mooi ook.. Hij maakt nog steeds geweldige opmerkingen.

De film heeft geen hele bijzondere schurk, maar toch vind ik hem wel goed voor deze film.

De film heeft ook wel humor.. Het is op sommige momenten wel meer een actie-komedie. Film heeft leuke extra's. Ik vind de productie-video's van Dubai en Vancouver wel erg leuk om te zien. Deleted scenes zijn niet echt heel bijzonder, maar wel leuk..

Geweldige soundtrack van Michael Giacchino! Het voegt wel wat toe aan de film!

Brad Bird heeft ons de beste Mission: Impossible tot nu toe gegeven, en 1 van de beste actiefilms van de laatste jaren!

"Mission Accomplished"

10/10

Tarkus

Avatar

Bijzonder goed geslaagde film, een van de betere uit de reeks.
Tom Cruise is weer aardig op dreef in dit actiespektakel, en zo kan je het wel noemen, actie van begin tot einde.
De scènes die zich afspelen in Dubai en meer bepaald op het hoogste gebouw ter wereld zijn bijzonder spannend en zelfs angstaanjagend.
Net zoals ik bij de vorige film al had gezegd, van mij mogen er nog meer komen, deze reeks wordt alsmaar beter.
Voor de leuke noot in deze film zorgt Simon Pegg wel, een van de enige overgebleven acteurs, samen met Cruise, uit de originele cast, al heeft Ving Rhames op het einde nog een cameo.
Kortom: voor actieliefhebbers.. een aanrader !!

jaime91

Avatar

De film draait niet meer zo heel lang en komt al bijna uit op dvd maar heb hem nog net even kunnen meepakken. Laat ik beginnen met vertellen dat dit de beste Mission Impossible tot nu toe is,in deze film zit alles wat je zoekt in een spy/actiefilm. Constante strakke, snelle en spectaculaire actie,mooie dames,leuke humor en ontzettend mooie beelden. Over de actie en mooie dames gesproken er zit zelfs een indrukwekkende (en dat kan je op meerdere manieren opvatten) bitchfight in. De film bied gewoon vanaf de 1ste tot de laatste seconde constante entertainment en is een achtbaanrit totdat na 2 uur en 10 minuten de aftiteling over het scherm rolt.Die echt zo om zijn trouwens maja time flies when youre having fun.

De scene waar Tom Cruise trouwens op en over het hoogste gebouw ter wereld klimt is echt heel mooi in beeld gebracht en wederom ontzettend spectaculair alleen bevat de film zoveel mooie beelden zoals bijv de zandstorm achtervolging dat ik niet vind dat die klim scene het spectaculairst is. En verder naja ga dit gewoon zien,als je zin hebt in een actiekneiter van jewelste,ik ben in ieder geval enorm onder de indruk en heb me kostelijk vermaakt. En als een film mij zo kan vermaken als deze film dan verdient die ook een hoog cijfer.

En oja als ik deze film trouwens nog even mag vergelijken met deel 3 die ik ook ontzettend goed vind. Hij is een stuk luchtiger dan het 3de deel en bevat naar mijn mening ook echt hele leuke humor. Simon Pegg is gewoon een ontzettende goeie komiek en Tom en Jeremy zijn op sommige momenten ook ontzettend grappig. En wat is Paula Patton trouwens een schoonheid maar dat terzijde. ;) Maar goed Brad Bird heeft goed gewerk geleverd met zijn 1ste liveaction film en ik hoop dat er nog veel liveaction films van hem zullen volgen (hoop dat hij ook aan het roer staat bij MI:5) maja in animatie films maken is de man ook een meester.Dus niet twijfelen,ga dit gewoon zien!

Hendrik

Avatar

Ik vond Ghost Protocol geen goede film, ze probeerde iets té grappig te zijn dit deel, wat ik echt heel jammer vind wat dit had zo vet kunnen zijn als de film een wat serieuzere toon had gehad. Zo irriteerde ik me mateloos aan de nerd die het hele team elke keer maar weer - om de lol erin te houden - naar beneden brengt en het feit dat de dingen op de lopende band fout leken te gaan waardoor het allemaal wel heel voorspelbaar werd. Ik moet deze film een 5.5 geven helaas.

JamesBond

Avatar

Ik heb tot nu 2 keer gezien, en elke keer is ie even spannend! Ik heb de andere 3 onlangs ook nog gekeken, en deze overtreft te alle 3! Top werk van de cast, en Brad Bird levert de beste uit de Mission Impossible reeks.. Het enige minpunt is dat het verhaal te onder doet aan de rest van de film.. De Dubai scène is toch wel de beste actiescène van het jaar.

"Mission Accomplished!"

9/10

RyanD

Avatar

M:I GP is veruit de beste van de reeks!. De actiescenes volgen elkaar in hoog tempo op en ook het verhaal kan er goed mee door. Hoewel je geneigd bent de film als onderdeel van een uitgekouwde franchise te zien, staat deze film grotendeels op zichzelf. Tom Cruise als actieheld en Simon Pegg als het vrolijke hulpje zijn uiteraard de vaste waarden maar nieuwe aanvullingen van Jeremy Renner (goed of toch slecht) en Paula Patton(stand in van Maggie Q?) doen Ghost Protocol goed. Helaas is er slechts een kleine rol weggelegd voor Ving Rhames. Die zijn plaats wellicht aan de populair geworden Jeremy Renner is kwijtgeraakt.